Mariola11 02.10.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Dzięki za informacje kolejne Och ...powrót do pracy. Ja czasami mam jej dosyc, a czasami cieszę się, że żyję na pełnych obrotach. Miłej integracji w przedszkolu , no bo dzik- jasne ,że pychotka Czyżbyś polowała ??? Dobrej zabawy! U mnie roboty posuwają się w żółwim tempie odkąd wyszli nad ziemię, ale się posuwają. A panowie budowlańcy chcieliby mnie wysłac na wczasy , bo się czepiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 02.10.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Dzięki za informacje kolejne Och ...powrót do pracy. Ja czasami mam jej dosyc, a czasami cieszę się, że żyję na pełnych obrotach. Miłej integracji w przedszkolu , no bo dzik- jasne ,że pychotka Czyżbyś polowała ??? Dobrej zabawy! U mnie roboty posuwają się w żółwim tempie odkąd wyszli nad ziemię, ale się posuwają. A panowie budowlańcy chcieliby mnie wysłac na wczasy , bo się czepiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 02.10.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Ty czepialska - idź z nimi na ugodę, pojedziesz na ten urlop jak Ci go przysponsorują mąż jest myśliwym... na tą imprezkę dla grona miastowiczów zrobiłam smalczyk z pieczareczkami - cóż za poświęcenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 16.10.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 hej wszystkim u nas elewacja prawie skonczona-próbowałam umiescic fotki w galerii ale sie nie udało-chyba ,ze ktos mnie wyreczy i poprawi to sie ukażą smalczyk z pieczarkami? nigdy nie jadłam-dobre to to jest(poprosze o przepis na priv albo w galerii ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 17.10.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Miraśka, powiedz mi jak rozwiązałaś problem wentylacji w następujących pomieszczeniach: pokój nad kuchnią, pralnio-suszarnia, sypialnia na dole??? muszę to jakoś załatawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 17.10.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Agusiek- w pokoju nad kuchnia chyba w projekcie było ,że do dwóch kanałow wentylacyjnych idacych z dołu(wentylacja kuchni i odpowietrzenie kanalizacji z kuchni) na pietrze dochodzi obok kolejna wentylacja-właśnie tego pokoju -ale my stwierdziliśmy ,ze nie chcemy kolejnego anemostata w pokoju-chyba w sciance kolankowej i zrezygnowaliśmy -w oknach dachowych otwarta jest wentylacja(taki duperelek przesuwany )zamykamy oba tylko w zimie natomiast w pralni mamy anemostat w sciance kolankowej i bezposrednio połaczony z kominkiem wentylacyjnym rurą ,która jest w komplecie z kominkiem-oczywiscie ten sam kolor i firma co dachówki,a w sypialni jako tako nie mamy wentylacji-czesto wietrze może kto inny podpowie jak ma to rozwiazane-podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateper 18.10.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 witam wszystkich Zaciszan! Jestesmy bardzo, bardzo na poczatku drogi i zqazdroszcze wszystkim ktorzy juz zblizaja sie ku koncowi. Po 'przekopaniu' tysiecy projektow wpadlo nam w oczy Zacisze II. Odpowiada nam rozkladem pomieszczen - dól rodzice, gora dzieci, zadaszony taras. Na dniach planujemy wizyte u architekta aby porozmawiac o drobnych przerobkach. Przede wszystkim chcemy podniesc ścianke kolankowa, i moze troche przerobic poddasze. Chetnie obejrzalabym Zacisze na żywo - Szczecin i okolice Sledze poczynania Miraski i jestem pelna podziwu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 18.10.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 hej kateper-sorki ,ze nie odpisałam na P.W -odłozyłam na potem a potem zapomniałam cieszę się ,że przybedzie trzecie zacisze w Szczecinie,jesli chodzi o wizyte to dam znac na pw-myśle ,ze moze sie uda w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateper 19.10.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Dzieki Miraśka , bede czekac na info, a do reszty mam jeszcze kilka pytan - czy ktos zmienial szerokosc budynku - chcialabym minimalnie - dlugosc jednego porothermu- zmieniec szerokosc sypialni na dole - czy ktos zmienial rozmieszczenie okien na poddaszu? ze wzgledu na usytuowanie budynku na działce względem stron swiata korzystniej byloby aby z prawej strony /nad jadalnia/ zamiast połaciowek byly normalne okna - dwa oddzielne, tak jak jest w projekcie lub polaczne w jedna duza lukarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 19.10.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 kateper - nie ma u mnie takowych zmian, ja mam standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 21.10.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Hej! Witam nową Budującą, szkoda, że wszyscy tak daleko ode mnie . Dziewczyny u mnie strop wylany, kominy pną się do góry,pierwsze cegiełki na lukarny i szczyty, ale o wentylacji nic nie wiem . Tzn.widzę kilka w kominie dużym, jedną w małym i 2 wychodzą z kuchni i spiżarni (takie specjalne cegły tam kładli). Jak zwykle wam zazdroszczę Ale teraz już coś widzę w tym moim domku . Od następnego tygodnia ,mam nadzieję powitac panów od dachu . Ja w bryle głównej tylko ten garaż do przodu wysunęłam i poroterm zmieniłam na 30, więc w obrysie poszło o 5 cm więcej. Sypialnię dolną powiększyłam kosztem łazienki i garderoby i bardzo mi się to podoba. Garderoba wystarczająca, łazienka będzie bez wanny, ale z całą resztą, a sypialnia ponad 17 metrów. Bardzo też jestem zadowolona z tego powiększonego dzięki wysunięciu garażu pomieszczenia gospodarczego Acha, Agusiek wracam do śluzy na schody. Mnie się jednak też bardziej podoba Wydawało mi się, że po tej przeróbce garażowej nie da się inaczej,trzeba otworzyc, ale moi spece, kórzy pracowali przy stropie i schodach, stwierdzili, że się da. A ja przyjrzałam się temu i stwierdziłam, że ze wzgłędu na wszystko, śluza lepsza Pozdrawiam Was bardzo gorąco. Agusiek, a u ciebie jakie zmiany na placu budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 21.10.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Och, Mirasiu! Weszłam na Twoją galerię i jest Cudnie! Bardzo, bardzo mi się podoba! przy okazji podejrzałam klinkier na elewacji fundamentowej Domeczek istne cacko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 27.10.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Miraśka idzie jak burza ) - mi też się podoba ta cieplutka elewacja. Ja szykuję się dopiero pod ocieplenie poddasza i tu mam pytanie do superaśnej Miraśki - pamiętasz jeszcze ile wełny Ci poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 27.10.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 dziekuje kobitki Agusiek-niestety nie pamietam ile tej wełny poszło-baaaaardzo dużo-pamietam najswieższy zakup-8 rolek 20cm na ocieplenie scianek kolankowych,czego wczesniej nie zrobilismy szczęscie w nieszczesciu ,ze od maja czekały kafle do górnej łazienki ale fachowiec nawalił i meżulek rozebrał kawałek scianki w łazience i wgramolił sie powoli i ocieplał pokój i pralnie no i na szczescie ze w pokoju obok panele to tez rozebrał i przeszedł az do pokoju nad kuchnia niesety przez głupote nasza i fachowców stracił 4 niedziele ale warto było,nawet połozył wate jak w projekcie na podłodze nad tarasem co jest za scianka kolankowa-pamietajcie kobitki nie oszczedzajcie na ociepleniu bo potem to sie msci Kataper-i znowu nie wypaliło bo jak zwykle problemy-pan koparkowy przy kopaniy rowu do gazu uszkodził swiezo połozona deszczówke a jutro wchodza z gazem do butli ale obiecuje ze sie odezwe-chyba ,ze to pilne to daj znac i cos sie zorganizuje sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 28.10.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 dzięki Miraśka, Twój mężulek musiał wyglądać śmiesznie jak tak się wciskał w te kąciki, ciekawe ile razy się stuknął w główkę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 28.10.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 az sama nie wierzyłam ,ze tam sie wciśnie może sie kurczył automatycznie bo syn o wiele chudszy a miał problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateper 30.10.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 dzieki MIraśka, tez byliśmy zajęci ostatnimi dniami ale chetnie spotkalibysmy sie w przyszlym tygodniu. Co do szczegółów odezwe sie na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Verso99 05.11.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Witam wszystkich.Szukając z żoną domu przejrzeliśmy wiele projektów i udało nam się wybrać w końcu ten jeden tyle tylko ze nie jesteśmy pewni co do praktyczności użytkowania. Zanim zdecydujemy się na 100% chciałbym poznać Wasze opinie.Będzie to nasz pierwszy dom stad ta niepewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 05.11.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 musisz napisac jakiego biura projektowego to zacisze-ja i wielu innych mamy zaciszeII z mg projekt i jest watek o tym a zacisze ma tez inna firma ale nie pamietam jaka-pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 06.11.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Hej dziewczyny! Zerkam tu regularnie ,ale pędzę okropnie każdego dnia. Budowa odbiera spokój, ale daje też radochę . U nas rodzi się więźba. Mam nadzieję ,że w poniedziałek będzie wiecha. Każdy etap to jakiś problem. Musieliśmy z lekka przycinac komin systemowy, bo kolidował z główną belką. Ostrzegam wszystkich rozpoczynających zabawę w budowanie, nawet mininalne odstępstwa od projektu mogą rodzic problemy w przyszłości, tzn. na kolejnym etapie budowy. Wszystko uzgadniałam z kierownikiem, a mimo to przesunięcie komina w stronę salonu spowodowało lekkie zamieszanie przy krokwiach. Tania ekipa budowlana to zwykle liczne poprawki, a te podwyższają koszty. Moi z parteru niestety sporo krwi i materiałów mi napsuli. Ci z góry teraz usuwają błędy poprzedników, ale koszty rosną. Miraśka i Agusiek pozdrawiam serdecznie . Czy u Was też takie dziwne zagadki się pojawiały? A to komin, a to okno w niewłaściwym miejscu, a to problemy z wentylacją pomieszczeń? Jak się uda to zimą powoli będziemy dzialac w środku domku. Mimo różniastych stresujących sytuacji i walk z moimi pierwszymi "murowlańcami" , cieszę się postępami w budowie i podoba mi się Zacisze II w realu. A widac coraz więcej . Pozdrawiam dzielne Inwestorki, P.S. Czy ocieplenie dachu dawałyście na sznurkowej "pajęczynie"? Co Wy teraz robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts