Basiaw 17.03.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Sporo było o farbach ostatnio na forum, ale jakoś nie mogę znaleźć opinii o narzędziach malarskich. Po świętach ruszam z malowaniem kolorków w sypialniach i trochę mam stracha jak mi to wyjdzie... Na razie tylko kuchnię malowałam na biało a piwniczkę na kremowo - oba pomieszczenia Optivą 20, teraz czas na pokoje i kolory Optivy 5.Powiedzcie mi proszę, czy są jakieś wałki szczególnie polecane, które dobrze rozprowadzają farbę na ścianie?Podczas malowania kuchni miałam momentami problemy, bo miałam wrażenie, że farba wracała mi na wałek:-( Będę wdzięczna za porady.pozdrawiamBasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 17.03.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 W sklepie gdzie kupilas tą optivę byc moze mają narzędzia firmy ANZA. Jesli nie to moze DYNAMMIC. To chyba 2 takie lepsze firmy. Ale nie licz na to ze walek pomaluje sam za Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 17.03.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Też polecam wałki Anza, dobierz sobie odpowiedni do danej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 17.03.2008 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Dzięki, dzisiaj sprawdzę czy mają wałki tej konkretnej firmy. Powiedzcie mi jeszcze jak malujecie narożniki, kąty typu przejście sufit-ściana?Wałkiem się dokładnie nie dojdzie, czy po skończonej dużej powierzchni te zagłębienia malujecie pędzlem?I jeszcze przejścia kolorów - biały sufit i ciemniejsza ściana - czy te samoprzylepne taśmy malarskie po skończonym malowaniu nie schodzą razem z kolorem? pozdrawiamBasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 17.03.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Taśmy kup ze slabszym klejem ale musisz ityak uwazac zeby na nie nie wjechac bo moze sie farba dostac. A narozniki sie maluje najpierw pędzlem a dopiero pozniej sufit i sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 17.03.2008 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 A narozniki sie maluje najpierw pędzlem a dopiero pozniej sufit i sciany Czyli dokładnie odwrotnie niż do tej pory robiłam, dzięki za poradę. Tak z ciekawości, czy ktoś uzywał tego typu wynalazku rodem z telemarketu? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=323219477 sporo ludzi to kupuje... pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 17.03.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Ludzie mowa ze nie maluje sie tym najgorzej tyle ze taki walek troche wazy Ale nie znam zadnego fachowca ktory by takim czyms malowal wiec wydajew mi sie to bardziej do zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 17.03.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Powiedzcie mi jeszcze jak malujecie narożniki, kąty typu przejście sufit-ściana? są też specjalne wałki do narożników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 17.03.2008 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Ludzie mowa ze nie maluje sie tym najgorzej tyle ze taki walek troche wazy Ale nie znam zadnego fachowca ktory by takim czyms malowal wiec wydajew mi sie to bardziej do zabawy Całą chałupę mam do malowania, co zdążę to przed przeprowadzką, ale liczę się z tym, że pewną część ścian i tapetowanie będziemy robić już mieszkając. Przyglądałam się przez chwilę temu ustrojstwu myśląc właśnie o malowaniu już podczas mieszkania, jeśli rzeczywiście nie chlapie... pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.03.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 a nie chlapie?próbował ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts