Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ZACISZE 2 pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 963
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hejka!

Mam pytanko do tych co juz mieszkaja w zaciszu. Jako, ze nie ma nas przy budowie naszego domku, bo mieszkamy za granica, to zdamy sie na Was. Otoz pytanie brzmi: czy wiatrolap jest dostatecznie duzy? Nasz szef budowy twierdzi, ze lepiej zrezygnowac ze spizarni, tej przy kuchni na rzecz tzw.sieni. I nie wiemy co zrobic...

Dajcie prosze znac jak owa sien funkcjonuje, czy jest "wygodnym" pomieszczeniem.

Ps. Bedziemy miec balkon nad wejsciem :). Mozna ? - mozna :).

http://img27.imageshack.us/img27/2373/zdjcie0359d.jpg

Shot at 2011-06-22

Edytowane przez Anetka i Luk

Hmm.. dla mnie wydaje się wystarczający. My nawet powiększyliśmy spiżarnię kosztem wiatrołapu! (przesunęliśmy ściankę łączącą o 20 cm i zlikwidowaliśmy okna)! dla mnie spiżarnia to konieczność. Zmieniliście okno w kuchni? będzie od podłogi? pozdrawiam!

Hej ooola!

Nie, okno bedzie tak jak w projekcie. Po prostu wykusze zrobia na koncu.

Co do spizarni to tez sie upieram, zeby byla przy kuchni.

Ciekawa jestem tego Waszego wiatrolapu. A macie w nim jakis mebel? Czy to pomieszczenie sluzy tylko do ewentualnego zdjecia butow ;).

A reszta Zaciszan co sadzi o temacie?

Pozdrawiam!

my też się dopiero budujemy :) właśnie nam w piątek strop wylali :D ale przeznaczam wiatrołap jedynie do zdjęcia wierzchniego okrycia i butów... będzie na całej długości szafa z przesuwanymi drzwiami i szafkami o głębokości ok.90 cm. ewentualnie jakieś krzesełeczko dla wygody.

• 4 weeks później...

Witam, lato w pełni to i mało wpisów na forum.

Mam pytanko do budujących - czy 97 000 zł to dużo czy cena ok za postawienie domku w SSO (ściany + dach) oczywiście bez materiałów .

Firma ma dobrą opinie a cenę jeszcze ewentualnie można coś przyciąć na podatku.

Tak czy siak budowę zaczynamy na wiosnę- dopiero:( już nie mogę się doczekać.

• 2 weeks później...

Moje zdanie jest takie jeśli robią solidarnie i załatwia sobie wszystko na budowę tak by nie było przestoi to jest to do przyjęcia . Ja podam Ci na swoim przykładzie w woj. lubuskim za SSO od 45-75tys. ale nie wiadomo co to za firmy.

Ja postanowiłem zrobić to systemem gospodarczym moja pomoc, kolegów i rodziny plus fachowcy do murowania i cieśla/dekarz łączny koszt robocizny 43 tys .

Mam książkowo zrobione fundamenty, mega mocna izolacje , mury wykonane perfekcjonalnie, wszystkie podciągi i nadproża lane więc i mocne solidne , strop teriwa. Do dachu biorę fachowca który złożyć więźbę bez użycia śrub wszystko będzie czopowane koszt 20 tys z położeniem dachówki .To mój dom i wykonanie musi być solidne a z firmami często jest tak jak nie doglądasz budowy albo się nie znasz to będzie fuszerka . Życzę wytrwałości i powodzenia.

• 2 weeks później...
Firma ma bardzo dobra opinie, powiedzieli też ze postawią domek w około 3 miesiące- jeśli pogoda pozwoli. budowanie systemem gospodarczym u nas nie wchodzi w rachube, mąż sie nie zna i nigdy nie ma czasu. i tak wszystko na mojej głowie jest jeśli chodzi o budowe. także już na starcie nie możemy zaoszczędzic:(:- o tyle dobrze ze działki nie musieliśmy kupowac.

• 2 months później...

Zajrzałam, a tu tylu budujących. Nie mam chwili na fora bo...m.in. mieszkam w ogrooomnym Zaciszu. Nasz dworek się zbudował.

Wrzucam zdjątko kuchni w celach poglądowych dla rozeznania w terenie - może przyda się w planowaniu :-) Kuchnia jest bez ścianki działowej, polecam ten układ szafek i blatów. Kuchnia bogaci się w dodatki-obrazki, etc. Wszystkim powodzenia życzę.

http://images45.fotosik.pl/1192/70754c8ec5058975m.jpg

Edytowane przez agusiek

• 1 month później...

Witam Wszystkich.

Od dłuższego czasu przyglądam się forum ale nadszedł długo oczekiwany moment i trzeba się nim pochwalić:

mamy pozwolenie na budowę i na wiosnę ruszamy z robotami przy naszym Zaciszu :smile:

Pozdrawiam

Maciek

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...