Jasiula 28.08.2006 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Ja takie coś zrobię w pokoju nad kuchnią. Daję dwa okna połaciowe obok siebie + do tego poniżej , dochodzące prawie do murłaty dwa Veluxy nieotwierane 78 x 92, czyli takie prawie do podłogi. A patent ze zmniejszeniem garderoby to zaraz przeanalizuję, bo to chyba fajny pomysł. Pepe świetny pomysł, też tak chciałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 28.08.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Ja takie coś zrobię w pokoju nad kuchnią. Daję dwa okna połaciowe obok siebie + do tego poniżej , dochodzące prawie do murłaty dwa Veluxy nieotwierane 78 x 92, czyli takie prawie do podłogi. A patent ze zmniejszeniem garderoby to zaraz przeanalizuję, bo to chyba fajny pomysł. Pepe świetny pomysł, też tak chciałam... Tylko co ...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 28.08.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Pepe*-a jak umyjecie te okna veluxa nieotwierane?ja wczoraj napaliłam sie na te okienko doadatkowe jak patrzy sie na nasz lasek to az si eprosi zeby cos tam wymodzić-no i czy to masz od razu zmienione w projekcie? czy dopiero teraz to będziesz zmieniał?pytanie do tych co maja dachy-w jakiej odległosci maja od siebie zamontowane szpilki do murłat?bo mi sie zdaje ,że nasz fachman dał za rzadko bo myslał ,że za mało kupiłam a one sie w szopce zawieruszyły(część diabeł ogonem przykrył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 28.08.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Pepe*-a jak umyjecie te okna veluxa nieotwierane?ja wczoraj napaliłam sie na te okienko doadatkowe jak patrzy sie na nasz lasek to az si eprosi zeby cos tam wymodzić-no i czy to masz od razu zmienione w projekcie? czy dopiero teraz to będziesz zmieniał? Umyję je przez górne okno. To nieotwieralne kończy się u mnie 110 cm nad podłogą i przez okno powyżej po otwarciu spokojnie gumeczka na kijku i myjemy tak jak na stacji benzynowej szybę w dużym aucie. W projekcie, który złożyłem to takiej zmiany nie mam, ale rysunki dla wykonawcy juz są zrobione i spróbuję potraktować to jako nieistotne odstępstwo od dokumentacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joe 29.08.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Mam pytanko!Kilku z Was informowało, że kupiło za dużo pustaków stropowych.Proszę o informacje ile konkretnie zamówiliście.W projekcie jest 1290 - czy to jest za dużo?Joe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joe 29.08.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Cześć,Mam do Ciebie jedno pytanie:Jak oceniasz swojego wykonawcę - pana G.Muszę się przyznać, że kontakt z nim nawiązałem przez mg i w ramach oglądania Zacisza II trafiłem na Twoją budowę (mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe).Napisz proszę jakiej ceramiki użyłeś, bo nie jest to Porotherm.Widziałem Zacisze w Klaudynie - również ma taras nad wejściem.Uważaj na dekarzy w tym miejscu - tam mieli kłopoty z dobrym wykończeniem przy tym tarasieJoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 30.08.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 hej Joe-nam poszło 972 pustaki stropowe,w tym 236 deklowanych-dokładnie nie wiem ile sie potłukło ale 1 napewno przy laniu stropu a ok 5 ogólnie -pozdrawiam i zycze powodzenia, ps. do nas ma dzisiaj dotrzec więźba-zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 30.08.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Miraśka mam prośbę.Będę zawoził rodzinkę do Międzyzdrojów, więc jak znalazł koło Szczecina... no i wiesz o co chciałbym zapytać?Jeżeli nie sprawi Ci to kłopotu to chętnie looknołbym na Waszą budowę.Jeżeli jesto możliwe to proszę o wiadomość - może być na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joe 30.08.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Dzięki Miraśka,Będę musiał chyba sam policzyć jeszcze raz ilość tych pustaków stropowych z projektu bo coś mi się zdaje, że przedobrzyli z zestawieniem.U mnie na razie tylko krzaczory i chwaściory, a jak patrzę za okno to cierpnie mi skóra.Mam nadzieję, że od października się wypogodzi.Joe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 31.08.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Miraśka mam prośbę. Będę zawoził rodzinkę do Międzyzdrojów, więc jak znalazł koło Szczecina... no i wiesz o co chciałbym zapytać? Jeżeli nie sprawi Ci to kłopotu to chętnie looknołbym na Waszą budowę. Jeżeli jesto możliwe to proszę o wiadomość - może być na prv. Pepe* napisz kiedy bedziesz w naszych stronach to dam ci wtedy odpowiedz konkretniej bo na dzien dzisiejszy nie wiem co będzie jutro ani pojutrze-wszystko zależy od pracy mojego mężulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 31.08.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Będę jutro i 14.09 więc chyba raczej 14.Albo jak możesz podać tel. to przedryndam i jak będzie można to podjedziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 03.09.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 pytanie do tych co maja dachy-w jakiej odległosci maja od siebie zamontowane szpilki do murłat?bo mi sie zdaje ,że nasz fachman dał za rzadko bo myslał ,że za mało kupiłam a one sie w szopce zawieruszyły(część diabeł ogonem przykrył -ponawiam pytanie bo juz w poniedziałek lub wtorek może byc za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darexo 04.09.2006 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Kupiłem działkę, czekam na warunki.Jestem zachwycony Zaciszem. Jescze chciałbym obejżeć w rzeczywistości.Czy ktoś pomoże mi w tym? Jestem z Radomia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 04.09.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 witaj darexo-jejku jak daleko mieszkasz właściwie to ja najdalej jestem wysunięta życze powodzenia i zagladaj do nas -zaciszan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 05.09.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 U mnie od wczoraj zaczęli murować ściany parteru to chyba najfajniejszy etap - no... może poza przeprowadzką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 05.09.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Miraśka dzięki za kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 07.09.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 U mnie od wczoraj zaczęli murować ściany parteru to chyba najfajniejszy etap - no... może poza przeprowadzką tak,to najfajniejszy etap szybko widać efekty,u mnie wczorajmieli dzien porzadkowy-na budowie błysk bo nie mogłam nigdzie dostac pustaków wentylacyjnych -zabrakło pare sztuk ,żeby skończyc kominy,a więźbe przywiezli tydzien temu ale szybko staneli z robota bo pare sztuk trzeba wymienic a najgorsze ,że ta najwazniejsza gruba beleco podtrzymuje coś tam i czekamy a jeszcze kierownik sie obudził, ze potrzebne sa jakies podwalinki pod ten duzy słup - te wszystkie kolankowe -nie wiem czy ma racje ale twierdzi ,ze to powinno być bo strop jest teriva a przy lanym by tego nie dawał jestem wsciekła bo on powiedział facetowi od okien ,że on sam nie wie jak maja byc te daszki nad wykuszami no i ten nie moze brac pomiaru a na dodatek stwierdzil ,że drzewa (więźby) na te wykusza to nie ma i jak chce to moze mi zrobic z tego co jest-juz wyciete na wymiar na dach-mam nadzieje ,ze jednak tego nie odwali numeru. cos zaciszanie umilkli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joe 07.09.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Nie ucichli tylko nie wszyscy mają się czym chwalić. Ja niestety walczę jeszcze z dokumentami. Cały czas mam nadzieję, że na początku października ruszę pełną parą. Ustalam kosztorys, negocjuję warunki kredytu itp itd... Kurczę, najgorsze, że jeszcze nie podjąłem decyzji PLN czy CHF.Firma do budowy uzgodniona do stanu surowego otwartego z kryciem dachówką ceramiczną.Poza tym zaglądam na ten wątek i sprawdzam jak Wam idzie. Trzymam kciuki.Joe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drsg 09.09.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 czesc. jak masz firme od wszystkiego to tak jak bys mial od niczego. uwazaj na takich fachowcow. ja mam juz wstawione okna i rozprowadzony prad. daszki nad wykuszami wyszly super, zrobili je ciesle od wiezby. jak macie dobrych ciesli to jest to bulka z maslem. tylko lepiej byloby wylac je razem ze stropem. wiec nie ma co przezywac.obecnie czekam na tynkarzy, ktorzy maja ok.20 wrzesnia zaczac dzialac. to tyle.zycze duzo samozaparcia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 10.09.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Drsg a gdzie fotki tych sławetnych wykuszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts