Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ZACISZE 2 pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 963
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam w ofercie firma wyceniła instalacje następująco (ceny netto z ubiegłego roku), różnica w rekuperatorze i sterowaniu:

15600 - układ podstawowy

21600 - lepszy rekuperator sterowanie ręczne

22900-ten sam rekuperator sterowanie automatyczne

7330 - gruntowy wymiennik ciepła

Pełna wstępna oferta z opisem na e-mail

Artur

ok. dzięlki serdeczne. mój adres to

[email protected]

Troche drogo to wszystko wychodzi, ale mysle....mam nadzieje ze warto

Pozdrawiam

Jacek

Miraśka - Ty to zdolna kobieta jesteś - RESPECT!!

Jeśli chodzi o wentylację to oczywiście będzie...

Całą tą zabawę : pompa ciepła+wentylacja mech.+podłogówka+kanalizacja+odkurzacz będzie robić jedna firma (Jacku - odp. na Twoje pyt.nie jest to firma od MG PROJEKT - nawet się z nimi nie kontaktowałam w tej sprawie) . Temat jest obszerny (czytaj również: pioruńsko drogi), wymaga sporej wiedzy, czasu i dużo samozaparcia, żeby podjąć najlepsze decyzje (czyli takie, żeby koszty utrzymania domu były w przyszłości jak najniższe, a dom był w zasadzie bezobsługowy).

A u nas na budowie cisza, bo więźba jeszcze nie dojechała :evil:

Z tematów dużo ciekawszych(wizualnie) zamówiliśmy dachówkę Creaton Terra Viva czarna glazura. Zakładam, że do końca października będzie stan surowy otwarty - pożyjemy zobaczymy...

Nieustająco pozdrawiam starych i nowych Zaciszan ( a coraz ich więcej :lol:)

Swoją drogą ciekawe dlaczego??

A już wiem - ZACISZE jest fantastyczne :roll:

no z tym hurtowym zakupem byłoby fajnie....szkoda ze to mało realne :wink:

mam jeszcze pytanko do posiadaczy juz stojacych domków, czy nie brakuje wam balkonów? zastanawiam sie czy nie upchnac ich gdzies.....

hej-nam nie brakuje balkonu ale jakbym sie uparła to można by cos pokombinowac z daszkiem nad wykuszem w jadalni-w razie co z boczku i mniej widoczny a może jeszcze wejscie z dwóch pokoi :lol:

Jolka--to już rozumiem i już zazdroscze pieknej dużej łazienki,a jesli chodzi o płytki to super poligon doswiadczalny miałam u rodziców wiec teraz jak znalazł-fotke dorzuce w galerii ale cosik dzisiaj mi szwankuje stronka ze zdjeciami,a od jutra bawie sie w malowanko u córci

witam nowych zaciszan :lol: i projekt nasz naprawde jest super-goscie którzy ogladaja nasz domek mówią tak szczerze ,ze jest naprawde funkcionalny i piekny :lol:

• 3 weeks później...

Kochani Zaciszanie!

Pozdrawiam stałych bywalców i nowych fanów Zacisza! Za mną ćwiczenia z wykuszami i roletami zewnętrznymi , teraz parapety!

. W normalnych oknach mam b. ładne z aluronu, ale w wykuszowych nie mogłam ich zamontować bo firma nie produkuje parapetów w takim kształcie a sztukowanie na narożnikach mi się nie bardzo podoba. Napiszcie i pokażcie jak sobie poradziliście. Ukłony dla Miraśki i Pepego

http://img520.imageshack.us/my.php?image=wykusz1vj5.jpg

witam wszystkich "Zaciszan". po długich poszukiwaniach wpadłem za sprawą mojej żony na projekt Zacisze i od razu wiedziałem,ze jest jedyny, ktory bije na głowe wszystkie inne projekty. decyzja wiec zapadla: Zacisze. jest co prawda kilka rzeczy do poprawki, ale mysle, ze jakoś sie da. jestesmy na etapie zmian na parterze. nie wiemy co zrobic z wiatrolapem.jest dla nas za dlugi, no i wejscie do kuchni. jak to rozwiązać. problem okienek przy wejsciu tez nam spedza sen z powiek. poza tym zamiast sypialni na dole planujemy gabinet, a na poddaszu sypialnie z malutka lazienka. nie wiemy niestety czy da sie cos zrobic z tym ostatnim pomyslem, ale jestesmy dobrej mysli. w zwiazku z tym mamy mala prośbe do Was drodzy Zaciszanie. moze male sugestie z Waszej strony? z gory dziekuje.

• 2 weeks później...

Witam Zaciszan w listopadzie.

Moje Zacisze jest na etapie konstrukcji dachowej - może dadzą radę zamknąć poddasze przed śnieżynkami :) Nasz majster lubi się ociągać i bez pi"f"ka rannego ani rusz. Jakość jest ok ale terminy dawno minęły.

Szukam małej weny twórczej do łazienki na poddaszu. Jak rozwiązaliście sprawę kibelka na poddaszu? Wszyscy radzą żeby WC było tuż przy ciągu kanalizacyjnym, a to wypada dokładnie w drzwiach wejściowych do łazienki.

Podzielcie się swoimi pomysłami.

Pozdrawiam.

hej zaciszny-ja i chyba pepe w miejscu gdzie wcześniej wyczytałes ,że najlepiej dac wc przesuwaliśmy ścianke w strone pokoju za scianą-nie pamietam ale chyba na długośc jednego pustaka,wcale to nie psuje wygladu pokoju-jak dla mnie dodało uroku bo jest taki równy wystep,którego odznaczyłam od reszty-zobacz w mojej galerii pokoik córki

• 2 weeks później...

Witam serdecznie wszystkich Zaciszan,

właśnie kupiliśmy projekt ZACISZE, podkreślam,że nie jest to zacisze II. Jest to nowa i tylko uproszczona wersja ZaciszaII. Dużo sie nie różni.

mam w związku z tym pytanie, czy ktos z warszawy lub okolic jest na etapie budowy, chcielibysmy wpaść i jesli bylaby taka mozliwosc na żywo zobaczyć ten domek.

Pozdrawiamy ciepło wszystkich Zaciszan :)

• 1 month później...

Hej Zaciszanie,

Jest może ktoś, kto ma Zacisze na etapie stan surowy otwarty - szukam przyjaznych dusz :lol:

My w naszym Zaciszu dokonaliśmy niewielkich zmian:

1. w salonie okno z widokiem na taras zamieniliśmy na okno balkonowe

2. daszki nad wykuszami są betonowe

3. wc na parterze powiększone tak, aby zmieścić prysznic

4. zrezygnowaliśmy z "pięknej" sypialni na parterze na rzecz większej łazienki oraz większego pomieszczenia gospodarczego - życie nas nauczyło, że pomieszczenia gospodarcze są niezbędne w domu. Zamiast sypialni urządzimy biuro.

5. łazienka na poddaszu również powiększona kosztem stryszku (pralnio-suszarni).

6. zrezygnowaliśmy ze ścianki pomiędzy kuchnią a jadalnią.

7. mam lustrzane odbicie.

Teraz myślimy o kolejnych pracach: elektryka, hydraulika, tynki, okna, dach, etc.

Aha, ile m kw tynków wewnętrznych Wam wyszło - bo mi ze wstępnych wyliczeń wychodzi ok. 650 m kw. Planujemy tynki gispowe ;-)