Zaciszny 13.05.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Mam jeszcze jedno pytanie, przede wszystkim do budujących z pustaka, ile realnie sztuk wychodzi na ściany i jak wychodzą wykusze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 13.05.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Mam jeszcze jedno pytanie, przede wszystkim do budujących z pustaka, ile realnie sztuk wychodzi na ściany i jak wychodzą wykusze ? To zależy o jaki pustak chodzi. Np Porothermu 25 o ile pamiętam 11 szt. / m2 a Porothermu 30 - 16 szt. W projekcie masz takie zestawienie kosztorysowe i akurat powierzchnie ścian są prawie dobrze podane. Więc powierzchnia x ilość na metr i masz wyjściową ilość Dolicz spokojnie 10% na docinki - jest tego sporo Jeżeli masz czas to zamów pustaki połówkowe, ja niestety nie dostałem a szkoda, bo znacznie upraszcza to i zmniejsza straty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 13.05.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Acha, w sprawie wykuszy to jak zauważyłeś każdy coś tam po swojemu kombinował, zużycie pustaków jest prawie zerowe bo to niskie ścianki.2 warstwy w jadalni i chyba 4 w kuchni - pewnie z 30 - 40 szt..A widziałem że któryś z Zaciszan zrobił drewnianą konstrukcję, i pewnie też jest nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 27.05.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Zamówiłem kamienne parapety zewnętrzne. Mają być w czwartek. Z czego zrobiliście / zrobicie swoje? O ile ktoś tu jeszcze zagląda Bo pisać to sam do siebie zacząłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 27.05.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 No i w sobotę założyłem oczyszczalnie. Ta wiadomość pewnie zainteresuje Toma&Jerrego, wpadnijcie przy okazji, to chęnie oprowadzę po utylizacji odpadków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owocowy 30.05.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam wszystkich Zaciszan. Po czasie poszukiwań projektu oraz załatwiania wstepnych spraw z zakupem działki rozpoczęliśmy z Żonką ciężką i długą drogę do Naszego wymażonego domku. Zapadła też ostateczna decyzja, że będziemy budować Zacisze II. Myślę, że od teraz będę mógł stać się aktywnym uczestnikiem tego forum. Jeszcze raz bardzo dziękujemy Pepe za możliwość obejżenia Zacisza w realu. To Nas przekonało do tego projektu. W tej chwili przed nami zapewne długa i męcząca droga do załatwienia mnóstwa dokumentów związanych z kredytem i pozwoleniami na budowę. Jutro odbieramy projekt i biegiem do banku po kasę. A będzie jej potrzeba cholernie dużo. Nawet nie chce się myśleć o kwotach Pepe, do Ciebie oczywiście bedę chciał sie nie raz zwrócić z pytaniami, które będą się nasuwać w trakcie budowy. Myślę, że nie przeklniesz mnie już na samym początku Życzę powodzenia wszystkim forumowiczom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 15.06.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 ale obciach, na 4 stronie watek o Zaciszu. Owocowy - nie krępuj się. U nas teraz ocieplenie z zewnątrz i poddasze.Kończymy też kotłownie bo za moment piec montują. Miraśka, weź coś napisz co u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 16.06.2007 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 hej hej zaciszanie u nas opóźniaja sie z wylewkami ,mieli wejsc 10 czerwca,potem 13 ,potem18 czyli w poniedziałek od rana,no i wersja moze ostateczna w poniedziałek po południu-to z ich winy a od tygodnia nie moga dowiesc piasku wiec jak nie bedzie to klapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owocowy 19.06.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Faktycznie, watek spadł i trzeba ratować sytuację.Pepe dzieki za wsparcie, na razie w słowie. Teraz szukam ekipy i będę rozmawiał na temat wyceny. Czy możesz podać mi namiary na ekipę, która stawiała u Ciebie na priv. Spróbuję, muszę mieć kilka propozycji. Nasz projekt jest w tej chwili u architekta. Czekamy na adaptację i drobne zmiany (ścianka kolankowa wyżej, garaż bedzie wyciągnięty o ok 1m do przodu, trochę drobnych zmian w ściankach działowych oraz w oknach).W tym roku zakładamy zrobienie fundamentów. Pozdrawiam wszystkich Zaciszan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 21.06.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 hej-no to dalej reanimujemy wątek ostatecznie panowie od wylewek-szt 4 wkroczyli we wtorek i dzisiaj konczą jak szyki nie popsuje deszcz.Nie wiem jak inni ale my dajemy styropian na posadzke w garazu i kotłowni choc w projekcie nie ma-z tych wylewek to najdroższy to styropian brrrrrrrrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 21.06.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Ja dałem styro w garażu i kotłowni, tylko lekko zfazowany w stronę bramy, z 2% spadkiem. Mira, a jak wykańczacie tą ściankę z drewnianymi słupkami na poddaszu? U mnie Pani Żona poprojektowała jakieś szafki i inne takie, ale zabawy to z tym będzie. Jutro kończę elewację i domek wygląda pięęęęęknie (dla mnie oczywiście) No i już mam wykaflowaną i pomalowaną kotłownię z założonymi lampami - więc jakby nie patrzeć pierwsze skończone pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 21.06.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 acha i nie mam jeszcze wybranego materiału na cokolik wokół domu. za dużo koncepcji jak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 23.06.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 tak.tak też zrobiony mamy spadek w garażu ale coś ok 6 cm na całości ,wiec chyba 1 %. w pralni czy jak kto zwał pom gosp,czy stryszku mamy zamiar robic jakies drzwiczki,schowki ,półeczki i inne duperelki ale jeszcze troszke czasu mamy do namysłu kotłownie mamy wykaflowana w połowie i niby ja sie podjełam konczyc za syna kuzyna bo wyjechał na saksy ale jakos czasu brak- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 23.06.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Tak wygląda moja elewacja"http://foto1.m.onet.pl/_m/3655b135ae29d29a7da80e01e63ca1c9,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 23.06.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 http://foto3.m.onet.pl/_m/8adc924d23d9627861f29dd8c6d2d34f,5,19,0.jpgno i takie mamy drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 23.06.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 http://foto3.m.onet.pl/_m/253be922f55c4589ecffe949cf4be633,5,19,0.jpg i jeszcze ciągle dyźurny temat wykuszy. U nas tak się walka zakończyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 25.06.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Pepe-aż miło popatrzec na wasz domek,wyszło bajerancko i żałuje że jednak nie zostawiliśmy tego okna nad garażem łukowatego (cena nas odrzuciła). wrzuc do galerii wiecej fotek i domek z bliska,bedziesz pierwszy ,który pokaże otynkowany domek.nie widze boni wokół okien-daliście czy nie? jeśli chodzi o cokół my myślimy nad tynkiem mozaikowwym dopasowanym do koloru dachu i okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drsg 28.06.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 witam.mnie nie bylo tu bardzo dawno. ale mam troche na usprawiedliwienie. wprowadzilismy sie 1 kwietnia, czyli 3 tygodnie przed uplywem roku, kiedy to zaczynalismy budowe. a 5 maja 07 urodzila sie zuza !!!podchodzac do sprawy retrospektywnie, to byl rok wyciety z zyciorysu. ale bylo warto. domek rekompensuje to co sie dzialo podczas jego budowy. obecnie mam ekipe, ktora konczy malowanie elewacji. jak znajde chwile, to zapodam na jakiej stronie zdjecia z budowy zacisza.pozdrawiam wszystkich i zycze wytrwalosci w budowie.naprawde warto!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 29.06.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 DRSG 1-ogromne gratulacje z okazji narodzin córeczki-niech rośnie zdrowa i dawała same radosci rodzicom 2-cieszę ,sie że tak szybko udało sie wam wprowadzic i życzę wszystkigo najlepszego z tej okazji 3-niecierpliwie czekam na fotki bo teraz ja chcę czerpac inspiracjie bo sie wypaliłam i nie mam juz takiego zapału jak na poczatku-mimi wszystko jest bardzo cęiżko prowadzic kobiecie cała budowe od a do z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 29.06.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 To nawet ma nazwę "przesilanie stanu surowego" Jest coś w tym, ale głowa do góry, wściekłość w pozytywną energię i rano pierwsze słowa "świetnie jest". Miraśka Nie wiem co masz na myśli pisząc bonie. Jeżeli chodzi o ozdobniki wokół okien to daliśmy, chętnie bym pokazał ale coś nie mogę większych fotek wstawić, może mi podpowiesz jaki jest największy możliwy rozmiar do wstawienia, to wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts