Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ZACISZE 2 pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 963
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i witam po Świętach.

Przed nimi udało mi się wyciągnąć stan zero. Dzisiaj kontrola z banku i następna transza.

Niestety mój Poro jest jeszcze opod Krakowem. Dzisiaj lub jutro będzie jechał do mnie na działkę. i jedziemy ze ścianami.

Ceny mnie zabiją zanim będę w naszym Zaciszu zamieszkać.

Niestety trzeba pchać ten wózek dalej.

Wszystkim powodzenia i dużo cierpliwości.

Joe

Witam wszystkich i pozdrawiam

Tak wsiąkłem w budowę, że przestałem tu zaglądać.

Fajnie, że grono Zaciszan się powiększa.

U mnie są już okna, elektryka, instalacje wod kan, tynki wew., i dziś zaczęli działać posadzkarze.

Miałem dzisiaj coś z 14 ludzi na budowie i myślałem, że oszaleję.

Kurcze, czy tak będzie do końca?

Witam wszystkich Zaciszan.

Cały czas ślędzę Wasze poczynania i jestem pod wrażeniem Waszych dokonań. Co prawda razem z Żonką jesteśmy jeszcze na etapie wyboru projektu, ale Zacisze jest jednym z Naszych faworytów.

Dzisiaj dzięki uprzejmości Pepe mieliśmy okazję obejrzeć jego śliczny domek. Naprawdę bardzo się Nam spodobał. Zmiany, ktore zrobiłeś w projekcie bardzo podniosły funkcjonalność i wygląd domu.

Jeszcze raz chcielibyśmy Tobie i Twojej żonie podziękować za możliwość zobaczenia domu w realu. To naprawdę coś całkiem innego, niż oglądanie projektu i wizualizacji.

Mam też prośbę do Miraśki. Czy byłabyś tak uprzejma i umieściła w Swoim albumie kilka zdjęć z wnętrza, szczególnie chodzi Nam o pokoje na górze z lukarnami. Chcielibyśmy zobaczyć jak to się ma do tego co stworzył Pepe na swoim poddaszu.

Wooole oko - bo tak to należy nazwać dało niesamowity efekt. Co prawda wymaga na pewno duzo wiecej nakładów niż tradycyjny projekt, no ale nie ma nic za darmo.

Witam!

Po tygodniach obserwacji...i "studiowania"tematu Zacisze 2,podiołem decyzje i zakupiłem projekt!!!

Chciałbym wszystkim podziękować za otwartość i pomysłowość.

Dzięki temu forum postanowiłem zakupic projekt.Szczególne podziękowania dla Pepego i oczywiście Miraśki! ( Dzięki za waszą wylewność na tym forum )

...budowę rozpoczynam na początku czerwca-jestem w ostatniej fazie biurokracji :wink:

Czuję się tutaj trochę jak płotka wśród rekinów...( chodzi o fazę realizacji projektu )ale co tam-od czegoś trzeba zacząć :D

Serdecznie wszystkich pozdrawiam

robdabi

Pepe.

Nie przejmuj się kawą. Widzieliśmy co się działo i prawdę mówiąc mieliśmy trochę wyrzuty sumienia, że jeszcze my przeszkadzamy.

Widząc moją Zonkę, która teraz siedzi i układa sobie gdzie co postawi, patrząc na projekt Zacisza, to następna wizyta u Was będzie pewna (oczywiście jeśli pozwolicie).

Jeszcze raz dziekujemy i przepraszamy, że także My dołączyliśmy do tego zamieszania.

Pozdro

Witajcie Budowniczy Zacisza!

Wykończeniówka mnie wykańcza:( Niech mnie ktoś poratuje i poda cenę za wylewkę Ze styropianem. Z robocizną Ze wszystkim. Za m2. Pozdrawiam gorąco

To trudno powiedzieć.

Ja mam cenę za robociznę: za wylewkę na izolacji z folii - na poddaszu, inna cena jest za parter - wylewka + izolacja z folii + wcześniej papa termozgrzewalna

i do tego koszt stryropianu + jastrychu, ale całość nie wynika z grubości i powierzchni bo tam gdzie daję podłogówkę to izolacje i styropian z ekranem dają instalatorzy, więc będzie to odliczone przy podłogach.

W sumie pełna jazda.

Cena robocizny - 18 PLN m2 miksokret zacierany + 8 PLN papa termozgrzana tam gdzie jest.

Jest to dosc sporo nawet jak na Wrocek, z tym, że ekipa jest, że tak powiem z górnej półki.

• 2 weeks później...

Wiadomości z frontu:

Pomimo trudności w zaopatrzeniu w materiały - ściany konstrukcyjne dół stoją.

W przyszłym tygodniu przygotowanie stropu i pod koniec tygodnia zalanie stropu.

W dalszym ciągu realny jest termin - połowa czerwca - stan surowy otwarty z dachem.

Joe

Witam wszystkich Zaciszan. Zaczynamy właśnie naszą przygodę i chciałbym was zapytać czy 60 ton betonu wystarczy na ławy fundamentowe. Kolejna sprawa to wykopy ile płaciliście za wykopanie fundamentów w mojej okolicy jest tylko jeden renomowany fachowiec i chciałbym sprawdzić czy ze mnie nie zdziera. Za wszelkie info z góry dzięki. Pozdrawiam

Podzielę się jeszcze jednym wynalazkiem natury organizacyjnej.

Bardzo polecam kupno odkurzacza przemysłowego.

Kupiłem takie coś w Castoramie za 600 pln i uważam, że jest to bardzo przydatne. Cały ten syf, kurz i budowlane drobinki można pozbierać. Od czasu jak tego używam znacznie mniej się roznosi to po domu, dodatkowo można do niego podłączyć elektronarzędzia z odsysem i np. jak robiliśmy bruzdy pod kable to właściwie nic nie pyliło z bruzdownicy.

A w pewnym momencie człowiek chce żeby było schludniej i nie wyobrażam sobie utrzymania parządku bez odkurzacza.

Zresztą widzę ile wyrzucam tego pyłu w worach za każdym razem.