Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ZACISZE 2 pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

Co się dzieje z matriałami budowlanymi.

Postanowiłem przerwę zimową wykorzystać na zorganizowanie frontu robót na wiosnę, w tym na zakup części materiałów. Kupienie dobrej wełny na poddasze, wełny elewacyjnej zaczyna przypominać koniec epoki Gierka.

Nie ma, nie wiadomo kiedy i za ile będzie.

Jeszcze chwila a będzie trzeba z bombonierką do hurtownika chodzić.

U was też tak, czy to we Wrocku ludzie poszaleli?

• Odpowiedzi 963
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pepe*-jak przerwa zimowa? :lol: właśnie przez to ,że mie ma przerwy zimowej to chyba te kłopoty z wełną.Ja przez to musiałam kupić ciut gorszą knaufa-18 cm ale za to wzięłąm tę drugą 5 cm w płytach .nie wspomniałam ,że to po znajomości :lol: a i potem sie okazało ,ze mogłam mieć isovera ale o wiele droższą :cry:

Witam wszystkich Zaciszan :D .

Razem z mężem też napaliliśmy sie na Zacisze II. Bardzo się nam ten projekt podoba. Z zapartym tchem czytamy wszystkie Wasze posty.

Na razie kupilismy działkę, teraz czeka nas jej zbrojenie. Nie wiem więc, kiedy uda nam sie rozpocząć budowę :cry: , bo działki zbroić bedzie stowarzyszenie, a wiadomo, gdzie dużo właścicieli, tam trudno sie dogadać.

Miraśka

Czy moglibyśmy nawiązać kontakt, i czy zgodziłabyś sią na obejżenie Twojego Zacisza na żywo?

Miraśka

Dzięki za wstępną zgodę :wink: .

Kupilismu działkę w Wołczkowie. Bardzo, ale to bardzo napaliliśmy sie na Zacisze II, ale od wczoraj mam mętlik w głowie. Otórz właściciel, od którego kupiliśmu działkę skserował nam wczoraj plan zagospodarowania przestrzennego (z 2001 r.). Z planu tego wynika, ze kąt nachylenia dachu musi być min 40 stopni, no a Zacisze ma 38 :cry: . Czy te plany w ogóle jeszcze obowiązują, czy musimy jednak wystąpić o warunki zabudowy? I czy można dokonać zmiany w projekcie, polegajacej na zwiększeniu kąta nachylenia dachu?

Mam jeszcze jedno pytanko. Wczoraj byliśmy na zebraniu w sprawie uzbrojenia i projektantka kazała nam podpisać papiery do gazowni (sama wszystko załatwia). Wpisała nam moc kotła gazowego 28. Czy to wystarczy do ogrzania Zacisza?

MIMT-projektantka to sobie moze wpisać 28 a przecież jak załozycie mniejszy to nic sie nie stanie-to jest tylko projekt :lol: a tak poważnie to nie pamietam ale nam fachowiec mówił chyba o 24 kw i teraz nie wim czy to nie dlatego ,że mamy kominek z dgp.koniecznie musicie wziąć nowy plan zagospodarowania-one sie zmieniają niekiedy co jakis czas choć niekoniecznie.a z tym nachyleniem dachu to pestka-zabiieg kosmetyczny,to tylko 2 stopnie

Drodzy Zaciszanie!

Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś budował z cegły MAX? Ile cegieł powinienem zamówić na ściany konstrukcyjne, a ile cegły K3 na ścianki działowe?

Tomasz

witaj-niestety nie pomogę,budowaliśmy z porothonu ale powinien ci to obliczyc kierownik-a budujecie też zacisze?

Buduje oczywiście Zacisze II. Ilość MAX-a obliczyłem(176m2 ścian konstrukcyjnych * 22 cegły na metr kwadratowy), ale nie wiem czy nie jest go za dużo. Gdyby ktoś miał doświadczenie z tym materiałem, byłoby to bardzo pomocne.

• 2 weeks później...
Witam,

przede wszystkim wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku dla wszystkich Zaciszan - jak najszybszych przeprowadzek do swoich domkow :D

Pepe,

wyslalam ci wiadomosc na prywatnego-chcialabym podrazyc jwestie dachu a nie chce tu wszystkich zanudzac. A tak poza tym to bylam na Twojej galerii - dokleisz troche zdjec?

Pozdr,

Brzoza.

Pepe,

no niestety nie wiem co sie dzieje? Do wszystkich dochodza prywatne wiadomosci a do Ciebie siedza w skrzynce jak zaczarowane:-):-) Czy moglbys wyslac mi na priva swoj numer telefonu? Chcialabym zdzwonic sie z Toba i powiercic Ci dziure w brzuchu w kwestii dachu :oops:

Sliczne dzieki.

Pozdrowionka dla wszystkich Zaciszan.

• 2 weeks później...

czesc

Jak tylko zacznie sie wiosna i troche wszystko oschnie to tez ruszam z Zaciszem II pod Wroclawiem.

Probowalem napisac cos do Miraski i Pepe ale chyba funkcjonalnosc Privat messages dziala slabo.

Powiedzcie prosze jak rozwiazaliscie problem rolet zewnetrznych w wykuszach.

Jak bym mogl to bardzo uniknalbym jakis dodatkowych filarkow. Moze jakies fotki moglibyscie podeslac.

I jeszcze jedno pytanko czy pokoje na gorze nie sa za ciemne??

pozdrawiam Seba

Witam wszystkich właśnie zaczynam budować Zacisze II koło Lubina - wielki dzięki zwłaszcza dla Miraśki i Pepe - dużo waszych uwag uwzględniliśmy w naszej adaptacji projektu. Jeśli możecie to podajcie orientacyjny (realny) koszt budowy stanu surowego zamkniętego. Prośba do Pepe - do ciebie mam najbliżej - czy moglibyśmy zobaczyć twój dom na żywo. Jeśli tak to proszę o kontakt :p

Artur

• 2 weeks później...

Witam członków klubu Zacisze.

Ciekawy jestem co Szanowni forumowicze na projekt mg Zacisze (new) troszę pomniejszony:

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/zacisze/sytuacja.php

Jestem na etapie wyboru projektu i Zacisze jest super. A ten zmieniony troche projekt daje jakieś oszczedności - a z kasą hm :)

Witam, Mam pytanko do Zaciszan co są lub mają juz za sobą etap okien i dzrzwi. Chciałbym wiedzieć jakie mieliście wyceny na okana i drzwi garażowe. Bedę wdzięczny również za podanie firm. Ja chce robić okna drewniane a drzwi garażowe hormana (kasetonowe). Za okna wyceny mi się kształtują z montażem od 30-40tys (m.in. Urzedowski, stolarka Wołomin, OKLAND), drzwi garażowe ok 9tys. Czekam na opinię i informacje.

Witam, Mam pytanko do Zaciszan co są lub mają juz za sobą etap okien i dzrzwi. Chciałbym wiedzieć jakie mieliście wyceny na okana i drzwi garażowe. Bedę wdzięczny również za podanie firm. Ja chce robić okna drewniane a drzwi garażowe hormana (kasetonowe). Za okna wyceny mi się kształtują z montażem od 30-40tys (m.in. Urzedowski, stolarka Wołomin, OKLAND), drzwi garażowe ok 9tys. Czekam na opinię i informacje.

witaj :lol: -my akurat mamy bramę Normstahla kasetonową(zdjęcie w galerii) za 7400 kolor orzech,a swego czasu robiłam wycene n a okna drewniane urzedowskiego i z montarzem było 22 tyś ,jednak mamy pcv za 18 tyś.ża bramę hormana wołąno ponad 8 tys

Witam.

Ponieważ jestem na etapie wyboru projektu i Zacisze jest faworytem chciałbym jeśli to mozliwe zobaczyć taki domek w realu. Kieruję swoją prośbę szczególnie do Pepe, gdyż jestem także z Wrocka. Bardzo zaintrygowała mnie Twoja zmiana w wyglądzie dachu od strony ogrodu. Czekam na info na priv [email protected]

witaj :lol: -my akurat mamy bramę Normstahla kasetonową(zdjęcie w galerii) za 7400 kolor orzech,a swego czasu robiłam wycene n a okna drewniane urzedowskiego i z montarzem było 22 tyś ,jednak mamy pcv za 18 tyś.ża bramę hormana wołąno ponad 8 tys

A to ciekawe bo mi Urzedowski wyliczyl całość na 40tys......... brrrrrrrrrr

Najtansza oferta to 30tys. Co do bram to różnica między Normsthalem a Hormanem jest 800zł. Mam tez pytanko czy brama wyszla w tzw standardzie czy wymiar byl nietypowy ??

Witam po śnie zimowym.

Biorąc pod uwagę zmiany cen - baaardzo kosztowny to sen.

Niestety ułatwienia dla inwestorów w ubiegłym roku spowodowały, że pomimo startu z dokumentami w lipcu, nie udało mi sie rozpocząć budowy do końca roku.

Jutro uwaga - pierwsza łopata w ruch i zdejmuję humus.

Potem jak Bóg da i Wienerberger wyprodukuje, a nie każe płacić jak za złoto, będziemy popychać do przodu.

Do Świąt może uda mi się stan zerowy dociągnąć.

Jak się wyedukuję to zdjęcia w założonej za jakiś czas galerii zamieszczę.

Do usłyszenia wszystkim

Joe