Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ZACISZE 2 pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

no i strop i schody zalane-betonu poszło 31.5 m sześć.-Piotr coś pisał o 36 ale moze on lał tez taras-my nie-te wykusza to faktycznie jakas porażka,mam nadzieje ,że moi jakos je wzmocnia,a pustaków stropowych nam zostało ok 300 bodajże-ale nie było kłopotu z zaminą na inny towar :lol:

• Odpowiedzi 963
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Raczej faktycznie tak zrobię. Byłem ostatnio w sprawie okien i jeżeli chodzi o okna w wykuszach, to przy roletach i tak musi być między nimi słupek + taka maskownica pod którą są prowadnice, więc wygląda na to, że na jedno wychodzi z wielkościa a słupki betonowe lub wymurowane będą pawniejsze i ... tańsze.

Za te słupki drewniane i maskownice panowie wyliczyli ze 2 tysiaki, to chyba za tyle kasy zrobię 4 słupki.

Pepe*-ale w jadalni nie masz za bardzo duzych mozliwości z tymi słupkami bo te boczne okienka przecież są malutkie

Miraśka wiem o tym, tylko jak nie zrobię słupków betonowych, to i tak trzeba dać słupki drewniane na łączeniu okien i prawie na jedno wychodzi.

A wymyśliłem w ten sposób, że murowane słupki zrobię pomniejszając to duże okno, które ma 240 cmi jak zabiorę z niego po 25 centów to będę miał ukośne okna 50 a duże okno 190 cm szerokie. Problem jest tak na prawdę w czym innym, że jest bardzo mało miejsca z wylaniem tego "balkoniku - nadproża" żeby daszek nad wykuszem schował się pod połać dachu.

czesc.a ja w srode rozpoczynam przygode z elektrykiem. dach jest juz skonczony, pozostaly drobne detale. doszlismy do wniosku, ze rozwalamy sciane pomiedzy kuchnia i jadalnia. mamy juz wstepnia wizje tynkarzy-to we wrzesniu, no i prawie juz gotowe okna. jest takze zamowiona brama garzazowa, a i mobilizuje ekipe od ocieplen.

mam nadzieje ze sylwester bedzie juz u siebie.

pozdrawiam

czesc.a ja w srode rozpoczynam przygode z elektrykiem. dach jest juz skonczony, pozostaly drobne detale. doszlismy do wniosku, ze rozwalamy sciane pomiedzy kuchnia i jadalnia. mamy juz wstepnia wizje tynkarzy-to we wrzesniu, no i prawie juz gotowe okna. jest takze zamowiona brama garzazowa, a i mobilizuje ekipe od ocieplen.

mam nadzieje ze sylwester bedzie juz u siebie.

pozdrawiam

jejku-jak ci zazdroszcze ,że bedziecie na swieta u siebie w domku :lol: a dlaczego rozwalacie scianę w jadalni? napisz jak ty rozwiazałes sprawe daszku nad wykuszami-zrobiłeś jak w projekcie?ZAGLĄDAJ TUTAJ CZĘŚCIEJ :cry: może jakies fotki wstawisz :lol:

Jasiula, nie gniewaj się, Twoja konstrukcja pod daszek wydaje mi się najlepsza z możliwych, ale jak to zobaczyłem to utwierdziłem się w przekonaniu, że zrobię wylewkę :(

może poczekajny na efekt końcowy-bo wydaje mi isię,że to zdjęcie w pełni nie oddaje rzeczywistego wyglądu daszku,tak np,te filarki przy wejściu wydają sie jakieś chude a wcale takie nie sa w rzeczywistości(chyba że Jasiula je odchudziła)

"Jasiula" ...gratuluje umiejetnosci wklejania zdjec i mam pytanko: z tego co widze to masz bardzo nisko od gruntu np okno od jadalni, taras //// Czy obnizylas projekt... a moze ja dalem za duzo w gore ?? Co prawda dalem jeden pustak wiecej niz w projekcie (co powoduje ze mam teraz mieszane uczucia co do finalnego wygladu) ale zrobilem tak za namowa ludzi z okolicy gdyz mam dzialke przy samym Kanale Zeranskim.... no i radzili tak na wszelki wypadek bo powodzie w naszym kraju to hmmmm czeste zjawisko. Ogolnie wole nisko osadzone domy ale pocieszam sie tym ze sa fani domów na "wzniesieniu" bo podobno prezentuja sie dumniej.... Zobaczymy. A jak ta sprawa wyglada u innych ... bede wdzieczny za komentarze PS. U mnie od poniedziałku dekarze ;)