Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaka macie wyciskarkę do czosnku?

aspidisca

Recommended Posts

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość heniu specjalista
do diabła tam z wyciskarkami - pwoiedz lepiej, panie heniu, jak sie ten calphalon sprawuje? bo to nie taki pierwszy lepszy obieracz do ziemniakow:)

sad ripper

Rewalacyjnie. :p Posiadam rowniez noze Global, ale uzywam katany Calphalon.Leza lepiej w rece a i dardzo dobrze trzymaja ostrosc.Do ostrzenia uzywam ostrzalki ceramicznej Global. :p

Ten zestaw praktycznie zaspokaja moje potrzeby w kuchni. :p

http://img525.imageshack.us/img525/6274/xxzzme0.jpg

Druga sprawa jest rewelacyjne profilowanie noza. :p Odnosi sie to do raczki jak i do ostrza. 8)

http://img217.imageshack.us/img217/5316/xxzz1fv1.jpg

Np. jesli chcemy kroic czosnek dosc dekoracyjnie proponuje 6" utility.:D

ps. uwaga!!!!! sa naprawe ostre. :p

mi ostatnio miły Pan zaproponował "nożyk"...

http://www.sushi-shop.pl/index.php?cPath=71_54&osCsid=c18e29876dfd51ca36a63c2e30eb5bef

nagadał się bidul, nastaral... 8) byl bardziej przekonujący niż wszyscy sprzedawcy samochodow w ostatnio odwiedzonych przeze mnie salonach... :x

ale nie wiedział że ja się kompletnie nie szanuję i wysłuchalam go do końca patrząc głęboko w oczy tylko dlatego , bo tak mnie wychowano... 8) :lol:

house - czyli ile? :wink:

.....odpowiem w jednym poscie. :D O cenach europejskich na noze nie mam pojecia :( , lecz jesli macie kogos w stanach to naprawde warto. Ceny przytoczonych nozy przez joan wachaja sie w granicach 100 do 140 dolcow. :p Tak wiec jest to wydatek w najgorszym wypadku 316 zloty, w polsce 1200 i wiecej zloty. :p

Noze ktore ja zaprezentowalem, mozna kupic za $60(135zloty) - 7"santoku. :p

ps. Zieloniutka, jak potrzebujesz cos to skrobni zamowienie. :D Mamy przeciez neutralne miejsce, gdzie mozemy dokonac wymiany. 8)

..

ps. Zieloniutka, jak potrzebujesz cos to skrobni zamowienie. :D Mamy przeciez neutralne miejsce, gdzie mozemy dokonac wymiany. 8)

rrimi namow zeby cos dobrego ugotowala - ty przyniesiesz noze ja cos do posiekania :)

bo jak rozumiem wreczysz mi je osobiscie ?:wink:

ps. cena jeszcze nie powalajaca, balam sie ze zaczyna sie od 1000 zł w gore :)

..

rrimi namow zeby cos dobrego ugotowala - ty przyniesiesz noze ja cos do posiekania :)

bo jak rozumiem wreczysz mi je osobiscie ?:wink:

ps. cena jeszcze nie powalajaca, balam sie ze zaczyna sie od 1000 zł w gore :)

czego nie :p .:D co do ceny, sa to ceny gdy "przemycamy". :D

ps..... jestem bardzo niesmialy, wiec chyba przez posrednika. :p

Noże super. Jakbym była na kupnie to też bym kupiła.

Na razie moje victorinoxy dzielnie się sprawują.

I nóż IKEA 365+ tez jest niezły.

Tak jak myślałam: ruskich wyciskarek nie było dziś na bazarze.

ALe kupiłam polską produkcję "Made in Świątniki Górne" za 7 zł.

Przeciska, a nie tylko rozpłaszcza. I też ma wyjmowane sitko, tak jak te z Ikea.

Apropo: Tylko 50% populacji wyciskaczy w Ikea miało wewnątrz sitka. Ech ten naród !!! Nic się nie zmienił za demokracji :( :( :(

Apropo: Tylko 50% populacji wyciskaczy w Ikea miało wewnątrz sitka. Ech ten naród !!! Nic się nie zmienił za demokracji :( :( :(

Też to zauważyłem. :evil: Po jaką ch...rę komuś potrzebne sitko z wyciskarki? Naparstek sobie zrobi? :o :evil: :evil: :evil:

jak sobie kupisz ten wyciskacz to pewnie sie przekonasz czemu potem gina sitka z ikei :)

A co do ruskich to moze jakis imporcik zorganizujemy?

Mam, pierwszy, wykonany z "jednego kawałka", rozpadł sie po kilku latach. Mam teraz drugi z Ikei, własnie z wyjmowanym stalowym sitkiem. Działa.

• 3 weeks później...

Mam wielką prośbę do kolegów i koleżanek z forum, zwłaszcza tych co mieszkają w Olsztynie. Czy może ktoś kupić od ruskich ten rewelacyjny wyciskacz i przysłać go do mnie pocztą? Ja zrobię przelew na konto. Tak jak na Allegro.

U nas w Krakowie nie ma ruskich z wyciskaczami. A mój nowo kupiony wyciskacz produkcji polskiej właśnie zerdzewiał i sie stępił, po dwóch tygodniach używania. Badziew jeden.

:D :D :D