Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - dziennik budowy Pinki i Przemka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 5 weeks później...

witam i pozdrawiam !!!

cieszymy się z Wami wyborem projektu i tym że chociaż troszkę mogliśmy pomóc. Oliwka jest super, bardzo ładny i funkcjonalny domek. życzę powodzenia i mam nadzieje że będziecie zadowoleni a budowa przebiegnie Wam podobnie jak u mnie - bezstresowo.(duża zasługa Błażeja-świetny fachura). pozdrawiam i jestem do dyspozycji jak będziecie mieli jakieś pytania.chętnie pomogę. jacek

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Apinko :) Gratuluję rozpoczęcia budowy :) tzn, zdjęcia humusu. Napisz, jakie zmiany wprowadzacie do projektu. I jakie macie plany na zakończenie budowy. Ciekawa też jestem, ile Twoja ekipa bierze za budowę do dachu. Bo jak czytam wątek o Oliwce, to moje ceny a innych Oliwkowiczów różnią się diametralnie.

AnetkaS zmiany: podniesienie ścianki kolankowej o 2 pustaki, poszerzyliśmy cały budynek o 1 m w prawą stronę (większy gabinet- u nas będzie to pokój taty, większa łazienka, kotłownia na parterze i sypialnia, łazienka na piętrze. Likwidujemy balkon - będą zwykłe okna, przejscie do pomieszczenia nad garażem będzie z łazienki - powstanie pralnio-suszarnia. Scianę w kuchni przesuniemy o 50 cm w stronę kotłowni. Hmmm. chyba wszystko :wink: Konsultowałam z architektem, kierbudem i wykonawcą ewentualne przedłużenie krokwi przy podniesieniu ścianki ale wszyscy odradzili. Ponadto zastanawiam się co zrobić z tymi naszymi "cudownymi schodami", kierbud zaproponował przesunięcie ściany między schodami a garażem wraz z kominem o 50 cm :-? nie wiem. nie wiem......

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...