Miraśka 30.06.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Piotrku szkoda ,że wcześniej nie rozmawiałes z przedstawicielem schiedla(u mnie był na 2,5 godzinnej pogadance)wszystko wyrysował ,obliczył przyjezdza w razie potrzeby na budowe aby przeszkolic budowlańców,niestety zrezygnowalismy bo cena powalajaca-wolimy przeznaczyc na co inne-zycze ci zeby wszystko było ok ja natomiast ostatnio sie rozczarowałam bo sie okazało ze nie dogadalismy sie z kierownikiem i on myslał ze bedziemy robic schody drewniane i nie policzył ich (coś wspominalismy na poczatku ale na 100% nie bylismy pewni)dogadalismy sie ze nie bedzie robił schodów wejsciowych i tarasu(kuzyn nam zrobi za pare groszy )a mozesz napisac ile dajecie za budowe domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 30.06.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 NApiszcie gdzie sie budujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 01.07.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 No to ja w sprawie kominów. Mnie zaproponowano z Schiedla takie cos: Do kotłowni Rondo + fi 18 +w, do kominka Rondo 20 +W, do tego 2 x po 2w (wentylacyjne) czyli po 4 wentylacje dodatkowo na komin.Nie wiem czy to jest OK. Jak czytam co Piotrek pisze to troszku się zaniepokoiłem czy to jest to o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drsg 01.07.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 a po kiego grzyba wam gotowe systemy kominowe? ja mam normalne, murowane z pelnej cegly. wykonczenie bedzie czesciowo z klinkieru kratowki i nastepnie tego samego tylko ze pelnego. do przewodu gdzie beda lecialy spaliny od gazu zapakuje sie wklad, a tam gdzie kominek nic nie bedzie bo nie potrzeba. tyle w tym temacie.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 01.07.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 NApiszcie gdzie sie budujecie Budujemy się pod Wrocławiem (jakies 12 km od miasta), działke mamy trochę ponad hektar w tym mały stawik, trochę starodrzewia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 01.07.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 NApiszcie gdzie sie budujecie Budujemy się pod Wrocławiem (jakies 12 km od miasta), działke mamy trochę ponad hektar w tym mały stawik, trochę starodrzewia. to fajnie bo my mamy mini lasek-8 sosen w tym 5 starszych,kiedyś wstawie zdjecia jak naucze sie zakładać album ,rodzinke mam w opolu to nidaleko was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 01.07.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 mi do kotłowni zaproponował fi 200 rondo plus 20 i wiele osób mówi ,że ta opcja jest najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 02.07.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 NApiszcie gdzie sie budujecie Budujemy się pod Wrocławiem (jakies 12 km od miasta), działke mamy trochę ponad hektar w tym mały stawik, trochę starodrzewia. to fajnie bo my mamy mini lasek-8 sosen w tym 5 starszych,kiedyś wstawie zdjecia jak naucze sie zakładać album ,rodzinke mam w opolu to nidaleko was No faktycznie nie sposób jadšc do Opola nie jachać parę kilometrów od nas. Jak będziecie wybierać się w pobliże to oczywicie zapraszam na oględziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrekKrawczuk 02.07.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 W pełni się teraz zgadzam D. .... Schiedel to wyrzut w błoto... Na szczescie udalo sie obejsc blad q budowie komina i bedzie okay tzn po tradycyjnemuAle powiem Wam jeszcze jedno Pan Architekt MG tez dal ciala projektujac np.... belke stropowa oparta o pustak wentylacyjny nad kominkiem.... albo drugi kwiatek .... wentylacyjny otwor nad kominkiem do nawiewow na przedpokój i pokój/gabinet... Przeciez jak bedzie palone w kominku to nie bedzie cyrkulacji powietrza w tymze nawiewie (bo bedzie nagrzany wlot)Apropos pustakow stropowych to mi zostalo równo 450 szt - jutro oddaje do składu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 03.07.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 dziękuje ci Piotrku za cenne uwagi-musze zapisac bo nie zapamietam żeby powtórzyc kierownikowi(cos skomplikowane to dla mnie ),ja natomiast wiem ,ze sie pospieszyłam i za duzo wzięłam 11,5 na działówki bo wolałabym jednak cos beż otworów chociaż w niektóre miejsca,u nas małe kłopoty z cegła pełna albo droższe albo nie ma to znowu transport licza sobie jak za zboż. Piotrku napisz gdzie sie budujesz, Pepe-- w tym roku nawet na jeden dzien nigdzie sie nie ruszymy zapomniałam dlaczego.....acha przeciez sie budujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrekKrawczuk 05.07.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Kochani powiem wam ile wyniesie mnie dach....Za wieżbę zapłaciłem dziś 8600. A oto ile proponuje za pokrycie dachowe zawierające: dachówqkę betonową (Euronit),, rynny Bryza (plastik), folia, blacha, świetlik, dwa weluksy i wyłaz (plus łaty i kontrłaty).. jest to full zestaw potrzebny do zrobienia naszego dachu.... Cena m.in 23000 (przy 7% vacie). Dla Brassa wychodzi ok 5tysi więcej. Dadam że jest to chyba najlepsza oferta jaką udalo mi się zdobyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 05.07.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 witaj Piotrku-zazdroszcze ci tak taniej więźby-może mieszkasz blisko mnie bo tez bym chciała taka tania-u nas w szczecinie wyliczyli mi najtaniej 11 tys brutto z łatami i kontrłatami my zastanawiamy sie nad swietlikiem czy jakos inaczej nie rozwiazac tego doswietlenia -niktórzy wogóle nie słyszeli o czyms takim a jedni podali cene-ok 1800zł.my mamy za dach umówione 16 tys (z rynnami i blacharka)+okna dach.u nas muruja ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrekKrawczuk 05.07.2006 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Mysle ze 11tys to dobra cena gdyz obejmuje łaty i kontrłaty (ja to mam dodane do dachu). Za to cena za dach u Ciebie jeszcze lepsza. Co kładziesz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 06.07.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 chyba cena moja -16 tys nie jest ciekawa bo to jest za robociznę niestety(źle zrozumiałam wczoraj -myślałam że twoje 23 tys to za robocizne )my kładziemy robena-ceramiczną brązową(ja chciałąm cementowa euronita ale mąż sie uparł-troche jestem zła bo w całości wyjdzie najdrożej dach a tak ok 7 tys było by w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 06.07.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 MiraśkaTen świetlik to znalazłem właściwie tylko u Veluxa. Kosztuje po rabatach coś 1 tysiak. Wydaje mi się, że warto. Widziełem jak to działa i uważam, że efekt jest warty tego tysiąca (cena netto, ale jak przepuścisz przez wykonawcę to tylko 7% dodatkowo). Natomiast zainteresował mnie Piotrek swoim zestawieniem. Piotr jak wnioskuję to dajesz ten wyłaz dachowy tak jak jest on w projekcie?Bo ja za czorta nie widzę tem jak się do niego dostać (chodzi o ten wyłaz przy kominie spalinowym). On po mojemu wychodzi z pustki powietrznej na sufitem na poddaszu - czyli jakieś schodki rozkładane czy co?Jak to rozwiązaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 06.07.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 A jezeli chodzi o dach to chyba wyjdę na krezusa, ale w tym przypadku postanowiłem zacisnąć pasa i zrobić tak jak sobie wymarzyłem, bez kompromisów czyli: - robię pełne deskowanie - ok. 8.000 w plecy - dachówka CREATON karpiówka ceramiczna ok. 35.000 za dachówkę ze wszystkimi akcesoriami w plecy - no i samo położenie też jest droższe ale o cenie nie napiszę bo się będziecie ze mnie śmiać Apropos dachu to jeszcze tylko podzielę się taką uwagą, że na części wystającej za obrys budynku robię "nadbitkę", oglądałem jak takie coś wygląda i mówię Wam warto. Lepszy efekt, w sumie taniej tylko trzeba to zrobić na etapie ciesielki. Mój kolega zrobił nadbitkę z desek do boazerii, takich z lekkim frezem ok 15 cm szerokich. pobejcował i ma super. Sto razy lepiej to wygląda od każdej podbitki, którą miałem okazję oglądać. Za tydzień zaczynam kopać i to jest optymistyczna wiadomość Kochani napiszcie jak planujecie czasowo przeprowadzić budowę i kiedy chcecie się wprowadzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 06.07.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 A jak już tak nudzę to napiszcie też jak wykańczacie kominy, bo muszę podjąć niedługo decyzję i zbieram wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 07.07.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Pepe-napewno nikt sie nie śmieje z ciebie-kazdy buduje na ile go stac -i przy okazji spełnia jakies tam marzenia,ja nawet wczoraj wspomniałam mężowi ,że załuje (tak troszkę)zakupu ceramicznej dachówki bo to ok 8 tys do tyłu ale on mowi że to na długie lata a po za tym koło nas jest dach z tejże dachówki i bardzo nam sie podoba,natomiast moim marzeniem zawsze było mieć okna z parapetem nisko nad podłogą i bedę mieć takie 3 okienka(salon i sypialnia) my w tym roku chcemy zamknąć oknami,drzwiami i roletami,może uda sie połozyc elektryke i tynki ,reszta na drugi rok ,jeśli zdecydujemy sie na kredyt to na przyszłe wakacje chcemy mieszkać w wykończonym całkowicie domku jesli bez kredytu to w niewykończonym całkowicie na Boże narodzenie ale rok 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 07.07.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Piotrku i DRSG napiszcie z czego budowaliscie -jesli z porothermu to czy duzo mieliscie gruzu podczas budowy ,bo u nas kończa budować parter a tego gruzu sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drsg 08.07.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 czesc. ja buduje z maksa, tzn. juz z niego zbudowałem, bo w najbliższym czasie bedzie dach. gruzu było mało, chłopaki robili czysto i w miarę sprawnie. teraz myśle jakie rynny wybrać.pozrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts