Kasiek11 19.09.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 no z tym hurtowym zakupem byłoby fajnie....szkoda ze to mało realne mam jeszcze pytanko do posiadaczy juz stojacych domków, czy nie brakuje wam balkonów? zastanawiam sie czy nie upchnac ich gdzies..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 19.09.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 witam w ofercie firma wyceniła instalacje następująco (ceny netto z ubiegłego roku), różnica w rekuperatorze i sterowaniu: 15600 - układ podstawowy 21600 - lepszy rekuperator sterowanie ręczne 22900-ten sam rekuperator sterowanie automatyczne 7330 - gruntowy wymiennik ciepła Pełna wstępna oferta z opisem na e-mail Artur ok. dzięlki serdeczne. mój adres to [email protected] Troche drogo to wszystko wychodzi, ale mysle....mam nadzieje ze warto Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KArt 19.09.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 jeśli zdeydujesz się na rekuperację to pamiętaj o przepustach w stropie i rurze do gruntowego wymiennika pod fudamentami, później to dużo kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka_ 19.09.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Miraśka - Ty to zdolna kobieta jesteś - RESPECT!! Jeśli chodzi o wentylację to oczywiście będzie... Całą tą zabawę : pompa ciepła+wentylacja mech.+podłogówka+kanalizacja+odkurzacz będzie robić jedna firma (Jacku - odp. na Twoje pyt.nie jest to firma od MG PROJEKT - nawet się z nimi nie kontaktowałam w tej sprawie) . Temat jest obszerny (czytaj również: pioruńsko drogi), wymaga sporej wiedzy, czasu i dużo samozaparcia, żeby podjąć najlepsze decyzje (czyli takie, żeby koszty utrzymania domu były w przyszłości jak najniższe, a dom był w zasadzie bezobsługowy). A u nas na budowie cisza, bo więźba jeszcze nie dojechała Z tematów dużo ciekawszych(wizualnie) zamówiliśmy dachówkę Creaton Terra Viva czarna glazura. Zakładam, że do końca października będzie stan surowy otwarty - pożyjemy zobaczymy... Nieustająco pozdrawiam starych i nowych Zaciszan ( a coraz ich więcej ) Swoją drogą ciekawe dlaczego?? A już wiem - ZACISZE jest fantastyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1ARTUR 19.09.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Witajcie ZACISZANIE !! dołączamy do miłośników tego domku , jesteśmy w fazie papierologi , może ktoś z okolic Wrocławia ma już postawione swoje ZACISZE. Chętnie bym obejrzał w taki realu . serdecznie pozdrawiamy ARTUR I MARIOLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 19.09.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 no z tym hurtowym zakupem byłoby fajnie....szkoda ze to mało realne mam jeszcze pytanko do posiadaczy juz stojacych domków, czy nie brakuje wam balkonów? zastanawiam sie czy nie upchnac ich gdzies..... hej-nam nie brakuje balkonu ale jakbym sie uparła to można by cos pokombinowac z daszkiem nad wykuszem w jadalni-w razie co z boczku i mniej widoczny a może jeszcze wejscie z dwóch pokoi Jolka--to już rozumiem i już zazdroscze pieknej dużej łazienki,a jesli chodzi o płytki to super poligon doswiadczalny miałam u rodziców wiec teraz jak znalazł-fotke dorzuce w galerii ale cosik dzisiaj mi szwankuje stronka ze zdjeciami,a od jutra bawie sie w malowanko u córci witam nowych zaciszan i projekt nasz naprawde jest super-goscie którzy ogladaja nasz domek mówią tak szczerze ,ze jest naprawde funkcionalny i piekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMil 05.10.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 witam,my też zakupiliśmu projekt zacisza II,planujemy budowe -wiosna 2008,na razie papierki-został nam archeolog. Chętnie nawiążemy kontakt z budującymi zacisze w okolicy Warszawy pozdrawiam,MartaMil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaciszanka 05.10.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Kochani Zaciszanie!Pozdrawiam stałych bywalców i nowych fanów Zacisza! Za mną ćwiczenia z wykuszami i roletami zewnętrznymi , teraz parapety!. W normalnych oknach mam b. ładne z aluronu, ale w wykuszowych nie mogłam ich zamontować bo firma nie produkuje parapetów w takim kształcie a sztukowanie na narożnikach mi się nie bardzo podoba. Napiszcie i pokażcie jak sobie poradziliście. Ukłony dla Miraśki i Pepego http://img520.imageshack.us/my.php?image=wykusz1vj5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaciszanka 05.10.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 mały błąd, adres: http://img520.imageshack.us/my.php?image=wykusz1vj5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 06.10.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 zaciszanka-może zajrzyj do mojej galerii -ja tam swego czasu wklejałam rolety w wykuszu jak wykańczliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrekKrawczuk 10.10.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam, Szybkie pytanko do zaawansowanych w bojach Ile wyszło Wam metrów ocieplenia dachu.... ???? I jaka techniką ocieplaliście... ??? Bo z tego co sie orientowałem to wchodzi w gre wariant: 16cm + 8 cm (lub 10 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grall 14.10.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 witam wszystkich "Zaciszan". po długich poszukiwaniach wpadłem za sprawą mojej żony na projekt Zacisze i od razu wiedziałem,ze jest jedyny, ktory bije na głowe wszystkie inne projekty. decyzja wiec zapadla: Zacisze. jest co prawda kilka rzeczy do poprawki, ale mysle, ze jakoś sie da. jestesmy na etapie zmian na parterze. nie wiemy co zrobic z wiatrolapem.jest dla nas za dlugi, no i wejscie do kuchni. jak to rozwiązać. problem okienek przy wejsciu tez nam spedza sen z powiek. poza tym zamiast sypialni na dole planujemy gabinet, a na poddaszu sypialnie z malutka lazienka. nie wiemy niestety czy da sie cos zrobic z tym ostatnim pomyslem, ale jestesmy dobrej mysli. w zwiazku z tym mamy mala prośbe do Was drodzy Zaciszanie. moze male sugestie z Waszej strony? z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 17.10.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam, Szybkie pytanko do zaawansowanych w bojach Ile wyszło Wam metrów ocieplenia dachu.... ???? I jaka techniką ocieplaliście... ??? Bo z tego co sie orientowałem to wchodzi w gre wariant: 16cm + 8 cm (lub 10 cm) hej-my dawaliśmy 18 +5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KArt 23.10.2007 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 witam ile wam poszło m kw. styropianu na ocieplenie ścian zewnętrznych.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 31.10.2007 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 witam ile wam poszło m kw. styropianu na ocieplenie ścian zewnętrznych. Pozdrawiam nie wiem czy dobrze pamietam ale chyba 200 m kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaciszny 08.11.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Witam Zaciszan w listopadzie. Moje Zacisze jest na etapie konstrukcji dachowej - może dadzą radę zamknąć poddasze przed śnieżynkami Nasz majster lubi się ociągać i bez pi"f"ka rannego ani rusz. Jakość jest ok ale terminy dawno minęły. Szukam małej weny twórczej do łazienki na poddaszu. Jak rozwiązaliście sprawę kibelka na poddaszu? Wszyscy radzą żeby WC było tuż przy ciągu kanalizacyjnym, a to wypada dokładnie w drzwiach wejściowych do łazienki. Podzielcie się swoimi pomysłami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 08.11.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 hej zaciszny-ja i chyba pepe w miejscu gdzie wcześniej wyczytałes ,że najlepiej dac wc przesuwaliśmy ścianke w strone pokoju za scianą-nie pamietam ale chyba na długośc jednego pustaka,wcale to nie psuje wygladu pokoju-jak dla mnie dodało uroku bo jest taki równy wystep,którego odznaczyłam od reszty-zobacz w mojej galerii pokoik córki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalka 21.11.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witam serdecznie wszystkich Zaciszan, właśnie kupiliśmy projekt ZACISZE, podkreślam,że nie jest to zacisze II. Jest to nowa i tylko uproszczona wersja ZaciszaII. Dużo sie nie różni. mam w związku z tym pytanie, czy ktos z warszawy lub okolic jest na etapie budowy, chcielibysmy wpaść i jesli bylaby taka mozliwosc na żywo zobaczyć ten domek. Pozdrawiamy ciepło wszystkich Zaciszan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 06.01.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Hej Zaciszanie, Jest może ktoś, kto ma Zacisze na etapie stan surowy otwarty - szukam przyjaznych dusz My w naszym Zaciszu dokonaliśmy niewielkich zmian: 1. w salonie okno z widokiem na taras zamieniliśmy na okno balkonowe 2. daszki nad wykuszami są betonowe 3. wc na parterze powiększone tak, aby zmieścić prysznic 4. zrezygnowaliśmy z "pięknej" sypialni na parterze na rzecz większej łazienki oraz większego pomieszczenia gospodarczego - życie nas nauczyło, że pomieszczenia gospodarcze są niezbędne w domu. Zamiast sypialni urządzimy biuro. 5. łazienka na poddaszu również powiększona kosztem stryszku (pralnio-suszarni). 6. zrezygnowaliśmy ze ścianki pomiędzy kuchnią a jadalnią. 7. mam lustrzane odbicie. Teraz myślimy o kolejnych pracach: elektryka, hydraulika, tynki, okna, dach, etc. Aha, ile m kw tynków wewnętrznych Wam wyszło - bo mi ze wstępnych wyliczeń wychodzi ok. 650 m kw. Planujemy tynki gispowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 07.01.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 To chyba dobrz wyliczyłaś, tylko zwykle doliczają powierzchnię okien + drzwi i bedzie tego sporo ponad 700 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts