Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

gładzie szpachlowe

bimbelt

Recommended Posts

• 2 weeks później...
Ile płaciliście za gładzie szpachlowe. Mam równiutkie tynki i cena jaka mi ostatnio zawolano, powalila mnie nieco. 25zl za m2 - sama robocizna. Czy to nie jest lekkie przegiecie? Za tynki cementowo-wapienne placilem 27zl za m2 z materialem, a to przeciez znacznie trudniejsza robota.

Mi mój majster powiedział dziś ,że cena 1m2 tynku cementowo -wapiennego to ok. 19 pln - robocizna. Oczywiście jak dotrze już do tego etapu to coś wynegocjuje ale cena chyba dosyć przyzwoita...

u mnie cena od 18zł . niestety tynki cementowo wapienne maja to do siebie ze nie da sie ich zrobić tanio i dobrze trzeba je szpachlować na pewno na dwa razy , zamiast tynków wapiennych trzeba było sie zdecydować na tynki gipsowe nakładane maszynowo na pewno było by taniej

u mnie cena od 18zł . niestety tynki cementowo wapienne maja to do siebie ze nie da sie ich zrobić tanio i dobrze trzeba je szpachlować na pewno na dwa razy , zamiast tynków wapiennych trzeba było sie zdecydować na tynki gipsowe nakładane maszynowo na pewno było by taniej

tu akurat rozumiem doskonale, podana cena jest od. :D

mam dobrego fryzjera do którego chodzę całymi latami, i zawsze cena jedynie rośnie, czy u kolegi spadają koszta pracy? a moze dziś 2000 m2 i bedzie taniej a za tydzien 100, a jeść trzeba, i ponosic koszty.....Koledzy decydując sie na dzialalność gospodarczą jej celem jest uzyskiwanie zysku !

mam dobrego fryzjera do którego chodzę całymi latami, i zawsze cena jedynie rośnie, czy u kolegi spadają koszta pracy? a moze dziś 2000 m2 i bedzie taniej a za tydzien 100, a jeść trzeba, i ponosic koszty.....Koledzy decydując sie na dzialalność gospodarczą jej celem jest uzyskiwanie zysku !

Dobrze napisane

SPOX