kateper 26.01.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Fajnie, że są nowi budujący, na wasze pytanie odpowiedziałam na priva - najpierw tam weszłam i odczytałam wiadomość. I podobnie jak Owocowy popieram sugestię - SPRAWDZONA EKIPA. Dodam do tego jeszcze dobry kierownik, który jest WASZ i pilnuje Waszego interesu a nie wykonawcy.A gdzie się budujecie? Jeżeli w okolicy Szczecina to zapraszamy. Chetnie spłacimy dług - przed kupnem projektu i rozpoczęciem budowy ugościła nas Miraśka. Zobaczenie na żywo tego co sobie człowiek tylko wyobraża ogladając zdjęcia i papiery dużo daje. Nas utwierdziło w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anetka i Luk 11.02.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 (edytowane) No to ruszamy... ! 1 marca rozpoczecie budowy. Do lipca mamy miec SSO.Dziekujemy Wam za podpowiedzi i rady. Co do odwiedzin, to niestety nie damy rady. Zbyt duza odleglosc.Pozdrawiamy! PS. A tak z ciekawosci, to chetnie zobaczylabym umeblowana kuchnie. Interesuje mnie przede wszystkim miejsce wykuszu. Nie mam pojecia jak mozna zagospodarowac ta wneke.Czekam na zdjecia...A. Edytowane 11 Lutego 2011 przez Anetka i Luk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robdabi 11.02.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 To fotki z mojej kuchni .Sorry za jakość (zdjęcie z mojej komórki z przed miesiąca ).Może coś Wam pomorze.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deisy 11.02.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 (edytowane) Witam Wszystkich cieplutko! razem z mężem debatujemy nad postawieniem dowego domku to juz będzie 3 dom. MAm wybrane 4 projekty ,,,,,jednak ten ZACISZE II jak narazie wygrywa,,,,,,nasza rodzinka składa się z 5 osób,mamy 3 dzieci 2 córki i synka,każdy wymaga wlasnego pokoju,my marzymy o własnej sypialni z łazienką,,,,,pośród projektów znależliśmy zawsze coś co nam nie pasuje. BArdzo długo szukałam forum na temat budowy tego Zacisza widzę,że jesteście PAństwo bardzo zadowoleni, mimio jakiś tam przeróbek,zatrudnie mojego męża aby poczytał wszystkie Wasze zalecenia i cenne porady,,,,,,,,,,może pozwolą one na wybranie ostatecznego projektu,,,, Mam dużo pytań,myślę ,że wyjdą one w trakcie,,,,,,,,,więc będę trochę suszyła głowy,,,,,,,,,,,,do miłego Czy jest szansa na zobaczenie więcej zdjęć z wnetrza tego domku ????? P.S. Proszę o pomoc w wybraniu projektu,może Ktoś z PaństwA ZNAJOMYCH BUDUJE TAKIE DOMKI , póki co w plusach wygrywa ,,ZAcisze II> dodaje posta Napisał robdabi To fotki z mojej kuchni .Sorry za jakość (zdjęcie z mojej komórki z przed miesiąca ).Może coś Wam pomorze.Pozdrawiamrobdabi kuchnia jest przepiękna!!!!!!!!!!zawsze marzylam o jasnej kuchni,powiedz mi proszę jakie kafle na podłogę dałaś ja myślałam,że muszą byc ciemne tak jak blaty ,czy lepsze jet wszystko jasne????? czy mogłabyś podać mi więcej fotek na adres [email protected] ??? zgóry dziękuję i proszę innych forumowiczów o fotki na poddaszu pokojów itp,,,,muszę jakoś dzieciom podzielić pokoje,oraz zrobić osobne wc na górze,,,,,,,,,, czy ktos ma ten projekt podpiwniczony??????nie wiem co zrobic z pralnią i spiżarnią prosze o rady Edytowane 11 Lutego 2011 przez deisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owocowy 17.02.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Deisy.Widzę, że masz dużo dylematów ze znalezieniem dla siebie i rodziny domu. Zacisze jest owszem domem wg dużym i obszernym, jednak dość kosztownym w budowie. Dodanie piwnicy podniesie koszty o ok. 20-25%. Pralnie masz w Zaciszu na górze a spiżarnia jest przy kuchni. Na górze są trzy pokoje, które w moim domu mają ponad 20m2 każdy. Są co prawda dość duże skosy, ale podaję powierzchnię dostepną do wys. 1.80 m. Do tego dwa z trzech pokoi mają duże garderoby, nieocenione przy dużej rodzinie. Co do jeszcze jednego WC na górze, to musicie sami pokombinować i myslę, że coś się da zrobić. Możesz sobie wziąść projekt Zacisze III ono ma jeszcze więcej powierzchni. Co do zdjęć to oczywiście mogę wysłąć na priv, ale nie oddają one wrażenia i tylko oglądnięcie w realu jest najlepsze. Jesli będziecie chcieli zobaczyć mój dom to zapraszam.Koleżanka wybudowała dom w tymianku ale wersję 1. Też mieliśmy w planie budowę tymianka ale z podwójnym garażem. Jednak pokoje na górze i garderoby są w nim mniejsze niż w Zaciszu. To zdecydowało o zmianie projektu. Tymianek ma też dużo balkoników, których chcieliśmy uniknąć. Jeśli będziesz miała jakieś pytania to możesz pisać, postaram się pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anetka i Luk 18.02.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Hej robdabi ! Kuchnia jest przepiekna!!! A te podswietlenia - super!!! Skad czerpaliscie inspiracje? Jestem ciekawa jak wyglada reszta Waszego domku, cos czuje ze jest na co popatrzec . Bede wdzieczna za kazda fotke, nawet ta z kom. . A co do kuchni, to rozumiem, ze blat ze zlewem dochodzi do okna i nie ma tam zadnej luki... Pozdrawiam cieplo w ten zimowy dzionek. Ps. Namawiam tez innych zaciszan do podzielenia sie fotkami wnetrz swoich pieknych domkow, przynajmniej tak moge sobie wyobrazic jak zacisze prezentuje sie po urzadzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deisy 21.02.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Witajcie jak się ciesze ,że choć jedna odp Owocowy dzięki wielkie pewnie,że bym chciała obejrzeć domek tak na żywo,ale czy To możliwe?? póki co Zacisze wygrywa ,a zacisze III juz tak raczej mniej. Ja tez poproszę o fotki wnętrz chciałabym sobie móc wyobrazić ten domek a jak jest możwliwosc zobaczenia go na zywo to poprostu teraz nie usnę ! ogólnie wdomu mam mały sajgon (szpital wszyscy jesteśmy chorzy) wiec chwila relaksu przy kompie jakies 15 min i dalej zakasać rękawy podam mój dwa adresy i bardzo bym prosiła o wiecej info i zdjęć [email protected] [email protected] owocowy-mówisz ,że domek jest dośc drogi w budowie juz się boję czekam na wieści pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owocowy 22.02.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Deisy.Ja oczywiście podtrzymuje zaproszenie choć wiem, że do Wrocławia to trochę z Torunia jest kilometrów. Jesli Wam to nie sprawia kłopotów, to mozemy dogadać się co do wizyty.Zdjęcia z wnętrza wyslę na adres prywatny.Co do kosztów, to oczywiście zależą one od wielu czynników, choć napewno sama bryła i wielkość domu nie rokuje na oszczędności przy budowie. Myslę, że więcej pogadamy o tym przy wizycie.Zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deisy 22.02.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 dobrze,super owocowy jak tylko mąż się zgodzi,a dzieci będą zdrowe podjedziemy sami bo póki co zimno i szpital domowy czy zdjęcia już mi wysłałeś na pocztę??? czy jest jeszcze ktoś chętny na pokazanie domku??? owocowy ja już z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robdabi 22.02.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Witam Sorry ale ostatnio jestem zabiegany i nie miałem jeszcze czasu porobić fotek... Przesyłam tylko to co mam w telefonie.Robione parę miesiecy temu.Postaram się cosik w sobotę popstrykać. Droga Deisy. Pamiętam o Tobie i cos Ci prześle na maila tak jak obiecałem. A w zaciszu mieszka sie zaje...e Pozdrawiam wszystkich zaciszan robdabi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateper 23.02.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 (edytowane) Deisy, buduj Zacisze bo na prawdę warto. My tez długo szukaliśmy projektu a ostateczny wybór padł na Zacisze II. Oczywiscie rewelacją jest, gdy można dom zobaczyć na żywo. Powtórzę się pewnie po raz setny i podziękuje Miraśce za gościnę. Jak widać po zdjęciach mimo iż każdy z budujących ma swój styl urządzania wnętrza widać że ten dom ma ciepłe wnętrze. I to jest w nim piękne. Jak nauczę się zamiszczać zdjęcia na forum (bo coś mi nie wychodzi) to parę tutaj wkleję, póki co zapraszam na fotosik http://www.fotosik.pl/search.php?search=kateper PozdrawiamyKiM Edytowane 23 Lutego 2011 przez kateper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deisy 24.02.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) Witajcie kateper przepiekne zdjęcia ja również marzę o jasnej kuchni lecz ciągle mam wahania czy blaty dać jasne czy ciemne i pdłogi wtedy też własnie oglądam program,,zamieńcie się żonami''( bez domysłów proszę) oglądam bo tam takie piękne,duże kuchnie mają i takie dziwne problemy zyciowe:o ale do tematu mój nick na fotosiku deisy12 mam tam kilka zdjęć mojej kuchni żółtej itp, widzę kataper,że masz zagospodarowaną kuchnię -fajne rozwiązanie jednak myślałam żeby szafki były w miare równe nie po trójkącie ale to zawsze coś nowego jak fajnie,że można sobie zobaczyć Robdabi- czekam ,czekam:) owocowy również :) mam przy okazji pytanie czy jak jest kuchnia i taki fajny podajnik,,,,czy praktyczne jest coś takiego,że dodajemy jakby drugą płyte i robimy ala barek do jedzenia,a oprócz tego stół i krzesła w tej wnęce która jest w projekcie? myślę nad tym hm ............. robdabi cudowne schody owocowy widzę wiadomość na poczcie ale bez zdjęć Edytowane 24 Lutego 2011 przez deisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owocowy 25.02.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Deisy. Przepraszam za wybrakowanego maila. Wysłałem zdjęcia z innego adresu. Mam nadzieję, że dotarły. W Naszym Zaciszu zostało zrobione trochę zmian (jak chyba w każdym projekcie) i to częściowo zmieniło wygląd wnętrza domu. Nie korzystaliśmy z jakiejkolwiek pomocy projektantów. Wszystko co widać na zdjęciach jest Naszym pomysłem. Jak się domyślasz najwięcej w tej materii miała do powiedzenia moja żona. Ja tylko służyłem za tzw pomoc techniczną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deisy 26.02.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 (edytowane) owocowy to się chwali ,że tak słuchasz żony super :) zaraz zerknę na pocztę mój mąż namawia mnie na ,,zacisze III" duzej róznicy ,aż takiej nie ma może się skuszę chyba będę cały dzień na miotle latała,,,,,,,,, owocowy,,,,,,,zdjęcia wspaniałe ,szczerze zadroszczę Edytowane 28 Lutego 2011 przez deisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anetka i Luk 01.03.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Owocowy czy ja tez moge prosic o zdjecia na priva? Prosze... Kateper fajowe posadzki, a schodki miodzio . A ten kolor tynku na zewnatrz to jak sie fachowo nazywa? Bardzo sie nam podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owocowy 02.03.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Proszę prześlij na priv adres mailowy to ułatwi mi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateper 03.03.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Anetka i Luk, tynk jest z Ceresitu - kolor DAKOTA 4 pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anetka i Luk 06.03.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Hej!A co sadzicie o powiekszeniu dachu? Tak zeby nie lalo sie po scianach. No i o podniesieniu scianki kolankowej o 2,3 pustaki dla wyrownania proporcji wizualnych oraz dla wiekszego komfortu zycia na poddaszu. Acha i jeszcze o podniesieniu bramy garazowej, tak zeby nie lalo sie do srodka podczas silnych opadow.Czekam na podpowiedzi, bo utknelismy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owocowy 07.03.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Dach mozna śmiało wypuścić dalej. Ja mam 60 cm i uważam, że to wystarczy i nie zaburza wyglądu całej bryły domu. Po ścianach przy dużym wietrze i tak się będzie lało chyba że dach bedzie wypuszczony do ziemi Podnieść ściankę kolankową też można, lecz trzeba zwrócić uwagę na to co stanie się z bryłą budynku a zwłaszcza z lukarnami. Ja mam podniesioną ściankę kolankową o jeden pustak. Wysunięte też są lukarny z tył domu na krawędź ściany nośnej (inaczej jest w projekcie). Za to przednia lukarna z powodu podniesienia ścianki kolankowej i pozostawienia jej na swoim miejscu ma wysoko przechodzącą krawęź dachu z boków i bardzo duży "parapet". Można przesunąć tę lukarnę, ale trzeba zrobić odpowiednie zmiany konstrukcji stropu nad przednim wejściowym tarasem. Można też zrobić tam balkon, ale to zmienia wygląd domu i zależy czy ktoś chce mieć balkon (ja nie). Nie ma się co obawiać małych pomieszczeń na górze. Są one większe niż w welu domach o podobnym kształcie. Naprawdę wizyta w jakimkolwiek Zaciszu rozwieje Wasze wątpliwości. Warcając do ścianki kolankowej podnoszenie wyżej niż jeden pustak zmienia bardzo bryłę domu, uważajcie na to. Żadna wizualizacja nie odda Wam tego co zobaczyć można w realu. Co rozumiesz przez podniesienie bramy garażowej? Chodzi o dolną krawędź? Jeśli tak, to po pierwsze uważam, że robienie dużego progu przy wjeździe nie ma sensu. Brama powinna zapewniać szczelność na tyle, żeby nie dopuścić do wlewania się dużych ilości wody. Teren i tak musi mieć spadek od domu. Co do wysokości bramy to ja obniżyłem ją ze względów oszczędnościowych. Wymiar bramy na projekcie to o ile pamiętam 2,5 m. Jest to wymiar nie typowy i taniej jest kupić bramę typową 2,25m. Chyba, że macie wysoki samochód, to wtedy nie wchodzi to w rachubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudyrydz 10.03.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam Was Zaciszanie !!z dumą dołączam do tego forum , zaczynamy w tym tygodniu kopać fundamenty - jesteśmy na starcie.Jeśli ktoś jest na podobnym etapie to dobrze by było utrzymywać kontakt podam numer na prywat . Jestem z okolic Zielonej Góry, zanim wybrałem ten projekt chciałem zobaczyć Zacisze na żywo . Raz wybrałem się z żonką oglądać Zacisze do Poznania ale okazało się że owo Zacisze jest z innej pracowni architektonicznej -zupełnie inny dom.Kolego Owocowy, Anetko i Luk z jakiej miejscowości jesteście , chętnie bym podglądnął wasz domek jak nie jest daleko i wyrazicie zgodę.Pozdrawiam rudyrydz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts