deisy 21.06.2011 01:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 no i stało sie zamienilismy się na domy,żałuję ,że Zacisza miec nie będę bo to piekny domek ale ten moj nowy też jest sliczny i co najważniejsze w Toruniu -przeprowadzka koniec wrzesnia POzdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anetka i Luk 22.06.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 (edytowane) Hejka! Mam pytanko do tych co juz mieszkaja w zaciszu. Jako, ze nie ma nas przy budowie naszego domku, bo mieszkamy za granica, to zdamy sie na Was. Otoz pytanie brzmi: czy wiatrolap jest dostatecznie duzy? Nasz szef budowy twierdzi, ze lepiej zrezygnowac ze spizarni, tej przy kuchni na rzecz tzw.sieni. I nie wiemy co zrobic... Dajcie prosze znac jak owa sien funkcjonuje, czy jest "wygodnym" pomieszczeniem. Ps. Bedziemy miec balkon nad wejsciem . Mozna ? - mozna . http://img27.imageshack.us/img27/2373/zdjcie0359d.jpg Shot at 2011-06-22 Edytowane 22 Czerwca 2011 przez Anetka i Luk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooola 23.06.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Hmm.. dla mnie wydaje się wystarczający. My nawet powiększyliśmy spiżarnię kosztem wiatrołapu! (przesunęliśmy ściankę łączącą o 20 cm i zlikwidowaliśmy okna)! dla mnie spiżarnia to konieczność. Zmieniliście okno w kuchni? będzie od podłogi? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anetka i Luk 30.06.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Hej ooola! Nie, okno bedzie tak jak w projekcie. Po prostu wykusze zrobia na koncu. Co do spizarni to tez sie upieram, zeby byla przy kuchni. Ciekawa jestem tego Waszego wiatrolapu. A macie w nim jakis mebel? Czy to pomieszczenie sluzy tylko do ewentualnego zdjecia butow . A reszta Zaciszan co sadzi o temacie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooola 03.07.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 my też się dopiero budujemy właśnie nam w piątek strop wylali ale przeznaczam wiatrołap jedynie do zdjęcia wierzchniego okrycia i butów... będzie na całej długości szafa z przesuwanymi drzwiami i szafkami o głębokości ok.90 cm. ewentualnie jakieś krzesełeczko dla wygody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika122 27.07.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Witam, lato w pełni to i mało wpisów na forum.Mam pytanko do budujących - czy 97 000 zł to dużo czy cena ok za postawienie domku w SSO (ściany + dach) oczywiście bez materiałów .Firma ma dobrą opinie a cenę jeszcze ewentualnie można coś przyciąć na podatku.Tak czy siak budowę zaczynamy na wiosnę- dopiero:( już nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudyrydz 10.08.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Moje zdanie jest takie jeśli robią solidarnie i załatwia sobie wszystko na budowę tak by nie było przestoi to jest to do przyjęcia . Ja podam Ci na swoim przykładzie w woj. lubuskim za SSO od 45-75tys. ale nie wiadomo co to za firmy.Ja postanowiłem zrobić to systemem gospodarczym moja pomoc, kolegów i rodziny plus fachowcy do murowania i cieśla/dekarz łączny koszt robocizny 43 tys . Mam książkowo zrobione fundamenty, mega mocna izolacje , mury wykonane perfekcjonalnie, wszystkie podciągi i nadproża lane więc i mocne solidne , strop teriwa. Do dachu biorę fachowca który złożyć więźbę bez użycia śrub wszystko będzie czopowane koszt 20 tys z położeniem dachówki .To mój dom i wykonanie musi być solidne a z firmami często jest tak jak nie doglądasz budowy albo się nie znasz to będzie fuszerka . Życzę wytrwałości i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika122 24.08.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Firma ma bardzo dobra opinie, powiedzieli też ze postawią domek w około 3 miesiące- jeśli pogoda pozwoli. budowanie systemem gospodarczym u nas nie wchodzi w rachube, mąż sie nie zna i nigdy nie ma czasu. i tak wszystko na mojej głowie jest jeśli chodzi o budowe. także już na starcie nie możemy zaoszczędzic:(:- o tyle dobrze ze działki nie musieliśmy kupowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika122 28.10.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Widze że już nikt tu nie zagląda ostatnio. Pochwalę sie że we wrześniu urodziła sie nam śliczna córeczka Zuzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudyrydz 31.10.2011 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Widze że już nikt tu nie zagląda ostatnio. Pochwalę sie że we wrześniu urodziła sie nam śliczna córeczka Zuzia. Moje gratulacje ! Jak tam budowa na jakim etapie jesteś ,pochwal się fotkami i daj fotke slicznotki Zuzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 05.11.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 (edytowane) Zajrzałam, a tu tylu budujących. Nie mam chwili na fora bo...m.in. mieszkam w ogrooomnym Zaciszu. Nasz dworek się zbudował. Wrzucam zdjątko kuchni w celach poglądowych dla rozeznania w terenie - może przyda się w planowaniu Kuchnia jest bez ścianki działowej, polecam ten układ szafek i blatów. Kuchnia bogaci się w dodatki-obrazki, etc. Wszystkim powodzenia życzę. http://images45.fotosik.pl/1192/70754c8ec5058975m.jpg Edytowane 5 Listopada 2011 przez agusiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreweus 09.11.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Coś Aktualnego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreweus 09.11.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 NA czasie wkleje cos jeszcze;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Borew 14.12.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Witam Wszystkich. Od dłuższego czasu przyglądam się forum ale nadszedł długo oczekiwany moment i trzeba się nim pochwalić: mamy pozwolenie na budowę i na wiosnę ruszamy z robotami przy naszym Zaciszu Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreweus 16.12.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreweus 05.01.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreweus 05.01.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika122 19.01.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 widze Drewus ,że budowa szybko posuwa sie do przodu. My ruszamy dopiero na wiosne i miejmy nadzieje ze nie bedzie zimy w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreweus 26.02.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Niedługo podłogówka będzie w calym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreweus 26.02.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Byle do Przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts