Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Casa del Sol

Recommended Posts

Kurcze chciałem mieć płaski dach a tu niestety w warunkach zabudowy dla tej działki z 2004 roku dach dwuspadowy lub czterospadowy o nachyleniu 35 -50 st mam nadzieje ze można to jakoś zmienić :cry:

Maksymalnie 2 kondygnacje czy to sie rozumie jako parter i dwie kondygnacje czy partr i jedno pięterko ??? Kurcze jakieś szaleństwo z tymi ograniczeniami.

Ten dach mnie załamał :cry:

• 3 weeks później...
  • 2 months później...
  • 5 months później...

Witam

Już jakiś czas podczytuję Wasz dziennik :D , ale dopiero niedawno (we wcześniejszych postach) doczytałam gdzie dokładnie się budujecie.

Bardzo się ucieszyłam, że wreszcie spotkałam "krajana" :o .

My też budujemy domek dwurodzinny i ...jesteśmy na podobnym etapie.

Jeśli możecie to napiszcie gdzie dokładnie się budujecie ( może być na priv).

Pozdrawiamy Was i życzymy szybkiej i bezproblemowej budowy.

Namiary wysłałem na PRV. Widzę że u was dużo łatwiej się buduje :-) Niestety u mnie bardzo duży spadek - ponad metr na długości domu co wiąże się z głębokimi wykopami pod fundament. Pewnie w tym roku nie uda mi się zalać płyty i ściany fundamentowe zostaną zasypane piachem i pozostawione do lata.

• 3 weeks później...

Przykro patrzy sie na każdą awarie na budowie a na awarię kogoś z sąsiedztwa podwójnie. Mialem jak wy piąc mury do góry ale troche perypetii z sąsiadem teraz z kredytami i uziemili nas. tz nie do konca bo wyszedłem z wykopów. Ale jak patrze na to co dzieje sie u ciebie to chyba nie żąłuje ze się wstrzymuje. Pogoda nie za wesoła teren powiedzmy "wymagający" choc to łagodne okreslenie. Powiem ze ten sam teren jest u mnie.

Życze powowdzenie bede ogladał poczynania. I mysle ze w miarę możliwosc wspierał. Z czego budujecie i jak mniej wiecej cenowo to u was wychodzi ??

Mam nadzieje ze ta awaria generalnie wyjdzie na dobre bo zdecydowanie przestałem się spieszyć a jak ekipa budująca będzie za bardzo poganiała to ja ich pogonie. Liczę że zima do marca kwietnia przejdzie i spokojnie będę mógł kontynuować budowę. Niestety prace ziemne ze względu na trudny grunt i spory spadek terenu będą bardziej kosztowne niż zakładałem i zdecydowanie wymagają większych nakładów pracy i czasu.

• 1 month później...
  • 1 month później...

Dzien dobry,

podobna awaria byla u mojego sasiada w podobnym czasie - tez pospieszyli sie z zasypywaniem.

Pospiech to jedno, a technologia drugie - zgodnie ze sztuka sciany fundamentowe powinno sie zasypywac jednoczesnie z obu stron nie dopuszczajac do roznic wekszych niz 50 cm w poziomach zageszczonej zasypki. Malo kto tego przestrzega, bo zostawia sie ocieplenie od zewnatrz na potem...

Zycze powodzenia w dalszych pracach

:-)

Piotr