szafa 17.03.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Zapraszam do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 17.03.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 niestety nie mam żadnego doświadczenia w temacie budowy a co najgorsze nie mam również znajomości w branży budowlanej więkoszośc z nas była zielona w temacie budowlanym.. Ja w szczególności Tak więc nie przejmiuj sie tym. Buduj swój domek i bądź w nim szczęśliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 17.03.2008 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Dzięki za słowa otuchy mam nadzieje ze podołam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 17.03.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Podołasz, podołasz Ciekawie rozpoczyna się dziennik, więc dopisuję się do grona obserwujących i wspierających zarazem Gratulacje z powodu nabycia ziemi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 18.03.2008 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Kurcze chciałem mieć płaski dach a tu niestety w warunkach zabudowy dla tej działki z 2004 roku dach dwuspadowy lub czterospadowy o nachyleniu 35 -50 st mam nadzieje ze można to jakoś zmienić Maksymalnie 2 kondygnacje czy to sie rozumie jako parter i dwie kondygnacje czy partr i jedno pięterko ??? Kurcze jakieś szaleństwo z tymi ograniczeniami. Ten dach mnie załamał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 04.04.2008 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Niestety juz na samym poczatku problemy ... Nie ma w Kielcach "wolnego" architekta który zaprojetowal by mój dom Mam nadzieje że niebawem kogoś znajde bo w przeciwnym wypadku studia i bede sobie musiał zaprojektować sam - to znacząco wydłużyło by całą inwestycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 21.06.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Dawaj projekt z chęcią popatrzę na stodołę- lubię stodoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 21.06.2008 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Zgodnie z życzeniem projekty "stodoły" juz dostępne w moim dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 23.06.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 ja też lubię stodoły (a Twoja w dodatku będzie luksusowa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAJRA 11.12.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Witam Już jakiś czas podczytuję Wasz dziennik , ale dopiero niedawno (we wcześniejszych postach) doczytałam gdzie dokładnie się budujecie. Bardzo się ucieszyłam, że wreszcie spotkałam "krajana" . My też budujemy domek dwurodzinny i ...jesteśmy na podobnym etapie. Jeśli możecie to napiszcie gdzie dokładnie się budujecie ( może być na priv). Pozdrawiamy Was i życzymy szybkiej i bezproblemowej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 11.12.2008 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Namiary wysłałem na PRV. Widzę że u was dużo łatwiej się buduje Niestety u mnie bardzo duży spadek - ponad metr na długości domu co wiąże się z głębokimi wykopami pod fundament. Pewnie w tym roku nie uda mi się zalać płyty i ściany fundamentowe zostaną zasypane piachem i pozostawione do lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAJRA 11.12.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 My mamy plan, aby zrobić przyłącze wody, zasypać fundamenty piachem, rozprowadzić hydraulikę, a ściany też dopiero na wiosnę.Mam pytanie czy macie jakieś namiary na piach do zasypania fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 11.12.2008 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Mnie piasek przywozi człowiek którego nająłem do kopania koparką okazało się ze ma więcej sprzętu również stara i przywozi piasek. Na PW prześle wam namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michant 27.12.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Przykro patrzy sie na każdą awarie na budowie a na awarię kogoś z sąsiedztwa podwójnie. Mialem jak wy piąc mury do góry ale troche perypetii z sąsiadem teraz z kredytami i uziemili nas. tz nie do konca bo wyszedłem z wykopów. Ale jak patrze na to co dzieje sie u ciebie to chyba nie żąłuje ze się wstrzymuje. Pogoda nie za wesoła teren powiedzmy "wymagający" choc to łagodne okreslenie. Powiem ze ten sam teren jest u mnie.Życze powowdzenie bede ogladał poczynania. I mysle ze w miarę możliwosc wspierał. Z czego budujecie i jak mniej wiecej cenowo to u was wychodzi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 28.12.2008 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Mam nadzieje ze ta awaria generalnie wyjdzie na dobre bo zdecydowanie przestałem się spieszyć a jak ekipa budująca będzie za bardzo poganiała to ja ich pogonie. Liczę że zima do marca kwietnia przejdzie i spokojnie będę mógł kontynuować budowę. Niestety prace ziemne ze względu na trudny grunt i spory spadek terenu będą bardziej kosztowne niż zakładałem i zdecydowanie wymagają większych nakładów pracy i czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 28.12.2008 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Fundament poszedł z bloczka B20 po 2,9 zł ściany planuje z Winerbergera 30 cena około 4,9 zł lub edera 30 cena około 5,6 zł. Zobaczymy może do wiosny kryzys się pogłębi i będzie taniej na co mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michant 28.12.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Myslalem ze jestem jedyny, który nie może sie zdecydowac z czego budować domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 29.12.2008 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Generalnie ja już dokładnie wiem że to ma być ceramika teraz zastanawiam się pomiędzy dwoma producentami winerberger i eder. Eder na pierwszy rzut oka wygląda solidniej ale oczywiście każdy sprzedawca zachwala swój produkt. Pożyjemy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 27.02.2009 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Wczoraj nabyłem pierwszą partię Porothermu Winerbergera: Pustak 30 - 4,5 zł Pustak 12 - 6,20 zł Pozostaje czekać na pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwasylcz 11.04.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Dzien dobry, podobna awaria byla u mojego sasiada w podobnym czasie - tez pospieszyli sie z zasypywaniem. Pospiech to jedno, a technologia drugie - zgodnie ze sztuka sciany fundamentowe powinno sie zasypywac jednoczesnie z obu stron nie dopuszczajac do roznic wekszych niz 50 cm w poziomach zageszczonej zasypki. Malo kto tego przestrzega, bo zostawia sie ocieplenie od zewnatrz na potem... Zycze powodzenia w dalszych pracach Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts