merenwen 26.02.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witajcie Zaciszanie Jestem mocno zainteresowana projektem Zacisze II. Abyśmy mogli go uznać za "klepnięty" musielibyśmy mieć nieco większy salon i wejście z garażu do wiatrołapu. Myślę, że problem salonu można próbować rozwiązać przesuwając nieco ścianę zewnętrzną w stronę tarasu (co oczywiście zmniejszy taras), poza tym chyba pozbyłabym się części ścianki pomiędzy salonem a holem - to z kolei optycznie powiększy przestrzeń. Gorzej z tym wejściem - a mój mąż warunkuje zatwierdzenie Zacisza rozwiązaniem tego problemu. Wg niego uciążliwe będzie bieganie w założonych butach do drugiego wejścia, bo coś tam zostało, a to czapka, a to rękawiczki, a to torba. Ja myślę, że to nie jest jakaś wielka droga do pokonania, ale pewności co do "nieuciązliwości"nie mam. I tutaj pytanie do Was, którzy macie już mury i schody i niektórzy nawet mieszkacie. Jak oceniacie funkcjonalność wejścia do domu z garażu? Czy Waszym zdaniem jest na tyle miejsca w holu, że można te schody zmodyfikować tak, aby umożliwić przejście z garażu do wiatrołapu? Owocowy , pisałeś coś o zmianie biegu schodów. Mógłbyś rozwinąć temat? Jak zmieniło się ich położenie, co tym samym zmieniło się na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 05.03.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 a oto Zaciszny sprawdza czy dach wytrzyma http://images29.fotosik.pl/170/12c755da3b7d0a84m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merenwen 17.03.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Piękny jest Jeszcze taki szary, nieubrany, a już świetnie się prezentuje Agusiek, czy moglibyśmy z mężem w jakąś ładniejszą sobotę pooglądać Twój dom? Mieszkamy w Warszawie, więc do Mińska M. daleko nie mamy, a chętnie zobaczylibyśmy to cudo na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaciszanka 17.03.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Mili Zaciszanie! Oderwałam sie na chwilę od wykańczania swojego Zacisza, żeby sprawdzić co piszczy na forum i podzielić się doświadczeniami. Chciałam was przestrzec przed zbytnim podwyższaniem ścianki kolankowej, widziałam takie zacisze i to już była całkiem inna bajka niestety. Zmieniła się cała piękna bryła budynku za zwłaszcza fasada od frontu, do której doklejono jakiś balkon, kolumienki i takie tam Wydłużyłam też dach po całości (+20 cm) i pozbyłam się dzięki temu daszka nad wykuszem w jad. Udało mi sie zamaskować skrzynki na rolety (podtynkowe) dzięki temu, że szyby są zlicowane z murem, ocieplenie (styropian) ma gr. !5 cm a wokół okien sa bonie.Kuchnia jest "półotwarta" natomiast m- dzy jadalnią a holem marzą mi się duże czteroskrzydłowe przeszklone drzwiZ sypialni na parterze do łazienki przechodzi się przez garderobę.Wnękę pod schodami częściowo zabudowałam i zostawiłam miejsce na drzewo do kominka:)Między holem a salonem dołożyłam kawałek sciany, żeby zrobiło się zaciszniej.Kominka nie przenosiłam. Okien na dole nie powiększałam,bo nie lubię szprosów ani wielu podziałów( konieczne przy otwieraniu) no i finanse nie pozwalały Pomysł powiększenia łazienki kosztem stryszku b. dobry , u mnie się sprawdził w postaci wnęki na wannę.Pozdrawiam Niech się mury pną do góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merenwen 17.03.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Zaciszanko , z nieba mi spadłaś ! Jakoś nie zarejestrowałam aktywnego forumowicza budującego Zacisze w Warszawie Więc i Ciebie poproszę: Czy moglibyśmy z mężem zobaczyć Twój dom? Przyznam, że oprócz bryły bardzo interesuje mnie salon, tzn. subiektywne wrażenie przestrzeni na 26 m kw. Więc jeśli będziesz tak dobra i pozwolisz pooglądać nam swój dom - bardzo proszę, podaj mi jakiś kontakt na p.w., żebym mogła się z Tobą umówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 18.03.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Piękny jest Jeszcze taki szary, nieubrany, a już świetnie się prezentuje Agusiek, czy moglibyśmy z mężem w jakąś ładniejszą sobotę pooglądać Twój dom? Mieszkamy w Warszawie, więc do Mińska M. daleko nie mamy, a chętnie zobaczylibyśmy to cudo na żywo moje zacisze jest dopiero na początku drogi chociaż w międzyczasie wstawiliśmy okna i zrobiliśmy daszek. jeżeli nie znajdziecie warszawskiego kontaktu to oczywiście zapraszam na budowę, a wcześniej dajcie znać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merenwen 20.03.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 moje zacisze jest dopiero na początku drogi chociaż w międzyczasie wstawiliśmy okna i zrobiliśmy daszek. jeżeli nie znajdziecie warszawskiego kontaktu to oczywiście zapraszam na budowę, a wcześniej dajcie znać na priv. Taki stan nam bardzo odpowiada. My nie chcemy oglądać wykończonych wnętrz, tylko: - bryłę domu - wielkość salonu - schody - wszelkie skosy na poddaszu Im mniej ktoś dokonał przeróbek w oryginalnym projekcie tym bardziej chcemy zobaczyć jego Zacisze Pozdrawiam i wesołych świąt życzę wszystkim zaciszanom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 06.04.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Taki stan nam bardzo odpowiada. My nie chcemy oglądać wykończonych wnętrz, tylko: - bryłę domu - wielkość salonu - schody - wszelkie skosy na poddaszu Im mniej ktoś dokonał przeróbek w oryginalnym projekcie tym bardziej chcemy zobaczyć jego Zacisze Pozdrawiam i wesołych świąt życzę wszystkim zaciszanom wysłałam wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merenwen 11.04.2008 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 wysłałam wiadomość na priv nic nie dostałam może prześlij tę wiadomość na maila? [email protected] ostatnio nie nagabuję Zaciszan o umożliwienie oględzin, bo dziecię mam chore i nie bardzo mam głowę do innych rzeczy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 14.04.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 wysłałam wiadomość na priv nic nie dostałam może prześlij tę wiadomość na maila? posłałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 14.04.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Miraśka mam pytanko o wentylację z kominka w salonie, która wychodzi na taras - czy ta rurka powinna być przeprowadzona przez taras poziomo, opadać a może też iść do góry? równamy trochę taras pod docelową kostkę i pojawił się nam taki ambaras;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 15.04.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Miraśka mam pytanko o wentylację z kominka w salonie, która wychodzi na taras - czy ta rurka powinna być przeprowadzona przez taras poziomo, opadać a może też iść do góry? równamy trochę taras pod docelową kostkę i pojawił się nam taki ambaras;-) hej agusiek-kurcze nie bardzo rozumiem o co chodzi -wiem ,ze wentylacja na pewno idzie w góre a wyczystke mamy od strony tarasu a nie jak w projekcie w jadalni(nie robimy kominka na tarasie-dlatego taka opcja,acha my mamy komin do kominka całkowicie murowany. chyba ,ze chodzi ci o rure doprowadzajaca powietrze z zewnatrz-ta akurat mamy od strony gdzie duze okno-ponoc wieksza odległosc jest wskazana aby powietrze wpadajace z dworu zdazyło sie troszke nagrzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 15.04.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Miraśka, strasznie się za Tobą stęskniłam - gdzie jesteś (pewno w castoramie ). Zaciszanie jakby wymarli . moje pytanie dotyczyło właśnie rurki doprowadzającej powietrze do kominka - wstępnie chyba już wiem, że powinna ona iść obniżając się na zewnątrz. u nas wychodzi ona na zewnątrz tuż przy kominie i będzie się ciągną przez taras - fakt że miałaś lepszy pomysł prowadząc ją przez dom. teraz czas zasypywać taras i z rurą trzeba coś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia W. 13.05.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witam wszystkich:))) nareszcie dołączyłam do Waszego grona,czekam na dokumenty myśle, ze w lipcu zaczne ....już sie nie umiem doczekac...ach tak mnie ciągnie do własnego domku..czytam juz od dłuższego czasu wasze wypowiedzi i aż sie boje co to będzie. Chętnie zobaczyłam bym domek w realu )), bo zdjęcia to nie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 16.05.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witam wszystkich:))) nareszcie dołączyłam do Waszego grona,czekam na dokumenty myśle, ze w lipcu zaczne ....już sie nie umiem doczekac...ach tak mnie ciągnie do własnego domku..czytam juz od dłuższego czasu wasze wypowiedzi i aż sie boje co to będzie. Chętnie zobaczyłam bym domek w realu )), bo zdjęcia to nie to samo witaj Kasia W -życze powodzenia i wytrwałosci,stalowych nerwów i mimo wszystko nie załamuj sie,patrz przez rózowe okulary-dzis jest gorzej ale jutro bedzie lepiej-ja sobie zawsze mówie :a tam ludzie maja gorsze problemy i zyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 26.06.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 kurna, gdzie wszyscy zaciszanie. smutno tu jakoś czy ktoś ma jakiś koncept na kuchnię zaciszańską. w pierwszym projekcie wyszlo mi tak: http://images34.fotosik.pl/299/6eb675b8ba1e5f69m.jpeg oczywiście wykusz ma w realu 3 okienka, ale już mam inny plan lepsiejszy plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 29.06.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 hejagusiek ja narazie mam wstepny projekt kuchni w głowie ,gdyz do jego realizacji jeszcze troszke czasu-narazie korzystamy ze zbieraniny szafek,w dwóch sprawach jestesmy jednomyslne-zlew pod oknem w wykuszu+zmywarka no i kuchenka po prawej stronie.My mamy kuchnie oddzielona od jadalni scianą no i dodatkowe okno-tak powstał kacik do szybkich posiłków-w przyszłowsci okragły stolik,taborety a nad stołem lampa-własnie dzisiaj zawisła haha.i tak po prawej stronie bedzie kolejno szafka 60 cm lub słupek z piekarnikiem i mikrofala potem szafka 40 ,kuchenka,szafka 40(lub 2 wersja szafka 80 co by miec blat roboczy wiekszy,kuchenka,szafka 40) a po lewej od okna -lodówka,szafka 60 i wysoka szafka na styl komody -nie głeboka a nad nia jedyna szafka wiszaca -nad reszta po jednej lub 2 pólki-to tak wstepnie,a jak bedzie w praktyce to sie zobaczy-wiem ,ze jednak fajnie pomieszkac tak jakby na surowo bez docelowych szafek ,gdyz okazuje sie w praktyce gdzie co powinno byc a z jakiego programu korzystałas do projektowania?moze tez sie pobawię i wtedy pokaze a zaciszanie faktycznie powymierali jakoś,nikt nic nie pisze,nie pokazuje,smutno u nas pozdrawiam wszystkich zaciszan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 30.06.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Miraśko kochana, ja też jeszcze jestem daleko z relizacją kuchni ale muszę podstawy zaplanować pod całą elektrykę i hydraulikę. projekt zrobił mi gość z brw za darmo ale można też znaleźć darmowe programy np na stronce http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=68. moja kuchnia ma wstępnie plan taki: - w wykuszu ukryty zlew (inaczej niż w projekcie), ten zlew jak w projekcie zabiera mnóstwo przestrzeni a małż chciał przez to okienko w wykuszu wyglądac na gości - po lewej (a mam tak samo jak Ty lustrzane odbicie): zabudowany piekarnik i mikrofala 60 cm, lodówka 60 cm, szafka dolna 60, zmywarka 45 - po prawej dwie szafki 60, kuchnia 90, szafka 60, barek 60 cm szerokości i ok. 160 cm długości - nie planuję szafek wieszanych na ścianach po prawej, a po lewej delikatne pułeczki dla zwieńczenia całej zabudowy u mnie dopiero rozkładamy styropian pod szlichtę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 30.06.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 a z tą komódką to fajny pomysł, ja swoją kuchnię ciągle zmieniam... jeszcze niedawno miała być w stylu prowansalskim ale jak patrze na rozmiary chaty i sprzątania to kuszę się coraz bardziej ku nowoczesności gdzie wszystko jest zamknięte na 4-y spusty i nie ma gdzie kurzyk osiadać dużo też kombinuję z łazienkami bo obie powiększyłam: na dole mam dodatkowy prysznic a na górze więcej miejsca dla 3 babek a tak wyglada zacisze z orzechowymi otworami i grafitowym dachem http://images32.fotosik.pl/288/ec2f15f7e012d727m.jpg lubimy orzeszki co Miraśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 30.06.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Miraśka, zobacz tylko jaka boska kuchnnia - wpadła mi w oko straszno oj strasznohttp://images27.fotosik.pl/161/9e6993f3491bdde0m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts