aniaank 22.03.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 my rowniez budujemy zacisze. jestem na etapie dachowki drzwi oraz okien. jestem tu pierwszy raz a powoli sie rozkrece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysters 23.03.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witajcie, My powoli brniemy do przodu, w zeszłym tygodniu podpisaliśmy umowę kredytową, jutro ostatnie spotkanie z wybranym wykonawcą. Mamy nadzieję że kwiecień zaowocuje pierwszymi pracami i będziemy mogli sie czymś pochwalić, a na pewno będziemy mieć mnóstwo pytań pozdrawiamyDorota i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 23.03.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Hej, aniaank Wreszcie ktoś z moich stron! I etap budowy zbliżony . Masz już przyłącza? A tynki i posadzki? A schody zewnętrzne i taras? Czy robiłaś jakieś zmiany w projekcie? Witajcie wszyscy . Pogoda coś nam tej wiosny średnio sprzyja Ale co tam, damy radę. Z niecierpliwością czekam na otwarcie sezonu i słońce, które wysuszy mój dom, a zwłaszcza nieszczęsny dach. Umożliwi wywóz ziemi i niwelację terenu. Czekam też na Wasze zaciszańskie informacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaank 24.03.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 witam Mariola Mamy wszystkie przylącza juz w domu nie mamy jeszcze tynkow ale juz nie bawem. tarasu nie mamy wylanego jeszcze bo musimy duzo ziemi dosypac i potem bedziemy wylewac pozatym jeszcze nie wiemy jak on ma byc zrobiony. nanosilam zmiany, lazienke poszezylam kosztem strychu,wywalilam sciane miedzy kuchnia a jadalnia, tez juz nie mozemy sie doczekac przeprowadzki chcielibysmy juz prezenrty od Mikolaja dostac w Zaciszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateper 26.03.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 my rowniez budujemy zacisze. jestem na etapie dachowki drzwi oraz okien. jestem tu pierwszy raz a powoli sie rozkrece Witam, jeżeli możecie coś "skrobnąć" na ekran, to będę bardzo wdzięczny. Chodzi mi o zakres prac jaki do tej pory wykonaliście i jak wygląda charmonogram finansowy. Naszych spotkań z wykonawcami jak na razie nie ma końca, ale aby znaleźć sposób na zmniejszenie kosztów szukamy oddzielnie wykonawcę SSO i oddzielnie do więźby z położeniem dachówki. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 07.04.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Ceny były i są różne w różnych rejonach Polski i w różnym czasie. Aktualnie fachowcy są sklonniejsi do negocjacji, przynajmniej u nas i materiały też tańsze. My wydaliśmy 400 tys. Aktualnie za nami niwelacja terenu przed robotami zewnętrznymi (schody,taras i późniejsze ...).Mamy wszystkie instalacje rozprowadzone w domu: woda, prąd, gaz, centralny odkurzacz, ogrzewanie podłogowe, rozprowadzenie ciepła z kominka. Mamy tynki, posadzki i parapety wewnętrzne. Oczywiście mamy okna. Mamy częśc kafli i trochę z wyposażenia łazienek. W tej kwocie nie ma pełnego rozliczenia za hydrauliczno-gazowo-odkurzaczowe sprawy, bo wciąz przy nich jeszcze działamy ale jest przedpłata za kominek. Kiedy dochodzimy do wykończeniowki, to liczenie staje się jeszcze trudniejsze, bo tu już sam decydujesz o standarcie i trudno stwierdzic ile potrzeba pieniążków. Niestety czeka nas jeszcze sporo prac bardzo istotnych : schody i taras na zewnątrz, grill, ocieplenie ścian zewnętrznych i dachu. Mimo to, dobra pogoda nastraja mnie optymistycznie i znowu wracam do marzeń o letniej przeprowadzce. Zwłaszcza, że mam już adres z numerem domu . Pozdrawiam zaawansowanych i początkujących Odzywajcie się czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateper 11.04.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 WSZYSTKIM ZACISZANOM ZYCZYMY ZDROWYCH I SPOKOJNYCH SWIĄT WIELKIEJ NOCY, POGODY DUCHA ORAZ WSPANIALYCH CHWIL W GRONIE RODZINNYM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 17.04.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Jeszcze śpicie Zaciszanie? U mnie praca wre. Teren zniwelowany, ziemia wywieziona, robimy spóźniony drenaż. Było zrobic od razu . Teraz pani od ogrodu poleciła - patrząc na grunt. Jutro "burzówka" i pierwsze malowanie parteru. W poniedziałek koniec malowania na ostateczny kolor - krokwi (bo nie będzie podbitki). Od wtorku ruszą prace przy tarasie, schodach zewnętrznych, a w środku przy kafelkowaniu. Jutro sprawdzimy czy można już docieplac dach. Jeśli tak, to i przy nim roboty ruszą. I wszystko pójdzie dobrze, chyba, że nie dostaniemy ostatniej transzy kredytu, co zdarzyło się naszemu znajomemu. Wtedy . Próbuję policzyc na co jeszcze wystarczy tego ,co mamy, ale na tym etapie to b.trudne . Początkujący - pamiętajcie o drenażu. Upewnijcie się, czy naprawdę nie jest potrzebny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateper 01.05.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Ale cisza nikt tu już nie zagląda ? My czekamy na pozwolenie i mamy nadzieję je otrzymać do końca maja. Szukamy wykonawców i trzeba przyznać że jest troszeczkę lepiej, bo budowlańcy są skłonni do negocjacji. Ponawiam prośbę o fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 11.05.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Hej, Jestem totalnie zakręcona w wiele przedsięwzięc jednocześnie w tym i budowę . Ludki co i raz mi podpadają coś "psocąc", gdy mnie nie ma (ostatnio 3 dni) . Nie bardzo mam czas fotkowac, ale obiecuję, że w końcu się sprężę. Aktualnie ocieplamy dach i zabudowujemy regipsami sufity poddasza. Jesteśmy po pierwszych malowaniach, grzeją nam kaloryferki, skończona burzówka, na dole pan kafelkarz położył kafle gdzie trzeba, a od jutra wchodzi do łazienek. Za tydzień instalują kominek, drzwi, schody i parkiety są zamówione, zaklepany pan od ociepleń i tynków zewnętrznych. Wybieram fachowca od płotów i kostki brukowej. Mam już schody i tarasy na zewnątrz. Dałam pani od ogrodów plan działeczki do wstępnęgo projektu. No i walczę z tymi wszystkimi budowlańcami, żeby dobrze robili co do nich należy:roll: . Mam swoich faworytów, podpadających i tych całkiem do kitu Czyli cieszę się i wściekam budując wymarzony domek. Pozdrawiam wszystkich Zaciszan . Co porabiacie? Piszcie coś, bo wątek nam "umiera" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateper 12.05.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Hurra, hurra, juz mamy pozwolenie Casting budowlany prawie zakończony i jest paru faworytów wiec mysle, że juz niedługo rozpoczniemy Wątek rzeczywiście troszeczkę przycichł, ale moze uda się jednak rozruszać innych Zaciszan. Rozumiem weteranów - już sobie pięknie mieszkają i fajnie Mariola że mimo wielu zajęć znajdujesz jeszcze trochę czasu by coś skrobnąć na ekran Wszelkie informacje są przydatne i pewnie jeszcze nie jeden raz będziemy przeczesywać wszystkie posty z Zacisza od początku do końca w poszukiwaniu podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 13.05.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Cieszę się razem z Wami . Czekam na rozpoczęcie prac na Waszych budowach . Ja już mam zameldowanie w moim domku , ale jeszcze nie mieszkam .Roboty idą do przodu. Nie moge się doczekac kominka. Co i rusz przygody...zasbrakło mi dekorów do dolnej łazienki, bo razem z kafelkarzem wykombinowaliśmy fajne rzeczy. Udało mi sie "domówic" kafle, tylko czy odcień będzie tan sam? Mamy już odkurzacz centralny .A od jutra zaczynamy budowac grill na tarasie . Trzymam za Was kciuki Zaciszanie i życzę samych radości związanych z budowa wymarzonych domków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 20.05.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Kochani zaawansowani, albo już mieszkający Zacisznie, którzy pozostaliście przy wersji drewnianej konstrukcji nad wykuszami - pomocy!!! Jak rozwiązaliście kwestię docieplenia tego pięknego elementu naszych "chatek". Chodzi o ten etap z wełną mineralną od środka. Właśnie prowadzimy wielką debatę nad rozwiązaniem tego problemu. Chłopaki kończą prace na poddaszu i myślą, jak najlepiej wykonac to na dole. Główny problem to oczywiście znowu wykusze . Śliczne te nasze domki, ale niezbyt łatwe Z grillem też kombinacje, mam nadzieję, że efekt końcowy wart będzie początkowych problemów. Pozdrawiam i proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateper 26.05.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Trochę mniej tu zagladam bo 'siedzę' na 'grupie szczecińskiej' .Jeszcze nie zdecydowaliśmy się na ekipę bo to wcale nie jest takie proste. Ale mamy już kierownika budowy. Pozdrawiamy wszystkich Zaciszan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateper 20.06.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Witajcie Zaciszanie, juz mamy ekipę, która zrobi nam stan surowy z dachem. Mają zacząć za miesiąc . A my musimy się zdecydować na dachówkę i cegłe klinkierową , żeby wszystko pasowało kolorystycznie. Wykonawca z naszym kierbudem zasugerowali żeby wejściowe słupy zrobić murowane z cegły klinkierowej zamiast żelbetowych. Co do dachóki na razie faworytami są ceramiczne: kasztanowa Robena i kasztanowa Koramic. Rozważamy też zamianę stropu Teriva na również bloczkowy ale Porotherm. Jest o czym myśleć ale to sama przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 21.06.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Oj, jest o czym . Pozdrawiam kataper i powodzenia . Ja już działam przy ociepleniu zewnętrznym z tynkowanem włącznie. Mają skończyc najpoźniej do 10 lipca.Wewnątrz wciąż działa kafelkarz, elektrycy realizują kolejne pomysły i zakładają osprzęt. Drzwi zewnętrzne założone, a wewnętrzne zamówione. Deski i parkiet zaczną kłaśc w połowie lipca, a zakończenie przewidziane jest na polowę sierpnia. Wczoraj było pierwsze przepalenie kominka, a grill sprawdziliśmy już wielokrotnie. Szkoda tylko, że w domku wciąż wielki bałagan. Teraz fruwa sobie syropian . Czuc już jednak zbliżający się czas zamieszkania. Jestem umowiona z panią projektantką, od ogrodów, płotów i bruku - na początek sierpnia. Tego wogóle nie planowałam, ale kiedy wykonawca ogrodzeń i bruków pokazał mi swoją pracę wykonaną według projektu tej pani i poinformował o cenie usługi - podjęłam decyzję bez wahania. Poczekam, ale liczę, że efekt będzie tego wart . Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 14.07.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 http://images47.fotosik.pl/163/6f099c9a3ccda2d7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 14.07.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witam wszystkich starych i nowych Zaciszan. Miałem sporo maili i zapytań o wykończenie tarasu i schodów wejściowych i obiecałem, że jak będę gotowy to pokażę jak wyszło. No to tak to u mnie wygląda. Jeszcze raz pozdrawiam i życzę wszystkim radości z budowania / użytkowania. Przepraszam, że w pewnym momencie wypadłem z forum, ale nowe obowiązki rodzinne i nie tylko. Niemniej jeżeli mogę w czymś komuś być pomocny, to śmiało można do mnie napisać. Zawsze staram się odpowiedzieć i co kilka dni zaglądam na forum, więc śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 14.07.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 http://images47.fotosik.pl/163/f75ce54230a14958.jpg I jeszcze jedno zdjęcie tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 14.07.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 http://images41.fotosik.pl/159/22ec63159d758766.jpg Parę osób pytało też o zmianę dachu i wole oko. Wlkejam zimową fotkę z naszym zaciszem. Może tak na ochłodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts