agusiek 07.01.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 hej, hej pepe po długiej nieobecności ... Miraśka się ucieszy dzięki za info, liczyłam z oknami, ale zapomniałam o istotnym elemencie - sufity a jak Twoje zacisze? mieszkasz już może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 10.01.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 hej, hej pepe po długiej nieobecności ... Miraśka się ucieszy dzięki za info, liczyłam z oknami, ale zapomniałam o istotnym elemencie - sufity a jak Twoje zacisze? mieszkasz już może? oj cieszę sie ,cieszę-witaj Agusiek my z pracami wykonczeniowymi stoimy,co prawda mieszkamy ale z koniecznosci a roboty od cholery i ciut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 11.01.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 WitamMieszkam od 1 grudnia.Wiertarkę odłożyłem 18 grudnia, żeby ogarnąć trochę przed świętami.A zniknąłem, bo od czerwca zabrałem się za wykańczanie.Powiem, że aspekt finansowy nie był w tym wypadku decydujący (choć w ostatecznym rozrachunku nie mogę go pominąć). Po prostu po któtkim przeglądzie ekip wykończeniowych, czyli kastingu z udziałem wszelkiej maści matołków, oszustów, partaczy, ździerców, naciągaczy, mordek zakazanych żywcem wziętych z filmów Felliniego, stwierdziłem, że mogę tego nerwowo nie wytrzymać i że trudno, pora przypomnieć sobie studenckie czasy wyjazdów do pracy w budowlance w Anglii i zrobić samemu jak trzeba.I dodam, że choć są to w zasadzie proste tematy, i mimo, że uważam, że sporo potrafię to najwyczajniej prac budowlanych nie lubię. Trzeba było zacisnąć ząbki i pociskać do ciemnej nocki.I tym sposobem przy pomocy paru dobrych znajomych zrobiliśmy sami:ocieplenie poddasza, podłogę na stryszkuścianki działowe na poddaszuwszystkie karton gipsygładziesufity podwieszaneocieplenie i zabudowę wykuszykaflezabudowy wanien, geberitów i generalnie łazienkibiały montażmalowanietapetowaniei z 1000 innych drobnych prac których nie potrafię już nawet wymienić.jeszcze parę rzeczy zostałono i niestety nie zdążyliśmy przed zimą z pracami wkoło domu, czyli podjazdy, brama itp.Na razie jest to pierwszy tydzień gdzie wreszcie mogłem usiąść i się nacieszyć.W wolnej chwili obiecuję jakieś fotki i garść luźnych pomysłów z których część nawet udało się jeszcze zrealizować. Może przydadzą się kolejnym Zaciszanom. Mieszka się ... booosko.Każdy dzień spędzony w tym domku przynosi mi ogromną radość i zastrzyk energii.A tematem , z którego wykonania jestem szczególnie dumny to ocieplenie poddasza.Mam porównanie z innymi domami w tym roku ocieplanymi i widzę jak ogromne znaczenie ma dokładne wykonanie tego etapu.U nas komfort cieplny jest rewelacyjny.Przy wyłączonym piecu (musiałem wyłączyć do zdjęcia grzejników i kilku innych prac) temperatura w domu spada w tempie 1 st. na dobę.W tej chwili grzejemy na 24 - 25 st. w dzień, śpimy przy rozszczelnionych oknach a kotłownia przez 10 - 12 godz. jest w stanie podtrzymania.Koszty grzania i ciepłej wody w grudniu nie przekroczyły 400 pln. serdecznie wszystki pozdrawiamżyczę wytwalości i jak najszybszego zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 17.01.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 no no pepe, bystrzacha jestes. napracowales sie ale teraz bedziesz upajal sie slodkim zaciszem . generalnie da sie zauwazyc ze wszyscy zaciszanie sa nadzwyczajnie uzdolnieni, bo i Miraska zabrala sie za wykonczeniowke. kiedy wy sobie tak mieszkacie my analizujemy oferty i biegamy po okolicy szukajac fachowcow i otwartych na nasze potrzeby dobrych dusz. wlasnie robie excela z cenami okienek - do konca tygodnia musimy wybrac firemke. pepe czekamy na informacje z frontu, i na zdjatka, i na dobre rady "wujka pepego" .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 18.01.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Aha, a tak wyglada moje zacisze - ten widok jest dla Was juz doskonale znany i juz dawno zapomniany http://images31.fotosik.pl/149/0b301dce212d86f3m.jpg PS:zmieniłam bo nauczyłam się wklejać zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 18.01.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 hej Agusiek-super domek - to okienko nad garażem jaki ma wymiary? my chyba mamy dużo mniejsze. dzieki za wizytę w galerii-narazie nie wstawiam fotek-mam takie osobiste powody a co do kuchni to ona i łazienka przy sypialni zostaje na koniec -liczymy sie ztym że pochłonie to nie mało forsy wiec na to trzeba troszke poczekac.A tak ogólnie to góra prawie skończona-została też górna łazienka -narazie korzystamy z tylko z prysznica w dolnej łazience.mamy schody-niestety im blizej konca to pryskaja marzenia np o kamiennych i jest drewno,jadalnia pomalowana,salon pomalowany-zostało obudowac kominek i pierdołu typu zyrandole i karnisze,porobione półki w garderobie-myślałam ze jak sama porobie to wyjdzie taniocha a tu guzik-stelarze ,półki-oj sporo tego wyszło,pomalowałam górę sypialni a dół i sciana za łóżkiem w tapecie-uwielbiam tapety no w katalogach są cudne ,spiżarka skonczona,czekamy na drzwi wew na parter ,ps-malowania to bede miała dosyc chyba do konca zycia brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 19.01.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 No nie że świetna ta hacjenda Miraśka: cieszę się, że jednak coś się dzieje w Twojej chatce. jesteś dalej niż mysłałam, a to oznacza że jest dobrze Życzę abyś również poczuła się tak bosko w Zaciszu jak pepe. A że z marzeń trza rezygnować to nawet ja już wiem (inny dach, inne okna, etc). A propos to okienko w stryszku to również efekt rezygnacji z marzeń-prostokąt o wymiarach 160x90 - jest większe niż Twoje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 21.01.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 No nie że świetna ta hacjenda Miraśka: cieszę się, że jednak coś się dzieje w Twojej chatce. jesteś dalej niż mysłałam, a to oznacza że jest dobrze Życzę abyś również poczuła się tak bosko w Zaciszu jak pepe. A że z marzeń trza rezygnować to nawet ja już wiem (inny dach, inne okna, etc). A propos to okienko w stryszku to również efekt rezygnacji z marzeń-prostokąt o wymiarach 160x90 - jest większe niż Twoje??? nasze okno na stryszku-pralni ma 130*90 a mieszka sie extra-pomijając niedogodnosci zwiazane z wykanczaniem w już zamieszkiwanym domu ta przestrzeń w domu i przy....cisza i spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 21.01.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Miraśia, rozumiem Cię doskonale, przez 2 tygodnie też mieszkaliśmy na tekturach, ale wcześniej nie było mi daleko od tego, bo prawie z budowy nie schodziłem, więc tak jak bym mieszkał Przychodzi taki moment irytacji, że się to wszystko wleeeecze. Ale... to mija (na szczęście). A nawet człowiek za tym tęskni. Ot wczoraj poszedłem kratki do nawietrzników w garażu pozakładać Z nudów chyba, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysters 26.01.2008 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Witam Zaciszan,Jestem szczęśliwym posiadaczem działki który do niedawna poszukiwał projektu domu. Mój 10- letni syn znalazł w katalogu Zacisze II i dość szybko okazało sie że nie ma lepszego.Cała nasza rodzinka jes zdziwiona, że nie jest to jeden z najpopularniejszych projektów. Cóż, widać , że każdy ma swoje subiektywne potrzeby. Obserwujemy Wasze forum od pewnego czasu, jest ono dla nas prawdziwym natchnieniem. Jako ze jestem z Wrocławia, mam prośbę do Pepe- byłbym wdzięczny jeśli moglibyśmy skorzystać z Twoich doświadczeń (podobają nam się Twoje przeróbki w projekcie) i zobaczyć Twoje dzieło.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1ARTUR 30.01.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Witam wszystkich ZACISZAN !! Nareszcie ruszamy z pracami ziemnymi .Szykujemy się drobnych urozmaiceń ,więc zwracam się do was drodzy ZACISZANIE o wasze nietypowe rozwiąnia budowlane .Może ktoś z okolic WROCŁAWIA (gorąca pośba do PEPE) , byłby na tyle miły do "pochwalenia" się swoim . pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 09.02.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Miraśko kochana lub doświadczony w garazach podpowiedzcie co trzeba zrobić przed montażem bramy garazowej - moze jakies dobre rady, plys, plys. tynki mam dopiero na czerwiec, a okna i brama zaplanowana na marzec, wiec garaz musze wczesniej przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 09.02.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Miraśko kochana lub doświadczony w garazach podpowiedzcie co trzeba zrobić przed montażem bramy garazowej - moze jakies dobre rady, plys, plys. tynki mam dopiero na czerwiec, a okna i brama zaplanowana na marzec, wiec garaz musze wczesniej przygotować. hej Agusiek my przed montażem bramy musielismy miec otynkowana tą scianke właśnie gdzie bedzie mocowana brama i tak zrobilismy i było ok(to znaczy ta ścianka i otwór)-pozdrowionka i spokojnie dacie rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 10.02.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 dzieki Miraśka czasami mam wrażenie, ze na mojej wsi to nikt na niczym sie nie zna. po kolejnych doswiadczeniach w budowaniu bede mogla bez wiekszych problemow sprzedawac dachy, okna, etc. nasi sprzedawcy naogol maja duze cycuszki i znacznie wymalowane oczko (to akurat zauwazyl moj mezulek) a ich wiedza na temat okienek juz nie wyglada tak dobrze. i tak podobnie z brama garazowa. sprzedawcy wstawia ja na zawolanie a ty potem bedziesz sie bujał z jej obrobka ja dodatkowo mam problema, bo zamowiona brama ma h=2,25 a otwor jest 2,4 i czyms musze podlatac te 10 cm. aha, z tym okienkiem nad garazem to przesadzilam - jest takie jak u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owocowy 10.02.2008 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Witamy wszystkich Zaciszan. Po długiej przerwie wracamy do Was. Mamy wreszcie pozwolenie na budowę i dogrywamy z ekipą szczegóły zmian w projekcie. Mamy nadzieję ruszyć jeszcze w tym miesiącu, choć musimy jeszcze złożyć kilka papierków (do archeologów i do starostwa). Przewidujemy pewne zmiany w projekcie. 1. Poszerzenie domu w miejscu wcięcia za garażem (tak jak w Zaciszu III) 2. Podniesienie ścianki kolankowej o jeden pustak. 3. Zmiana biegu schodów (uzyskamy przestrzeń w sieni). 4. Większe okna w wykuszu w jadalni oraz w salonie + dwa wyjścia na taras. 5. Zmiana konstrukcji dachu co spowoduje likwidację słupów w sztucznej ściance kolankowej. 6. Wyciągnięcie dachu dalej poza obrys budynku w celu zabezpieczenia ścian przed zacinającym deszczem. 7. Powiększenie łazienki na górze kosztem pokoju i stryszku (podobnie ja Pepe) 8. Dwa okna połaciowe i do tego większe w pokoju nad kuchnią. 9. Przeniesienie kominka na ścianę w salonie odgradzającą go od holu. W domu będzie podłogówka (na parterze i w łazienkach) z kondensatem na gaz ziemny, reku z GWC. Budujemy z Porothermu 25 + 15, na dach chcemy dać dachówkę ceramiczną (jaką jeszcze nie wiemy). Ekipa budująca droga, ale z polecenia i są z mojej miejscowości. Będą stawiać całość za wyjątkiem instalacji i wykończenia. Materiały też załatwiają jeśli ich ceny będą ok. Prąd już mam prawie załatwiony (na dniach będzie stać skrzynka), woda w drodze (poza tym już jest studnia), gaz umowa podpisana z realizacją do 09.2008. Kanalizy na razie nie ma, więc będzie szambo. Pepe do Ciebie prośba, czy będziesz wstanie znieść Naszą wizytę u Ciebie? Chcialibyśmy chwilką pogadać i jak można obejżeć Wasz domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 11.02.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 witaj Owocowy, widze ze wrocek zostal totalnie opanowany przez zaciszan. duzo zmian wprowadziles ale najbardziej ciekawi mnie ten bieg schodow zycze powodzenia w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 12.02.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 jak planujecie swoje salony? ja zastanawiam się nad dwoma wariantami i głownie ze wzgledu na TV i oba chyba sa nie najlepsze, bo zawsze tv laduje naprzeciwko okna. 1) jak w projekcie, 2) na ścianie po prawej stronie, ale tu też jest narazony na światło. Strasznie nie moge się doczekać realizacji wnętrz zacisza . aha, takie salony lubię i mam go na tapecie jeżeli chodzi o mój własny http://images33.fotosik.pl/149/44dc4ac670544114m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 19.02.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Kuchnia jest jeszcze gorsza i taaaaka ogromniasta, waham się między lekką nowoczesnością a czymś rustykalnym (muszę szukać połączeń).http://images31.fotosik.pl/149/2274e8d2f3183bfbm.jpghttp://images27.fotosik.pl/161/9e6993f3491bdde0m.jpghttp://images34.fotosik.pl/149/1b2b4d4cdf10eee3m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1ARTUR 21.02.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 witajcie u nas zrobione wylewki , teraz ekipa wychodzi do góry z bloczkami , pogoda jest super więc robotka idzie pięknie. Mam pytanko czy ktoś z WAS zdecydował się na balkon , jeśli tak to proszę o fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 21.02.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 no balkon, ale maz sie śmieje że od czasu do czasu bedzie nocował na parapecie za oknem - mają ok. 80 cm (będziesz wiedział o czym mówie przy pracach na dachu). a generalnie jestem za balkonami ale dużymi na których można postawić leżak jakiś czy coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts