Miraśka 09.11.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Zaciszanko-przeuroczy zakatek a taras naprawde robi wrazenie-aż mój mężulek(powściagliwy w komplementach i zachwytach)zauroczył sie nim i żałuje ,że sie mnie posłuchał ,żeby zostawić go na później bo nie możemy do końca sie zdecydować czy wylewany czy z kostki odrazu układać w koło,po twoich zdjeciach jeszcze bardziej sie przekonałam ze wybór tego projektu był strzałem w 10,GRATULUJĘ z całego serducha ,pozdrawiam i zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaciszanka 09.11.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Miód mi lejecie na serce:) Wczoraj dekarze ułożyli ostatnie gąsiory( mam nadziejęPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza77 09.11.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Droga Zaciszanko i Jasiulo, chcialabym wybrac sie na Wasze budowy w najblizsza sobote. Bedziecie moze na miejscu, bo nie ukrywam ze chetnie zamienilabym slowko z takimi szczesciarami jak WY - piekne te Wasze domki Czy jest mozliwosc otrzymania bardziej dokladnych namiarow - za 5 tygodni rodze a bede jechala z poludnia W-wy, wiec jest to dla mnie juz niezla wyprawa z takim wielkim brzuchem Goraco Was pozdrawiam i wszystkich Zaciszan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 09.11.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 u nas dwa dni temu tez skonczyli dach tych schodkóww kominiarskich nie mamy bo szzcerze mówiac nie było o nich wspominane a ja ciagle zapominam sie zapytać,z daszkiem nad wykuszem w jadalni zrobilismy chyba tak samo jak Zaciszanka,dzisiaj zaczeli ocieplanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiula 09.11.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Brzozo - będę zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza77 11.11.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Brzozo - będę zapraszam Jasiula, niestety bez dokladniejszych namiarow nie jestem w stanie do Ciebie trafic. Zreszta podobnie jak Zaciszanka. Spotkalam sie z nia dzis na budowie - ma super chatke: piekna karpiowka i ogolnie budowa ladnie prowadzona. Az milo popatrzec. Pozdrawiam wszystkich Zaciszan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 13.11.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 PEPE*-ZYJESZ? : chyba strop wylany i juz robicie więźbe? u nas stan surowy zamkniety oficjalnie zakończony ,teraz ocieplaja ale tynki zew niestety wiosna ,teraz juz sie nie odwazymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 21.11.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 LUDZIE!!!!!!!! ZYJECIE?- czy zapadliście juz w sen zimowy? wyciągnęłam nasz watek z otchłani-odezwijcie sie bo tak smutno samej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwel 22.11.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Witam wszystkich forumowiczów - entuzjastów i budowniczych zaciszan. Niedawno zdecydowaliśmy się kupić projekt Zacisze II, o którym już całkiem sporo udało mi się dowiedzieć z Waszej dyskusji na tym forum.Początkowo byliśmy już (ja i moja druga połowa) nawet zdecydowani na projekt "Sandra" z Archipelagu ale na nieszczęście/szczęście? nie mieścił się na naszej działce (co prawda tylko o 0,5m ale jednak) - później rozważaliśmy "przycięcie" go na wymiar co pociągałoby za sobą znaczny wzrost kosztów adaptacji.Ostatecznie przemówiły do nas zdjęcia z realizacji tamtego projektu i wróciliśmy ponownie do pkt. 1. tj. wyboru projektu. Zacisze spodobało się nam ze względu na całkiem sensowny rozkład pomieszczeń i ładny wygląd zewnętrzny.W ostatecznym wyborze utwierdziły nas (mnie przynajmniej) zdjęcia z waszych realizacji (tu szczególny ukłon do Miraśki za galerię), które pokazują że domek ten może wyglądać podobnie do tego jak narysował go Pan Projektant. Budowę planujemy rozpocząć w przyszłym roku (teraz już zima za pasem) a w tzw. międzyczasie załatwić sobie pozwolenie na budowę. I tutaj miałbym prośbę do Zaciszan z moich okolic czyli Wa-wy czy udałoby się kiedyś zobaczyć wasze domki tak aby m.in. stwierdzić jak ma się trójwymiarowa rzeczywistość do wyobrażeń na podstawie dwuwymiarowych rysunków? Bylibyśmy bardzo wdzięczni za umożliwienie takiej wizyty. Pozdrowienia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 22.11.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 witaj wwel i dzieki za miłe słowa,życze powodzenia i trzymam kciuki zza pomyślne załatwianie papierkowej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwel 23.11.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Dziękuję Miraśka za powitanie. Dzisiaj jedziemy rozmawiać z dekarzem (w zeszłym tygodniu rozmawialiśmy z ekipą od murowania. Ostatnio to się porobiło! Z 6 ekip polecanych przez znajomych, do których dzwoniliśmy 4 miały już zajęty cały przyszły rok, jedna się rozpadła bo powyjeżdżali do Irlandii i ostała się jedna, która po zgodzeniu naszej roboty żadnej innej roboty na przyszły rok nie weźmie, nie zna się nie orientuje .....zarobiona jest Dziś jak pisałem rozmawiamy z dekarzem przedwczoraj ze specjalistą od więźby i ten chciałby nam położyć blachodachówkę. Rozważaliście kiedyś "zepsucie" tego domku blachodachówką? Może to niestosowne pytanie ale jak się dowiedziałem, że w zeszłym roku szkolnym w całej Polsce wykształciliśmy 16 dekarzy to samo mi się ono nasuwa. Jadę na rozmowy, pozdrawiam i nieśmiało przypominam się z wyrażoną wcześniej chęcią obejrzenia u któregoś z Was "naszego" Zacisza na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 23.11.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 wwel-nie braliśmy blachodachówki pod uwage gdyż opinie paru ludzi były wyjatkowo zgodne-przy takiej konstrukcji dachu z blachy pozostaje duzo odpadów(3 lukarny i wykusza)dokładasz trochę i masz dachówke a i efekt wydaje mi się lepszy-a fachowiec powie ,ze lepsza blacha bo przeciez o wiele szybciej sie kładzie a o koszta to on juz sie nie martwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrodiel 03.12.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Witam Drogich Zaciszanów, Co prawda jeszcze nie kupiłam projektu Zacisza II ale mimo to zdążyłam się w nim już zakochać nie jest to "ślepa" miłość w związku z tym mam kilka pytań do tych z Was którzy już wybudowali ten cudowny zakątek:) 1) Planowałam pralnię na parterze w kotłowni ale wejście do niej przez garaż a nie z pomieszczeń mieszkalnych byłoby uciążliwe - jak Wy rozwiązaliście ten problem? 2) Czy wg Was luksfery po obu stronach drzwi wejściowych będą pasowały? czy lepszym pomysłem byłoby pozbycie się ich wogóle byłoby lepszym pomysłem -myślałam o szafie na całej długości sieni a okno/luksfera wyklucza to rozwiązanie. Piętro 3) Myślałam o pozbyciu się połaciówek wszystkich oprócz łazienkowej ponieważ wydaje mi się bezsensownym doświetlanie garderoby-jakie jest Wasze zdanie nt temat? (Czy będzie wystarczająco jasno w sypialni nad kuchnią bez połaciówki?) 4) Czy dla Was wielkość łazienki jest wystarczająca czy powiększaliście ją dodatkowo kosztem "strychu"? 5) Czy powierzchnia użytkowa pomieszczeń na piętrze podana jest od wysokości 1,8 m? 6) Czy projektant zaplanował konserwację kominów? gdzie w tym projekcje jest do nich wyjście?? Za Wasze odpowiedzi będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 04.12.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 witajmorrodiel-1-luksfery za miast okienek to rzecz gustu-prze jedno z nich widać kto stoi przd drzwiami jeśli sie nie ma domofonu lub drzwi z szybką,2-my pralnio-suszarnie robimy w pomieszczeniu pt.,,stryszek,,3-dołozyć okna połaciowe zawsze można -my dołozylismy w pokojach ale z garderób narazie zrezygnowaliśmy-są to pokoje dzieci i syn nie chciał a córka jak zobaczyła jaki duzy jest pokój bez garderoby i do tego z 2 oknami w dachu to woli szafę wnękową-kosztem tego pokoju przy łazience minimalnie większylismy łazienke co by nie wchodzic na wc ,które bedzie przy kominie bo przy nim jest rura kanaliz.-moim zdaniem bez dodatkowych okien pokoje sa ciut za ciemne.4-na stryszku jest wyłaz kominowy do komina z kotłowni a do tego drugiego mozna sie dostać z pokoju-w dachu,5-nie znam sie za barzdo ale myslę ze pow,uzytkowa jest liczona od 1,40,PS.odwiedz moja galerie-np jest w podpisie albo w dziale-galeria zdjęć forumowiczów-zacisze miraśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 04.12.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 witajmorrodiel-1-luksfery za miast okienek to rzecz gustu-prze jedno z nich widać kto stoi przd drzwiami jeśli sie nie ma domofonu lub drzwi z szybką,2-my pralnio-suszarnie robimy w pomieszczeniu pt.,,stryszek,,3-dołozyć okna połaciowe zawsze można -my dołozylismy w pokojach ale z garderób narazie zrezygnowaliśmy-są to pokoje dzieci i syn nie chciał a córka jak zobaczyła jaki duzy jest pokój bez garderoby i do tego z 2 oknami w dachu to woli szafę wnękową-kosztem tego pokoju przy łazience minimalnie większylismy łazienke co by nie wchodzic na wc ,które bedzie przy kominie bo przy nim jest rura kanaliz.-moim zdaniem bez dodatkowych okien pokoje sa ciut za ciemne.4-na stryszku jest wyłaz kominowy do komina z kotłowni a do tego drugiego mozna sie dostać z pokoju-w dachu,5-nie znam sie za barzdo ale myslę ze pow,uzytkowa jest liczona od 1,40,PS.odwiedz moja galerie-np jest w podpisie albo w dziale-galeria zdjęć forumowiczów-zacisze miraśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 06.12.2006 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam wszystkich po przerwie na forum.Pozdrawiam moich dotychczasowych Zaciszan - Miraśka - szczególne ukłony i gorąco witam wszystkich nowych.Miałem niezłą jazde. Zaliczyłem zbiegostwo ekipy cieśli - kierunek zbiegu Irlandia i kilka innych przygód budowlanych.W tej chwili mam łacenie dachu i od przyszłego tygodnia krycie.Fotki jakieś uzupełnie. Miraśka jestem pod wrażeniem!!! Twoja chatka wygląda kapitalnie.Mam nadzieję, że nadrobie zaległości i kilka patentów w najbliższych dniach pokaże ku korzyści przyszłych Zaciszan.[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 06.12.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 1) Planowałam pralnię na parterze w kotłowni ale wejście do niej przez garaż a nie z pomieszczeń mieszkalnych byłoby uciążliwe - jak Wy rozwiązaliście ten problem? Piętro 3) Myślałam o pozbyciu się połaciówek wszystkich oprócz łazienkowej ponieważ wydaje mi się bezsensownym doświetlanie garderoby-jakie jest Wasze zdanie nt temat? (Czy będzie wystarczająco jasno w sypialni nad kuchnią bez połaciówki?) 4) Czy dla Was wielkość łazienki jest wystarczająca czy powiększaliście ją dodatkowo kosztem "strychu"? 6) Czy projektant zaplanował konserwację kominów? gdzie w tym projekcje jest do nich wyjście?? Za Wasze odpowiedzi będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam To jeszcze ja dorzuce 1)Na początku pralnia na stryszku wydawała mi się dziwna, ale teraz sie przekonałem, że jest to nieźle pomyślane. Po prostu wstawię tam pralkę i suszarkę do prania. żadnych sznurków na podwórku 3)Też rozważałem te połaciówki i je zostawiłem, nie jako doświetlenie ale do wietrzenia. Inaczej nie ma tam wentylacji. Pokój nad kuchnią moim zdaniem bez połaciówki będzie ciemnawy. Tym bardziej, że w tym pokoju parapety są zaprojektowane nieco wyżej niż standard, więc te okienka z lukarny nie są szczytem marzeń. 4) łazienka na górze jest dla mnie za mała. My dość sporo ją powiększyliśmy, ale na etapie stropu inaczej ułoźyłem belki, tak żeby wypadały pod sciankami działowymi poddasza. 6) do komina z kotłowni jest zaprojektowany wyłaz dachowy ze stryszku na przedpokojem na poddaszu. Widać go tylko na jednym rysunku w projekcie - rzucie dachu. A do komina "kominkowego" - najbliżej jest z okna połaciowego w garderobie a potem ława kominiarska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 06.12.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam PEPE Jestem z Wrocławia i zaczynam budować podobny dom do Twojego. Dom ,, z frontowym gankiem 2 " autorstwa p.Szewczyka z biura Stylowy Dom. Ogladałem Twoja galerię i chciałbym skontaktować sie z Toba. Czy jest to mozliwe ? Jesli tak to prosze o kontakt. pozdrawiam Dostałem od ciebie wiadomość, postaram się na dniach przedzwonić, to się umówimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 06.12.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Miraśka, znowu odgapię, ale patent z zewnętrznymi roletami w wykuszach jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 06.12.2006 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Miraśka, znowu odgapię, ale patent z zewnętrznymi roletami w wykuszach jest super. nie ma sprawy nie zazdroszcze ci kłopotów budowlanych -na pocieszenie u nas o 2 miesiace opóźnione zakończenie stanu surowego-ponad miesiąc ,,bawili,,się z dachem ale wkońcu możemy myśleć o dalszych pracach.Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts