pepe1719500688 04.02.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Co się dzieje z matriałami budowlanymi.Postanowiłem przerwę zimową wykorzystać na zorganizowanie frontu robót na wiosnę, w tym na zakup części materiałów. Kupienie dobrej wełny na poddasze, wełny elewacyjnej zaczyna przypominać koniec epoki Gierka.Nie ma, nie wiadomo kiedy i za ile będzie.Jeszcze chwila a będzie trzeba z bombonierką do hurtownika chodzić.U was też tak, czy to we Wrocku ludzie poszaleli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 04.02.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 pepe*-jak przerwa zimowa? właśnie przez to ,że mie ma przerwy zimowej to chyba te kłopoty z wełną.Ja przez to musiałam kupić ciut gorszą knaufa-18 cm ale za to wzięłąm tę drugą 5 cm w płytach .nie wspomniałam ,że to po znajomości a i potem sie okazało ,ze mogłam mieć isovera ale o wiele droższą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIMT 06.02.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam wszystkich Zaciszan . Razem z mężem też napaliliśmy sie na Zacisze II. Bardzo się nam ten projekt podoba. Z zapartym tchem czytamy wszystkie Wasze posty. Na razie kupilismy działkę, teraz czeka nas jej zbrojenie. Nie wiem więc, kiedy uda nam sie rozpocząć budowę , bo działki zbroić bedzie stowarzyszenie, a wiadomo, gdzie dużo właścicieli, tam trudno sie dogadać. Miraśka Czy moglibyśmy nawiązać kontakt, i czy zgodziłabyś sią na obejżenie Twojego Zacisza na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 07.02.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Mimt-normalnie jestem w szoku poważnie aż mnie zmurowało-reszta zaciszan tak daleko sie buduje a tu taka niespodzianka,gdzie będziecie sie budować? oczywiście ,że możecie zajrzeć-choć ostatnio trudno mnie złąpac na budowie ale napewno kiedyś się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIMT 08.02.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Miraśka Dzięki za wstępną zgodę . Kupilismu działkę w Wołczkowie. Bardzo, ale to bardzo napaliliśmy sie na Zacisze II, ale od wczoraj mam mętlik w głowie. Otórz właściciel, od którego kupiliśmu działkę skserował nam wczoraj plan zagospodarowania przestrzennego (z 2001 r.). Z planu tego wynika, ze kąt nachylenia dachu musi być min 40 stopni, no a Zacisze ma 38 . Czy te plany w ogóle jeszcze obowiązują, czy musimy jednak wystąpić o warunki zabudowy? I czy można dokonać zmiany w projekcie, polegajacej na zwiększeniu kąta nachylenia dachu? Mam jeszcze jedno pytanko. Wczoraj byliśmy na zebraniu w sprawie uzbrojenia i projektantka kazała nam podpisać papiery do gazowni (sama wszystko załatwia). Wpisała nam moc kotła gazowego 28. Czy to wystarczy do ogrzania Zacisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 08.02.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 MIMT-projektantka to sobie moze wpisać 28 a przecież jak załozycie mniejszy to nic sie nie stanie-to jest tylko projekt a tak poważnie to nie pamietam ale nam fachowiec mówił chyba o 24 kw i teraz nie wim czy to nie dlatego ,że mamy kominek z dgp.koniecznie musicie wziąć nowy plan zagospodarowania-one sie zmieniają niekiedy co jakis czas choć niekoniecznie.a z tym nachyleniem dachu to pestka-zabiieg kosmetyczny,to tylko 2 stopnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekoś 09.02.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Drodzy Zaciszanie!Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś budował z cegły MAX? Ile cegieł powinienem zamówić na ściany konstrukcyjne, a ile cegły K3 na ścianki działowe? Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 09.02.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Drodzy Zaciszanie! Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś budował z cegły MAX? Ile cegieł powinienem zamówić na ściany konstrukcyjne, a ile cegły K3 na ścianki działowe? Tomasz witaj-niestety nie pomogę,budowaliśmy z porothonu ale powinien ci to obliczyc kierownik-a budujecie też zacisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekoś 09.02.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Buduje oczywiście Zacisze II. Ilość MAX-a obliczyłem(176m2 ścian konstrukcyjnych * 22 cegły na metr kwadratowy), ale nie wiem czy nie jest go za dużo. Gdyby ktoś miał doświadczenie z tym materiałem, byłoby to bardzo pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza77 23.02.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Witam, przede wszystkim wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku dla wszystkich Zaciszan - jak najszybszych przeprowadzek do swoich domkow Pepe, wyslalam ci wiadomosc na prywatnego-chcialabym podrazyc jwestie dachu a nie chce tu wszystkich zanudzac. A tak poza tym to bylam na Twojej galerii - dokleisz troche zdjec? Pozdr, Brzoza. Pepe, no niestety nie wiem co sie dzieje? Do wszystkich dochodza prywatne wiadomosci a do Ciebie siedza w skrzynce jak zaczarowane:-) Czy moglbys wyslac mi na priva swoj numer telefonu? Chcialabym zdzwonic sie z Toba i powiercic Ci dziure w brzuchu w kwestii dachu Sliczne dzieki. Pozdrowionka dla wszystkich Zaciszan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebag73 04.03.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 czescJak tylko zacznie sie wiosna i troche wszystko oschnie to tez ruszam z Zaciszem II pod Wroclawiem.Probowalem napisac cos do Miraski i Pepe ale chyba funkcjonalnosc Privat messages dziala slabo. Powiedzcie prosze jak rozwiazaliscie problem rolet zewnetrznych w wykuszach.Jak bym mogl to bardzo uniknalbym jakis dodatkowych filarkow. Moze jakies fotki moglibyscie podeslac. I jeszcze jedno pytanko czy pokoje na gorze nie sa za ciemne?? pozdrawiam Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 04.03.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 ja napisałam na priv sebag73-i nie doszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KArt 05.03.2007 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witam wszystkich właśnie zaczynam budować Zacisze II koło Lubina - wielki dzięki zwłaszcza dla Miraśki i Pepe - dużo waszych uwag uwzględniliśmy w naszej adaptacji projektu. Jeśli możecie to podajcie orientacyjny (realny) koszt budowy stanu surowego zamkniętego. Prośba do Pepe - do ciebie mam najbliżej - czy moglibyśmy zobaczyć twój dom na żywo. Jeśli tak to proszę o kontakt Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dedlog 17.03.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam członków klubu Zacisze. Ciekawy jestem co Szanowni forumowicze na projekt mg Zacisze (new) troszę pomniejszony: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/zacisze/sytuacja.php Jestem na etapie wyboru projektu i Zacisze jest super. A ten zmieniony troche projekt daje jakieś oszczedności - a z kasą hm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrekKrawczuk 18.03.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam, Mam pytanko do Zaciszan co są lub mają juz za sobą etap okien i dzrzwi. Chciałbym wiedzieć jakie mieliście wyceny na okana i drzwi garażowe. Bedę wdzięczny również za podanie firm. Ja chce robić okna drewniane a drzwi garażowe hormana (kasetonowe). Za okna wyceny mi się kształtują z montażem od 30-40tys (m.in. Urzedowski, stolarka Wołomin, OKLAND), drzwi garażowe ok 9tys. Czekam na opinię i informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 19.03.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Witam, Mam pytanko do Zaciszan co są lub mają juz za sobą etap okien i dzrzwi. Chciałbym wiedzieć jakie mieliście wyceny na okana i drzwi garażowe. Bedę wdzięczny również za podanie firm. Ja chce robić okna drewniane a drzwi garażowe hormana (kasetonowe). Za okna wyceny mi się kształtują z montażem od 30-40tys (m.in. Urzedowski, stolarka Wołomin, OKLAND), drzwi garażowe ok 9tys. Czekam na opinię i informacje. witaj -my akurat mamy bramę Normstahla kasetonową(zdjęcie w galerii) za 7400 kolor orzech,a swego czasu robiłam wycene n a okna drewniane urzedowskiego i z montarzem było 22 tyś ,jednak mamy pcv za 18 tyś.ża bramę hormana wołąno ponad 8 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owocowy 20.03.2007 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam.Ponieważ jestem na etapie wyboru projektu i Zacisze jest faworytem chciałbym jeśli to mozliwe zobaczyć taki domek w realu. Kieruję swoją prośbę szczególnie do Pepe, gdyż jestem także z Wrocka. Bardzo zaintrygowała mnie Twoja zmiana w wyglądzie dachu od strony ogrodu. Czekam na info na priv [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrekKrawczuk 21.03.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam, Mam pytanko do Zaciszan co są lub mają juz za sobą etap okien i dzrzwi. Chciałbym wiedzieć jakie mieliście wyceny na okana i drzwi garażowe. Bedę wdzięczny również za podanie firm. Ja chce robić okna drewniane a drzwi garażowe hormana (kasetonowe). Za okna wyceny mi się kształtują z montażem od 30-40tys (m.in. Urzedowski, stolarka Wołomin, OKLAND), drzwi garażowe ok 9tys. Czekam na opinię i informacje. witaj -my akurat mamy bramę Normstahla kasetonową(zdjęcie w galerii) za 7400 kolor orzech,a swego czasu robiłam wycene n a okna drewniane urzedowskiego i z montarzem było 22 tyś ,jednak mamy pcv za 18 tyś.ża bramę hormana wołąno ponad 8 tys A to ciekawe bo mi Urzedowski wyliczyl całość na 40tys......... brrrrrrrrrr Najtansza oferta to 30tys. Co do bram to różnica między Normsthalem a Hormanem jest 800zł. Mam tez pytanko czy brama wyszla w tzw standardzie czy wymiar byl nietypowy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 23.03.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 o kurcze ale wyceny a brama jest w standardzie chyba-bo pamiec mnie cos zawodzi a na pewno otwór jest według projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joe 26.03.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam po śnie zimowym. Biorąc pod uwagę zmiany cen - baaardzo kosztowny to sen. Niestety ułatwienia dla inwestorów w ubiegłym roku spowodowały, że pomimo startu z dokumentami w lipcu, nie udało mi sie rozpocząć budowy do końca roku. Jutro uwaga - pierwsza łopata w ruch i zdejmuję humus. Potem jak Bóg da i Wienerberger wyprodukuje, a nie każe płacić jak za złoto, będziemy popychać do przodu. Do Świąt może uda mi się stan zerowy dociągnąć. Jak się wyedukuję to zdjęcia w założonej za jakiś czas galerii zamieszczę. Do usłyszenia wszystkim Joe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts