Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zarysowania na ceramice

Gość Apia

Recommended Posts

Gość Apia

Panowie od malowania myli puszki po farbie i zadrapali

mi nowa umywalke(z Duravitu). Powstaly takie male

"metalowe" zadrapania i niestety sa one dosc widoczne.

Probowalam zmyc to CIF-em, ale nie dalo sie. Czy sa

jakies sposoby zeby to usunac?

Apia,

wondergliss to ma byś super-extra-hiper-mega niezniszczalna powłoka ceramiczna na wyrobach Duravitu - dostępna jako opcja (ok. 20% ceny dodatkowo). Niestety nie mam pojęcia, czy jest oferowana w Polsce, ja kupiłem ceramikę w Niemczech - była tańsza, a i tak zmieszczę to wszystko w ciężarówce podczas przeprowadzki do kraju.

A propos, masz też wannę z tej serii? Jak się sprawuje, czy jest wygodna?

Nigdy w niej nie leżałem (na razie leży zapakowana), ale kiedyś na targach meblowych w Kolonii zachwalano ją jako wygodną - wbrew jej "kanciastemu" kształtowi :roll: Muszę przyznać, że wybrałem tę ceramikę kierując się wyłącznie jej estetyką i wymiarami - najkrótsze muszle klozetowe i bidety (opcja compakt) - ale przez to musiałem czekać 2 m-ce na realizację zamówienia - bo podobno z tych samych powodów ceramika ta jest rozchwytywana przez hotele...

Mam nadzieję, że się sprawdzi.

Gość Apia

Ja tez nie kupowalam Starcka w Polsce (w Belgii). Nie bylo mowy o zadnej powloce, wiec mam standard.

Ze Starcka 3 mamy umywalki 60 i 150 cm. WC-ety wzielam z serii Darling (tez Duravit), bo wydawaly mi sie ladniejsze niz z S3. Wanne mam firmy UCOSAN.