pepe1719500688 08.07.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 czesc. ja buduje z maksa, tzn. juz z niego zbudowałem, bo w najbliższym czasie bedzie dach. gruzu było mało, chłopaki robili czysto i w miarę sprawnie. teraz myśle jakie rynny wybrać. pozrawiam. Ja wstępnie wybrałem REINZINKa i tak mam w umowie z wykonawcą, ale jeszzcze się zastanawiam, czy to nie za duży zbytek. Napiszcie co zrobiliście z tym wyłazem dachowym - nie daje mi to spokoju. Ja będę budować ściany zewnętrzne z porothermu 30, a wewnątrz poroton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 08.07.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Ja wstępnie wybrałem REINZINKa a czego to jest firma? bo nie spotkałam sie z ta nazwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 08.07.2006 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 [/u]uwagazałozyłam galerie i was tez zachecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiula 09.07.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 budujemy Zacisze w Józefowie koło Otwocka. Zdumiewa mnie odwaga i zachwyca pomysłowość co do zmian jakie wnosicie do projektu. W poniedziałek ruszamy z więźbą.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 11.07.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 budujemy Zacisze w Józefowie koło Otwocka. Zdumiewa mnie odwaga i zachwyca pomysłowość co do zmian jakie wnosicie do projektu. W poniedziałek ruszamy z więźbą.Pozdrawiamy Jasiula to napisz coś więcej o swojej budowie. Z czego budujesz, czy jakieś kwiatki w trakcie realizacji były itp. Każda informacja jest na wagę złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 11.07.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Ja wstępnie wybrałem REINZINKa a czego to jest firma? bo nie spotkałam sie z ta nazwa Przepraszam, żle napisałem nazwę. Chodziło mio RHEINZINK - czyli system rynien. Wybrałem taki, bo wytargowałem z wykonawcą, że zrobi to w ustalonej cenie no i zdaje się, że mam możliwość zamówienia rzygaczy i może uda się zrezygnować ze szpecących, moim zdaniem) elewację rynien spustowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 11.07.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 witam-musieliśmy podjąć ostateczną decyzje -zamykamy jadalnie (przesuwnymi drzwiami90 cm lub 1m) salon pozostawiamy otwarty(nie wiemy czy na zawsze) ZAŁÓŻCIE galerie zdjęć forumowiczów-jak ja to zrobiłam bedziemy mogli podpatrzeć efekty naszych zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 12.07.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 UWAGAdrsg i Piotr oraz Jasiula-mój wykonawca ma najwyrazniej problem z wykonanien(narazie teoretycznie)daszków nad wykuszami-bo nie ma do nich rysunków-napiszcie jak to zrobiono u was -napewno cos wymysli tylko czy dobrze-napiszcie prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 12.07.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 aha-jeszcze jedno-czy bedziecie robili u siebie DGP-czy to idzie od kominka jedna rura spiro i dopiero przy suficie czy gdzies tam sie rozgałezia na pomieszczenia-ogólnie to chodzi mi o to czy to na tym etapie-scian parteru jest wazne i czy juz teraz fachowiec od kominków musi wskazać jakies przepusty w stropie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 12.07.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 aha-jeszcze jedno-czy bedziecie robili u siebie DGP-czy to idzie od kominka jedna rura spiro i dopiero przy suficie czy gdzies tam sie rozgałezia na pomieszczenia-ogólnie to chodzi mi o to czy to na tym etapie-scian parteru jest wazne i czy juz teraz fachowiec od kominków musi wskazać jakies przepusty w stropie Nie wiem jak ze stropem, ale widziełem kapitalny system do DGP. Wygląda to tak, że w podłodze przed wylewkami układa się prostokątne kanały i w ścianach przy podłodze robi się wywiewki np z anemostatami. Do 5 metrów działa bez tej centralki wymuszającej obieg powietrza, więc jeżeli chcesz doprowadzić to do sypialni i pomieszczeń mieszkalnych to jest to prościzna. No i najważniejsze, że wywiew jest na dole co poprawia cyrkulację powietrza. Sama rura spiro pobiera powietrze z pustki na kominkiem zapobiegającej przegrzewaniu się stropu i jest schowana. Ja tak właśnie zrobię, widziałem to po zainstalowaniu i wydaje mi się, że jest dużo lepiej niż rozprowadzanie tego nad sufitem i robienie nawiewów od góry - a dodatkowo chyba jeszcze podgrzewa troszku podłogę. I najważniejsze, że można zrobić to samemu. Jak chcesz to dowiem się jaka to firma sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 12.07.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 no to z tego wniosek że mam sie martwic o to rozprowadzenie przed wylewkami?a teraz nie musze,dla pewnosci jutro podjadę do najbliższego kominkarza i sie dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GreLen 13.07.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Kilka tygodni temu, po powrocie z wakacji w USA podjęliśmy z żonką wstępną decyzję o wyborze projektu. Zdecydowaliśmy się na dzieło z pracowni MG-PROJEKT: Zacisze II. Układ jest bardzo sensowny i logiczny. Wygląd jest trochę amerykański i to nam pasuje. Garaż i pomieszczenie na kosiarki itd jest cool! Probujemy właśnie na śląsku (Gliwice) będąc rozstrzygnąckwestię ile to trzeba będzie tego kredytu wziąć. Działkę mamy i sprzedamy mieszkania ale zawsze trzeba zacząć od jakiejś sumy. To jest nowość w sensie rozważań na czym uda nam się oszczędzić, skąd brać "górali" do roboty itd. Na razie zbieramy informacje. Chętnie nawiążemy kontakt z osobami, które mają już sa zobą te wstępne sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 13.07.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 zapraszam do wątku-zacisze II-juz istniejemy i możesz co nieci poczytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 15.07.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 no to z tego wniosek że mam sie martwic o to rozprowadzenie przed wylewkami?a teraz nie musze,dla pewnosci jutro podjadę do najbliższego kominkarza i sie dowiem Z tego co wiem to można też rozprowadzać ciepłe powietrze rurami i wloty zrobić w suficie. Łatwo to wykonać na poddaszu, bo rury chowasz w pustkach powietrznych pod dachem, ale na parterze to już jest kłopot, chyba, że robisz sufit podwieszany. Pierwszy raz widziałem ten system rozprowadzania tego w podłodze i uważam, że to super patent. Ale napisz co kominkarz powiedział, no i z tymi daszkami nad wykuszami to mnie trochę zmartwiłaś, bo oglądałem projekt i faktycznie to będzie jakaś improwizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 15.07.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 hejPepe*-jak tam rozgrzewka przed budową?czy moze juz zacząłeś?dzwoniłam do p.Gąsiorowskiego i mówi ,ze daszki nad wykuszami sa tylko w rzucie dachu i więźby oraz w przekroju-ale juz mój kierownik powiedział ,ze da sobie rade,wszystko przeanalizował i bedzie ok-postaram się mu zaufac no i jeszcze w jednej kwestii musze mu dać kredyt zaufania-obniżył luksfery w garażu o ok 20 cm,bo według nigo murłata nie za bardzo powinna bezposrednio opierac sie o nadproze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 16.07.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 hejPepe*-jak tam rozgrzewka przed budową?czy moze juz zacząłeś?dzwoniłam do p.Gąsiorowskiego i mówi ,ze daszki nad wykuszami sa tylko w rzucie dachu i więźby oraz w przekroju-ale juz mój kierownik powiedział ,ze da sobie rade,wszystko przeanalizował i bedzie ok-postaram się mu zaufac no i jeszcze w jednej kwestii musze mu dać kredyt zaufania-obniżył luksfery w garażu o ok 20 cm,bo według nigo murłata nie za bardzo powinna bezposrednio opierac sie o nadproze, Od jutra zaczynam prace ziemne, czyli jakby rozgrzewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 17.07.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Pepe*to powodzenia życze,bezproblemowego budowania i jak najszybszej przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 19.07.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 mam pytanie do wszystkich-jakie robicie rozprowadzenie ciepła-mechaniczne czy grawitacyjne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 21.07.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 mam pytanie do wszystkich-jakie robicie rozprowadzenie ciepła-mechaniczne czy grawitacyjne ? Ja zrobię tak: kocioł na paliwo stałe z naczyniem wzbiorczym w kotłowni wymiennik ciepła woda w grzejnikach i podłogówce w układzie zamkniętym, czyli całość i grawitacyjnie i mechanicznie. Powody: kocioł na paliwa stałe powinien mieć zbiornik wyrównawczy, wiem , że nie wszyscy to robią, ale chcę mieć spokojny sen, że nie będę szukał rano kotła w ogrodzie. i dla podłogówki i dla grzejników lepszy jest układ zamknięty więc pozostaje mi wymiennik ciapła, jest to jakaś strata na sprawności kotła ale coś za cos. No i nie będę musiał kombinować ze zbiornikiem wyrównawczym na poddaszu, a taki baniak to istne cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 22.07.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 hej!Pepe*chodziło mi o DGP-rozprowadzenie ciepła z kominka ale uwagi na temat co tez sa mile widziane u nas po niedzieli zabieraja sie za strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts