Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ZACISZE 2 pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

Dzięki za informacje :lol: kolejne :lol: Och ...powrót do pracy. Ja czasami mam jej dosyc, a czasami cieszę się, że żyję na pełnych obrotach. Miłej integracji w przedszkolu :lol: , no bo dzik- jasne ,że pychotka :wink: Czyżbyś polowała :o ??? :lol: Dobrej zabawy! U mnie roboty posuwają się w żółwim tempie odkąd wyszli nad ziemię, ale się posuwają. A panowie budowlańcy chcieliby mnie wysłac na wczasy :lol: , bo się czepiam :roll:

• Odpowiedzi 963
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za informacje :lol: kolejne :lol: Och ...powrót do pracy. Ja czasami mam jej dosyc, a czasami cieszę się, że żyję na pełnych obrotach. Miłej integracji w przedszkolu :lol: , no bo dzik- jasne ,że pychotka :wink: Czyżbyś polowała :o ??? :lol: Dobrej zabawy! U mnie roboty posuwają się w żółwim tempie odkąd wyszli nad ziemię, ale się posuwają. A panowie budowlańcy chcieliby mnie wysłac na wczasy :lol: , bo się czepiam :roll:

• 2 weeks później...

Agusiek- w pokoju nad kuchnia chyba w projekcie było ,że do dwóch kanałow wentylacyjnych idacych z dołu(wentylacja kuchni i odpowietrzenie kanalizacji z kuchni) na pietrze dochodzi obok kolejna wentylacja-właśnie tego pokoju -ale my stwierdziliśmy ,ze nie chcemy kolejnego anemostata w pokoju-chyba w sciance kolankowej i zrezygnowaliśmy -w oknach dachowych otwarta jest wentylacja(taki duperelek przesuwany :lol: )zamykamy oba tylko w zimie natomiast w pralni mamy anemostat w sciance kolankowej i bezposrednio połaczony z kominkiem wentylacyjnym rurą ,która jest w komplecie z kominkiem-oczywiscie ten sam kolor i firma co dachówki,a w sypialni jako tako nie mamy wentylacji-czesto wietrze

może kto inny podpowie jak ma to rozwiazane-podrawiam

witam wszystkich Zaciszan! :D

Jestesmy bardzo, bardzo na poczatku drogi i zqazdroszcze wszystkim ktorzy juz zblizaja sie ku koncowi. Po 'przekopaniu' tysiecy projektow wpadlo nam w oczy Zacisze II. Odpowiada nam rozkladem pomieszczen - dól rodzice, gora dzieci, zadaszony taras. Na dniach planujemy wizyte u architekta aby porozmawiac o drobnych przerobkach. Przede wszystkim chcemy podniesc ścianke kolankowa, i moze troche przerobic poddasze. Chetnie obejrzalabym Zacisze na żywo - Szczecin i okolice :roll: Sledze poczynania Miraski i jestem pelna podziwu. Pozdrawiam :lol:

Dzieki Miraśka :lol: , bede czekac na info,

a do reszty mam jeszcze kilka pytan

- czy ktos zmienial szerokosc budynku - chcialabym minimalnie - dlugosc jednego porothermu- zmieniec szerokosc sypialni na dole

- czy ktos zmienial rozmieszczenie okien na poddaszu? ze wzgledu na usytuowanie budynku na działce względem stron swiata korzystniej byloby aby z prawej strony /nad jadalnia/ zamiast połaciowek byly normalne okna - dwa oddzielne, tak jak jest w projekcie lub polaczne w jedna duza lukarne. :roll:

Hej! Witam nową Budującą, szkoda, że wszyscy tak daleko ode mnie :cry: . Dziewczyny u mnie strop wylany, kominy pną się do góry,pierwsze cegiełki na lukarny i szczyty, ale o wentylacji nic nie wiem :o . Tzn.widzę kilka w kominie dużym, jedną w małym i 2 wychodzą z kuchni i spiżarni (takie specjalne cegły tam kładli). Jak zwykle wam zazdroszczę :p Ale teraz już coś widzę w tym moim domku :lol: . Od następnego tygodnia ,mam nadzieję powitac panów od dachu :lol: .

Ja w bryle głównej tylko ten garaż do przodu wysunęłam i poroterm zmieniłam na 30, więc w obrysie poszło o 5 cm więcej. Sypialnię dolną powiększyłam kosztem łazienki i garderoby i bardzo mi się to podoba. Garderoba wystarczająca, łazienka będzie bez wanny, ale z całą resztą, a sypialnia ponad 17 metrów. Bardzo też jestem zadowolona z tego powiększonego dzięki wysunięciu garażu pomieszczenia gospodarczego :lol: Acha, Agusiek wracam do śluzy na schody. Mnie się jednak też bardziej podoba :lol: Wydawało mi się, że po tej przeróbce garażowej nie da się inaczej,trzeba otworzyc, ale moi spece, kórzy pracowali przy stropie i schodach, stwierdzili, że się da. A ja przyjrzałam się temu i stwierdziłam, że ze wzgłędu na wszystko, śluza lepsza :lol: Pozdrawiam Was bardzo gorąco. Agusiek, a u ciebie jakie zmiany na placu budowy?

dziekuje kobitki :lol:

Agusiek-niestety nie pamietam ile tej wełny poszło-baaaaardzo dużo-pamietam najswieższy zakup-8 rolek 20cm na ocieplenie scianek kolankowych,czego wczesniej nie zrobilismy :evil: szczęscie w nieszczesciu ,ze od maja czekały kafle do górnej łazienki ale fachowiec nawalił i meżulek rozebrał kawałek scianki w łazience i wgramolił sie powoli i ocieplał pokój i pralnie no i na szczescie ze w pokoju obok panele to tez rozebrał i przeszedł az do pokoju nad kuchnia :lol: niesety przez głupote nasza i fachowców stracił 4 niedziele ale warto było,nawet połozył wate jak w projekcie na podłodze nad tarasem co jest za scianka kolankowa-pamietajcie kobitki nie oszczedzajcie na ociepleniu :lol: bo potem to sie msci

Kataper-i znowu nie wypaliło bo jak zwykle problemy-pan koparkowy przy kopaniy rowu do gazu uszkodził swiezo połozona deszczówke a jutro wchodza z gazem do butli ale obiecuje ze sie odezwe-chyba ,ze to pilne to daj znac i cos sie zorganizuje :lol: sorki

Witam wszystkich.

Szukając z żoną domu przejrzeliśmy wiele projektów i udało nam się wybrać w końcu ten jeden tyle tylko ze nie jesteśmy pewni co do praktyczności użytkowania. Zanim zdecydujemy się na 100% chciałbym poznać Wasze opinie.

Będzie to nasz pierwszy dom stad ta niepewności.

Hej dziewczyny!

Zerkam tu regularnie ,ale pędzę okropnie każdego dnia. :) Budowa odbiera spokój, ale daje też radochę :D . U nas rodzi się więźba. Mam nadzieję ,że w poniedziałek będzie wiecha. Każdy etap to jakiś problem. Musieliśmy z lekka przycinac komin systemowy, bo kolidował z główną belką. Ostrzegam wszystkich rozpoczynających zabawę w budowanie, nawet mininalne odstępstwa od projektu mogą rodzic problemy w przyszłości, tzn. na kolejnym etapie budowy. :oops: Wszystko uzgadniałam z kierownikiem, a mimo to przesunięcie komina w stronę salonu spowodowało lekkie zamieszanie przy krokwiach. Tania ekipa budowlana to zwykle liczne poprawki, a te podwyższają koszty. Moi z parteru niestety sporo krwi i materiałów mi napsuli. Ci z góry teraz usuwają błędy poprzedników, ale koszty rosną. Miraśka i Agusiek pozdrawiam serdecznie :lol: . Czy u Was też takie dziwne zagadki się pojawiały? A to komin, a to okno w niewłaściwym miejscu, a to problemy z wentylacją pomieszczeń?

Jak się uda to zimą powoli będziemy dzialac w środku domku. Mimo różniastych stresujących sytuacji i walk z moimi pierwszymi "murowlańcami" :roll: , cieszę się postępami w budowie i podoba mi się Zacisze II w realu. A widac coraz więcej :D .

Pozdrawiam dzielne Inwestorki,

P.S. Czy ocieplenie dachu dawałyście na sznurkowej "pajęczynie"?

Co Wy teraz robicie?