Miraśka 21.06.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 no pisza wszedzie ze takigo ruchu budowlanego nie mili nawet przed podwyzka vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 21.06.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Ta cena jest za robociznę i zawiera montaż 4 okien połaciowych i świetlika rurowego. Ale i tak za mój powiększony dach wychodzi za dekarze 23 tysiaki ponad. Tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 21.06.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 to może u nas wyjdzie podobnie bo za dach-z więźbą-16 tyś ale nie dogadaliśmy sie co do okien-bo ja skojarzyłam wcześniej ze to razem by było z reszta okien(acha i rynny tez w cenie dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrekKrawczuk 21.06.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Tak z info z mojego placu budowy... Za tydzień zaczyna się akcja zadaszanie. 28 czerwca mam dostawe wieźby za którą po negocjacjach zapłace ok 9tysi... Dachówkę będę brał prawdopodobnie cementową na którą przewiduje wydać ok 10-12tys... (kontakt z allegro... ) Tak nawiasem mowiac to dobrym sposobem na rozeznanie cenowe i elastycznosc cenowa hurtowni jest właśnie allegro... Mozna smialo negocjowac do cen jakie znajdujemy na allegro Wielokrotnie podczas budowy mialem takie doswiadczenie... Zaczelo sie od stepli, poprzez cegłe, pustaki, bloczki.... Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 21.06.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Piotrku-pilnie potrzebuje twojej rady -jak rozwiazałeśproblem z kanaliza bo w projekcie nie ma odprowadzenia z dolnego kibelka i łazienki,ponoc cos tam jest nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 23.06.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 kirownik sam poradził sobie z kanaliza-i mam nadzieje ze dobrze bo to bardzo ważne Pepe-jak daleko jestes z papierami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 23.06.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 W środę uprawomacnia się moje pozwolenie, w czwartek zanoszę zgłoszenia, dziennik budowy itd. Roboty zaczynam 15 lipca. Ach co to będzie za dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 23.06.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 W środę uprawomacnia się moje pozwolenie, w czwartek zanoszę zgłoszenia, dziennik budowy itd. Roboty zaczynam 15 lipca. Ach co to będzie za dzień super -trzymam kciuki,u nas dzisiaj zalewali środek fundamentów,do końca stanu zero jeszcze styropian na zewnątrz warstwa bloczków lub dwie-rzeczywiscie idzie cholernie duzo betonu ,dzisiaj nam poszło 24m -na sam beton w stanie zero poszło ok 12 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drsg 24.06.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 a ja w poniedzialek leje strop. zostalo mi z projektu ponad 7 palet bloczkow stropowych. projektant tu wykazal sie mala starannoscia w liczeniu. podobnie jak z ceglami na sciany nosne.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 24.06.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 WITAJ-drsg-mam nadzieje ,ze bedziesz częściej tu zagladał ipodzielisz sie z nami cennymi uwagami,które sa bardzo cenne ,zwłaszcza dla tych co dopiero zaczynaja, o tych pustakach stropowych wspominał Piotrek ,ja juz zakupiłam strop ale jeszcze mi nie zwozili,wiec wspomnę im zeby wszystkiego nie dawali-Piotr wspominał cos o 400 szt że mu zostało -tobie tez?ZYCZĘ POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 26.06.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Drodzy "Zaciszanie", czy ktos z Was liczyl powierzchnie dachu?Wywołuję ten temat, bo akurat zmusiłem się do zrobienia zestawiena akcesoriów dachowych i z rozpędu zacząłem liczyć powierzchnię połaci. Co sie okazało? Otóż jak bym nie liczył wychodzi mi cały czas mniej niż 300 m2. Co na całym dachu daje dość sporą kwotę (dachówka + robocizna) jakieś parę tysiaków. Dodam, że nie odliczałem w tym powierzchni okien połaciowych ani kominów. I jezeli dekarz za okno połaciowe kasuje ekstra to chyba powierzchnia okna wypada z poiwerzchni krycia - a to następne prawie 4 m2.W związku z tym mam pytanie jaką powierzchnię dachu przyjęliście przy wycenach i z czego ona wynikała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 26.06.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 przy wycenie robocizny sugerowalismy sie ilościa podaną w projekcie a przed zakupem dała do przeliczenia i jednej hurtowni wyszło 300 m kw a drugiej 310,a przy zakupie dodaliśmy do podstawowej jeszcze 10%-coś wiecej mógłby nam napisac Piotr lub drsg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 27.06.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 To ja jeszcze mam pytanie do drsg. O co chodzi z tymi cegłami na ściany nośne. Też zostało kilka palet? Jak tak dalej pójdzie to się okaże, że z materiałów z zestawienia do projektu to jeszcze domek letniskowy będzie można postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 27.06.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 ale lepiej jak wyjdzie mnie i sie mile zaskoczyc niż by brakowało duzo-napewno jakbym teraz zaczynała to zmniejszyłabym ławy chociaz na 60 cm bo przy tak solidnym zbrojeniu to wystarcza w zupełności a tak betonu idzie cholernie duzo ,tak samo na tą wylewkę stanu zero -4 tys beton (zamiast 15cm mozna śmiało 10) cos nasi koledzy nie chcą pisać i nam doradzać-szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 27.06.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Nic się nie martw, ja w tej chwili zadaję tylko lejberskie pytania, ale od 15 lipca to juz będę gonił i może się zrewanżuję za wszystkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drsg 27.06.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 witam.wylalem wczoraj strop i schody. poszlo 36 m betonu. dzisiaj chlopaki mieli dzien przerwy ale jutro zaczynaja poddasze. mam obiecane ze za tydzien bedzie koniec i moze juz dzialac dekarz. z takich wlasnych zmian ktore juz dokonalem w projekcie to w salonie zrobilem takie same drzwi balkonowe jak w jadalni. uwazam to za rewelacyjne rozwiazanie chociaz zanim tego nie zobaczylem to bylem sceptyczne do tego nastawiony. polecam.planuje takze wywalic 2 okna dachowe z obu. sa one totalnie niepotrzebne w garderobach a pozostale 2 maksymalnie powiekszyc-w lazience i w pokoju.napiszcie czy macie jakies doswiadczenie z folia dachowa i czy warto wydawac tyle kasy na folie fox dorkena. ponoc jest najlepsza tak mowi moj przedstawiciel. czy moze kupic tyveka jakiegos dobrego. posty na forum nie przekonuja mnie jednoznacznie i nie wyjasniaja wszystkich moich watpliwosci.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 27.06.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 dzięki ci drsg-że sie odezwałeś-przeraza mnie ta ilość betonu,dopiero co zdążyłąm zapłacić 4.200za beton na stan zero(tak nazywam po swojemu)-ogólnie 12 tys za stan zero sam beton,kurcze ty zabrałeś 2 okna dach,ja dodałam 2 ale tylko na papierze a czy bedą w rzeczywistosci to zalezy czy pozostanie takie ustawienie scianek działowych(jedno w pok.z kominem a drugie nad garażem w rogu przy oknie łazienkiwym),na te drzwi balkonowe namawiałam męża ale nie chciał,o foliach dachowych nie mam pojęcia - tak szczegółowo się nie wgłebiałam w dachowe sprawy,a czy pozostawiasz salon i jadalnie otwarte na holl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 28.06.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 do Piotra Krawczyka i drsg-napiszcie jakie daliscie kominy i orientacyjnie ile wam wyszło za stan zerowy-PROSZĘ DRSG-jakiej firmy dajesz dachówke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 30.06.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 witam. planuje takze wywalic 2 okna dachowe z obu. sa one totalnie niepotrzebne w garderobach a pozostale 2 maksymalnie powiekszyc-w lazience i w pokoju. pozdro. Ja też miałem taki pomysł, ale w przypadku okna w garderobie nad salonem to nie zdecydowalem jeszcze, bo jest ono wskazane jako wyjscie dla kominiarza. Inaczej trzeba dać długą ławę od drugiego okna. Tak mi przynajmniej dekarz tłumaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrekKrawczuk 30.06.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 No i pierwsza wpadka budowlana na koncie.... komin do kominka Gdyby nie znajomy to by bylo niezle zdziwko na koniec budowy. Generalnie zle zrobiony komin z zastosowaniem systemu Schiedla. Obudowali ceramike cegła... zamiast wsadzić ceramike w przypisane do tego pustaki. Teraz czeka mnie rozmowa z fachowcami co zrobić z tym fantem.... Na razie rozwiazanie jest by wykorzystać szyb od kominka balkonowego (ktorego i tak mialem nie robic). Druga rzecz to to ze budowlancy zrobili wyczystke na strone gdzie ma stac kominek a to raczej koliduje..... f***. No nic zobaczymy co przyniesie "jutro" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts