Anetka i Luk 10.03.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Rudyrydzu my to z daleka - swietokrzyskie, no i tez dopiero ruszamy. Powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudyrydz 10.03.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 A na jakim etapie jesteście ?Fajnie by było wymieniać się doswiadczeniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owocowy 10.03.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Do Mnie bedziesz miał stosunkowo blisko - okolice Wrocławia. Jesli chcecie obejrzeć dom to proszę o kontakt na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deisy 11.03.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Witajcie Ale macie fajnie my nadal nie zdecydowani co do kupna działki ,sami mamy w róznych miejscach ale mamy je wszystkie na wsi w róznych miejscach a ja chcę do Miasta do ludziiiiiiiii............bliżej wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudyrydz 14.03.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Oficjalnie pragnę podziękować Markowi i Dorocie za zaproszenie. Dziękujemy za poczęstunek i przesympatyczna atmosferę . Wasz domek jest przecudny po prostu mistrzostwo świata .Teraz to my wiem wszystko Pozdrawiamy was gorąco !! Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anetka i Luk 14.03.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Rudyrydzu pozazdroscic. A co do Marka i Doroty, to bardzo pomocni ludzie, po prostu super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owocowy 15.03.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Dziękujemy za ciepłe słowa jednak nie zrobiliśmy nic nadzwyczajnego. Staramy się pomóc wszystkim tym, którzy chcą zmierzyć się z budową domu a dokładnie Zacisza. W miarę możliwości służymy swoimi radami. Mamy nadzieję, że Wy też będziecie mogli pochwalić się swoim domem i pomóc innym. Pozdrawiamy wszystkich użytkowników i budujących Zacisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika122 17.03.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Witam, jestem na tym Forum pierwszy raz, z mężem wybraliśmy ten projekt bo jest idealny, wiem ze tani w budowie nie będzie - ale raz się żyje. Mam ogromną prośbę, czy jest możliwość obejrzenia domku, mieszkamy pod Wrocławiem, byli byśmy bardzo wdzięczni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreweus 21.03.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Witam Jestem Z Chełmna i w kwietniu zaczynam budowę Zacisza mam nadzieje ze na forum bede wpadał regularnie i bedziecie mogli doradzic mi na różne ważne tematy szkoda ze nie ma nikogo z okolic z checią zobaczył bym dom chociaz ssz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika122 22.03.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 zastanawialiśmy się i zastanawialiśmy, no i w końcu kupiliśmy projekt Zacisza II w odbiciu lustrzanym:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owocowy 22.03.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Widzę, że chętnych na budowę Zacisza przybywa. Jako użytkownik takiego domu cieszę się, miło widzieć że inni także dostrzegają zalety tego projektu. Oczywiście w miarę mozliwości służę pomocą wszystkim nowym budowniczym domu. Monika 122 proszę o kontakt tak jak ustalaliśmy. Widzę, że nie wytrzymaliście i decyzja zapadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anetka i Luk 27.03.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Super, ze nasza "rodzinka" sie powieksza! Szkoda tylko, ze znowu okolice Wroclawia. Naprawde nikt oprocz nas nie buduje w swietokrzyskim? ;/ U nas wreszcie ruszyla budowa. Fundamenty wykopane . Jak to mowia: pierwsze koty za ploty . Owocowy mozesz napisac ile Was wynioslo oswietlenie zrobione w podbitce? Czy trzeba o nim pomyslec juz na etapie robienia dachu? No i jakie zaroweczki zastosowaliscie? Bardzo nam sie podoba wyglad Waszego domku i tez bysmy bardzo chcieli oswietlic nasz domek z zewnatrz. A co myslicie o dachowce robena - rustykalna angobowana. Nad taka wlasnie sie zastanawiamy i jestesmy ciekawi czy bedzie pasowac do naszego Zacisza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owocowy 27.03.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Oświetlenie w podbitce wg mnie nie jest drogie. Ja kupiłem najprostrze oprawy do halogenów, nawet nie są to oprawy typowo zewnętrzne. jedynie wymieniłem źródło światła na wkłady diodowe. Kolor do ustalenia a mozna kupiś tanio w inernecie na allegro. Co prawda chińszczyzna ale świeci i nie kosztuje dużo. Dzięki temu pobór prądu jest znikomy i można spkojnie świecić całą noc. Montaż w momencie robienia podbitki, tylko wcześniej trzeba zaplanować wyjście zasilania z domu (to w trakcie robienia instalacji elektrycznej). Najlepiej do tego zamontować czujnik zmierzchowy. Dachówkę dobierzcie sobie taką, jaka Wam pasuje. Każdy ma swój gust. U Nas jest dachówka Bogena w kolorze wpadającym w bordo z połyskiem i jasna elewacja. Okna w kolorze machoniu. Nam się podoba i to najważniejsze. Nie róbcie nigdy niczego na pokaz, to Wy będziecie mieszkać w tym domu i macie się w nim czuć swojsko a nie sztucznie. Co do samej firmy Roben to dachówka jest ok. Zwróćcie tylko uwagę na ceny tzw dodatków: gąsiory, zakończenia bo trochę tego w Zaciszu jest i dość mocno podnosi cenę za pokrycie dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anetka i Luk 29.03.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Acha, a nam firma, ktora buduje nasz domek wycenila oswietlenie zewnetrzne na 2 tysiace. Wydaje nam sie, ze to troche duzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owocowy 29.03.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Możesz policzyć sama. Ja mam 26 punktów świetlnych. Tania prosta oprawa halogenowa to 10-15 zł. Wkład świetlny diodowy kupiony na allegro do 10 zł. Do tego 100 mb przewodu dwużyłowego po 2,50 zł za mb. Dochodzi oczywiście robocizna, tz połozenie przewodu, wycięcie otworów w podbitce i połączenie elektryczne. Jesli liczą z materiałami o których napisałem to znaczy, że chcą za robociznę ok. 1 tyś. Wydaje mi się, że trochę za dużo jeśli i tak robią podbitkę. Ja dopłaciłem ludziom robiącym podbitkę 400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owocowy 29.03.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Zapraszam do Wrocławia. Witam Jestem Z Chełmna i w kwietniu zaczynam budowę Zacisza mam nadzieje ze na forum bede wpadał regularnie i bedziecie mogli doradzic mi na różne ważne tematy szkoda ze nie ma nikogo z okolic z checią zobaczył bym dom chociaz ssz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jocer 31.03.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witam, Może mam głupie pytanie ale bardzo podoba mi sie parter tego projektu. czy można przerobić dach na dwuspadowy ??boje się kosztów samego dachu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deisy 07.04.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) witajcie owocowy codziennie patrzę na Te Twoje zdjęcia i pomału już chyba tam mieszkam Edytowane 21 Czerwca 2011 przez deisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreweus 09.04.2011 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Deisy Jesli wejdzie juz Ekipa i bedzie cos widac To na Pewno Dam Znac:) I Zapraszam:) Od Was to bedzie okolo 30 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreweus 09.04.2011 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Narazie sama działęczka i częsc ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts