agusiek 10.07.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Miraśka, dzięki za info o tynkach. jestem zadziwiona ile jest technik wykonywania tynków. powiedz mi jeszcze plys jak Cię to wyszło kosztowo a niektórzy tylko zestawiają i zestawiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 10.07.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 No! tak! Jeszcze raz dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 10.07.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 za gładzie płaciłam chyba 9 zł za metr kw-(sama robocizna)biorac pod uwage ,ze wczesniej płaciło sie za tynki to tanio to nie wychodzi ale same tynki gipsowe to jakos mi nie podchodziły ze wzgładu na swoja miekkość,no i super ekipa by musiała byc aby wyszły naprawde ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 10.07.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 my też sporo naczytaliśmy się o tynkach gipsowych i jakoś nie przemawiają do nas. jedyne co jeszcze powoduje że o nich myślę to fakt, iż mam naprawdę świetną ekipę. do c-w też mam ale nie tak dobrą. jeszcze muszę pomyśleć, bo kosztowo z gładzią gipsową rzeczywiście c-w wychodzą drożej.i co Miraśka, znalazłaś jakieś płytki na dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 10.07.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 cholercia-dostaje oczopląsu-ale prawie już postanowiłam-salon jakies ładniejszei inne od tych co na hollu,w jadalni i kuchni-tam jedna seria tylko moze w róznych kombinacjach a do przedsionka jeszcze inne-te co mi pokazywałas to chyba tez widziałam na zywo i podobaja mi sie tylko teraz prawie wszedzie beze i brązy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 11.07.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 wiesz, widziałam tez podłogę grafitową w domku NNataszy i ona przemawia do mnie jak najbardziej. http://forum.muratordom.pl/domek-nnataszy-i-tomka,t17920.htm. też mi sie podobają i Natasza nie narzeka na ich czystość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 11.07.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Hej! Agusiek! Hej Miraśka! No, zestawienie gotowe Trochę mało cieśli polecanych na horyzoncie, ale mam nadzieję, że uda się na kogoś dobrego trafic i że nie zawiedzie. Miraśka,Ty kładłaś dachówkę ceramiczną na swojej chatce. Jeśli pamiętasz ile dekarze wzięli za robociznę, proszę daj znac. Pojęcia nie mam nawet w przybliżeniu, czego mam oczekiwac. W przyszłym tygodniu, od początku szykuję się do rozmów z fachowcami Trzeba określic, tak w przybliżeniu termin rozpoczęcia prac i dac projekcik do przeglądu. Mam umówione 2 ekipy budowlane, parę dekarską i ...nie mam cieśli, ale pewnie wykombinuję. Zaczynam wydzwaniac. Zobaczymy co uda się załatwic Agusiek, i co, jest namiar na tego człowieka co budował pod Wa-wą. Kurczę, znajomy wybrał inną chatkę i już może obejrzec w okolicy A u nas - cisza. Albo nikt w pobliżu nie buduje, albo nikt kto luka na to forum Jesteśmy zdesperowani Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 11.07.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Agusiek-ta podłoga grafitowa u nataszy troche za ciemna jak dla mnie,a pamietasz moze co to za kolekcja ,której wczesniej zdjecie pokazałas? Mariola11-dachówke mamy ceramiczna robena brąz-za cały dach a wiec-więźba,dachówka,okna dachowe,rynny,deski czołowe(moze cos ominełam)płacilismy ok 15-16 tys-najwiecej z całego stanu surowego,gdyz do super prostych on nie nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 11.07.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Dzięki wielkie! Teraz mam wyobrażenie o czym będę rozmawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 12.07.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Miraśka - płytki są Paradyż Sugar http://www.paradyz.com.pl/index.php?s=17&a=7&lang=pl&collID=267jeszcze dość ładna jest ta kolekcja z paradyża http://images33.fotosik.pl/319/343528727135a66fm.jpg Mariola - numeru do PK nie mogę znaleźć. kiedy do niego dzwoniłam to był 2006 rok a od tamtej pory zmieniłam kilka razy komórę. możesz jeszcze spróbować inaczej - wysłałam Ci wiadomość na priv. aha: możesz podziwiać galerię Miraśki na stronie: http://forum.muratordom.pl/zacisze-ii-miraski-i-reszty-rodzinki,t75052-360.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 12.07.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 dzieki Agusiek-ta kolekcja jeszcze fajniejsza tylko małe ale szukam do kuchni bardziej w rozmiarze 33#33 gdyz prawdopodobnie bede sama kładła a wieksze sie boje-chociaz ponoc łatwiejsze bo szybciej sie układa-na reszte czyli holl,jadalnie i salon szukam solidnego fachowca zdrowiej kobitko,zdrowiej-nie siedz przed kompem bo on osłabia-takie kity wciskam dzieciom haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 13.07.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Dzięki Agusiek! Spróbuję. Zdrowiej szybciutko Galerię Miraśki znam Oglądałam ją wiele, wiele razy i często wracam. Obejrzałam chyba wszystkie zdjęcia z realizacji Zacisza, jakie udało mi się odszukac i wciąż chciałabym więcej Pozdrowienia i oczywiście miłego dnia, inwestorki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 13.07.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Miraska- no nie mów że 14-stolatka kupuje takie kity , nie no generalnie to kompy psują nasze zdrówko, oj psują, mój wzrok padł już z 5 lat temu. styropian ułożony-mąż&wsparcie dokończył dzieło wczoraj i mamy w poniedziałek hydraulika od podłogówki. właśnie analizuje sprawę grzejników: stalowe czy alumniowe. hydraulik i wszelkie inne znaki na niebie mówią żeby brać stalowe. ps. zdrówko już powraca, jakie to dziwne wirusy się panoszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 13.07.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 nie uwierzycie, przeszła u nas niezła wichura, która zmiotła mojemu kochanemu braciszkowi świeżo postawioną więźbę dachowa na jego Marysieńce. co to się wyrabia. na szczęście ma budowę ubezpieczoną. nie żałuję że zrobiłam deskowanie bo ta pogoda w Polsce szału dostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 13.07.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 no nie kupuje córka takich kitów u nas tez porzadnie popadało-cos w stylu oberwania chmury,i zaczynam doceniac deszczówke-chociaz dopiero 70% wykopany rów aokoło domu ale to własnie one sie napełniaja i nie ma błocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 14.07.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 no u mnie też już planujemy odwodnienie bo przecież mamy te ogromne rowy melioracyjne i mamy zamiar je totalnie wykorzystać. mi marzy się ścianka z rysunkiem albo w hollu albo w korytarzu po prawej - może mi powiesz jak ją zrobić specu: tynk strukturalny i szablon to zapewne (już mam stronkę z szablonami podpatrzoną z dekoratorni http://www.szablony-malarskie.pl/) a wstawiam bo byc może jeszcze komuś się spodoba http://images27.fotosik.pl/247/6c4716d9fcc08122m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 14.07.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 U nas z pogodą nie było źle. Sobota wbrew zapowiedziom, była pogodna, chociaż nieco duszna. W nocy trochę popadało, ale bez przesady. Niedziela ciut brzydsza, ale też bez sztormu. Obejrzałam szablony. bardzo mi się podobają. Zwłaszcza te roślinne motywy. Jeszcze nie wiem gdzie, ale na pewno je wykorzystam. Mam już sygnał z biura, że zmiany i adaptacja gotowe. Mogę sobie wypożyczyc jedną kopię do skserowania, jutro zwrócoc i moja firma złoży wszystko do starostwa. A więc zacznie się oczekiwanie na zgodę na budowę i rozmowy ze specami. Mam nadzieję, że nie potrwa to długo. Dziewczyny, co muszę skserowac dla budowlańców, bo chyba nie całą tę książkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 14.07.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 niedawno własnie natknełam sie na stronke z tymi irysami one wygladaja jakby były wklesłe,wiec moze wczesniej-przed tynkiem strukturalnym-przyklejony szablon a potem zdjety i irysy pomalowano na czarno ,a z szblonów -takich plastikowych(nawet mam 1) zrezygnowałam bo bałam sie ze farba wejdzie mi pod szablon i kicha-wolałam kupic naklejane kwiaty ja kserowałam wszystkie rzuty i przekrój poprzeczny domu (poświęćcie troszke czasu na rozgryzienie tych wszystkich rozmiarów-otworów okiennych i drzwiowych ,i na kazdym kroku mierzcie i sprawdzajcie-u nas sie okazało dopiero jak przyszedł pan do pomiaru drzwi wew.,ze wszystkie nadproza na parterze sa o 7cm za wysoko-ściany pomalowane i trzeba było wszedzie podoklejac płyty kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 14.07.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Dzięki Miraśka! No to kseruję. Oglądam ten projekt i oglądam i tak bardzo mi się podoba Rozgryźc tego nie potrafię, ale mam nadzieję, że się "naumiem". Teraz tylko się cieszę proporcjami wnętrz i tymi wszystkimi malutkimi detalami, które spowodowały, że Zacisze stało się domkiem moich marzeń Agusiek jeszcze raz dzięki za wiadomośc na priva. Już skorzystałam, zdobyłam trochę cennych informacji i mam nadzieję, że to dopiero początek Jeszcze raz obejrzałam wszystkie drzewka i inne roślinki. Fajne! Ależ Wy jesteście niesamowite! Będę się starała dużo od Was nauczyc Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 15.07.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Kasiu? Czytasz jeszcze forum, czy już nie masz czasu? Jak tam Twoja budowa już ruszyła? Widziałaś może Zacisze w realu? Pozdrowienia, odezwij się czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts