Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Rozbudowy starego domku

Recommended Posts

Niestety nie posiadam zbyt wiele zdjęć z początków remontu - a szkoda bo naprawdę różnica jest ogromna (jak coś znajdę to dorzucę).

Jak sobie przypomnę ten zgniły płot porośnięty w koło dzikim bzem, jabłonki wrastające w okna, zapadnięty dach, "wentylowane" okna, ruchome podłogi itd. itp... :roll:

Na szczęście teraz mam aparat i dalsze prace związane z budową postaram się uwiecznić :D

uwieczniaj uwieczniaj bo nim się obejrzysz będzie za późno ;)

a kibicujacyh z pewnością znajdzie się więcej.

Dopisuje sie i ja :D

znam te drewniane płotki, krzaczory dzikich sliwek, trawsko po pas, sterty gruzu, papy i innych przerośniętych śmieci, itp

z tym się już uporaliśmy, teraz walczymy z murarką ;)

powodzenia!

• 3 months później...

Współczuję sąsiada :/

Może sąsiad absolutnie razji nie ma, ale niestety prawomocność odwiecze :/ :/ My się tego też strasznie baliśmy. Bo mamy życzliwą sąsiadkę. Może nie jest upierdliwa (choć tu pewności nie mam), ale wścibska bardzo.... A tego strasznie nie znosimy. Ale na szczęście się nie odwoływała i decyzja się uprawomocniła i możemy czynnie walczyć :D :D

• 3 months później...

Witaj Tomku :D

To moje początki na tym forum. Przejrzałam już z zainteresowaniem wiele dzienników, ale właśnie do Ciebie postanowiłam napisać pierwszy post.

Dlaczego? .... Dlatego, że ja i mój mąż również jak Ty rozbudowujemy dom w którym mieszkamy.

My, nie dość, że stawiamy obok to jeszcze zrywamy dach i budujemy w górę.

Przechodzę obecnie przez koszmar związany z ciągłym brudem. Taka rozbudowa jest o wiele gorsza niż budowa nowego domu od podstaw. Teraz to wiem.

A myślałam, że pójdzie szybko, gładko i przyjemnie :oops:

No niestety wszechobecny brud i bałagan jest koszmarem - tym bardziej, że jak do tej pory staraliśmy się utrzymywać porządek na podwórku. Po robotach budowlanych i pokryciu dachu udało nam się na razie posprzątać podwóreczko ale przed nami jeszcze docieplenie ścian (styropian wszędzie :evil: ) oraz budowa tarasu.

Ponadto w trakcie realizacji inwestycji wyszedł pomysł aby na "starym" poddaszu zrobić drugą łazienkę i niestety trzeba wyprowadzić piony z dołu - nieplanowany remont obecnej łazienki i kolejny BAŁAGAN przed nami.

No i oczywiście łączenie nowego budynku ze starym - czyli wykucie przejścia w miejscu obecnego okna w kuchni też jest przerażające pod względem utrzymania czystości w domu.

Na szczęście wizja końcowego efektu inwestycji nas uspokaja 8)

PS

Życzę powodzenia podczas budowo-remontów no i czekamy na zdjęcia :wink:

• 2 months później...