apinka 26.01.2009 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Dlatego właśnie codziennie śledzimy pogodę, wykonawcy, kierownik budowy kazali kłaść, a ja się teraz stresuję Co do wykończeniówki to obraz domu mam w głowie, wiem już jakie drzwi wewnętrzne i zewnętrzne, mniej więcej jakie kolory, panele, a płytki..... dokładnie nie wiem jeszcze jakie będą, mam nadzieję, że w tym tygodniu będę miała czas, żeby dokładnie się rozejrzeć. Przeraża mnie duża łazienka na poddaszu, tyle metrów, zastanawiam się, czy kafelkować wszystkie ściany To jeszcze trochę i Cię dogonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 07.02.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Apinko, jak Wasze tynki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 08.02.2009 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Aneta! Melduję, że tynki skończone, w piątek był odbiór, zastrzeżeń nie było. Temperatura narazie na plusie i tak niech pozostanie. Wyszły pięknie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 08.02.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 To super, wklej zdjęcia Też trzymam kciuki za pogodę - w środę chcemy robić wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 10.02.2009 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 A my wylewki robimy w poniedziałek, a jutro odpalamy kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 11.02.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Moje przesuneły się na jutro - dzisiaj wieje niemiłosiernie, sypie śnieg i nie da się dzisiaj pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 22.02.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Noooo!!!! Wreszcie świeże foteczki Widzę, że niedługo będziemy oblewać te ściany ... i swieżutkie tynki. Nie możemy się doczekać parapetówy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 23.02.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Niesamowite tempo macie.Sprawdzonych mieliście tych instalatorów?My mamy mieć cały domek w podłogówce i musimy to zlecić dobrej firmie. Zastanawiam się, czy mogłabyś ich polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 09.04.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 http://images37.fotosik.pl/97/1f7abfe270acd2cc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 10.04.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Wesołegohttp://77.252.132.194/guzmania/Mrowino/Inne/kartka_wielkanocna.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 11.04.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Zdrowych pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary nadziei i miłości.Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja. http://images6.fotosik.pl/453/c90e3cd8820ba70c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 15.04.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Kurczę, Apinko, mam nadzieje, że szkody nie będą jednak takie straszne. Teraz jest cieplutko na dworze, to to szybciutko wyschnie. Dobrze, że z rozdzielnią nic się nie stało. Będzie dobrze - na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 17.04.2009 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Dzięki Aneta, trochę nas to przybiło, ale idziemy ostro do przodu Widziałam już początki pracy stolarza nad schodami, są zaje......fajne. A jak u Ciebie? Jak kładzie się Twoja euforia? Zamierzam poszaleć w górnej łazience z euforią verde i bianko, chyba, że opcja mi się zmieni, dolna łazienka tradycyjnie beż + brąz (baldocer), do kuchni i holu raczej gres polerowany Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 17.04.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Euforia jest niezła do kładzenia, całkiem prosta, balismy się trochę, że fuga 1,5 będzie za mała i w przypadku krzywych płytek nie da się tego zgubić przy tak malej fudze, ale na razie nie ma czego gubić. Tylko trzeba trochę na nie uważać, bo są raczej delikatne - szybko pękają. My Baldecor będziemy mieli na podłogach na dole też gres, ale nie polerowany - na nim widac każdą plamkę. Polerowany gres mam w kotłowni i dobrze, że od tego pomieszczenia zaczeliśmy, bo teraz wiem, że błędem byłoby go dawać w moim przypadku w całym domu. Reszę życia spędziłabym na kolanach szorując podłogi A Ty jak planujesz połozyć płytki w górnej łazience. Możesz cos wkleić? Ciekawa jestem bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 17.04.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 A schody z czego będą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 18.04.2009 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Nic nie wkleję, bo projekt mam w głowie a z programem do projektowania coś mi nie szło (możesz polecić jakiś prosty w obsłudze?). Górną łazienkę zrobimy w płytkach ale nie na całej wysokości ścian, raczej do połowy (wyjątek w kabinie prysznicowej), na dzień dzisiejszy plan jest taki: podłoga euforia verde, ściany euforia bianco, za wc i bidetem płyteczki z kwiatkami, w obudowie wanny również wpleciony decor. Dalej nie wiem Jeżeli chodzi o łazienkę dolną to boję się, że będzie monotonnie. Podłoga baldocer tokio brąz, ściany beż, za wc brąz, zrezygnowaliśmy niestety z dekorów (które podobały mi się bardzo, bardzo) ale cena powaliła mnie na kolana, teraz głowię się co dalej. A schody: dąb bejcowany na orzech, zapowiadają się pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 18.04.2009 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Aneta, czy mam rozumieć że gresu polerowanego nie polecasz? Generalnie jak studiowałam forum w tym temacie, to opinie były podzielone. Ja z koei boję się innego gresu, że będzie trzeba szczoteczką czyścić Szukam nadal kafli do kuchni, holu. wiem, że chcę jasne i niestety do jasnych nie zrobię ciemnych fug. Więc szorowanko i tak mnie czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 18.04.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Aneta, czy mam rozumieć że gresu polerowanego nie polecasz? Generalnie jak studiowałam forum w tym temacie, to opinie były podzielone. Ja z koei boję się innego gresu, że będzie trzeba szczoteczką czyścić Szukam nadal kafli do kuchni, holu. wiem, że chcę jasne i niestety do jasnych nie zrobię ciemnych fug. Więc szorowanko i tak mnie czeka Dobry Wieczorek Moja sobie odpuściła gres polerowany - a miał być - postawiliśmy na płytki na podbudowie białej glinki Zirconio - płytka wygląda prawie jak gres polerowany - moje męskie oko by nie zauważyło różnicy gdyby nie wiedziało a żonusi się podoba. Nie pamiętam jaki dokładnie model, ale jutro zapytam swojej i napiszę - w dodatku jest jeszcze znośna cenowo, ok. 130 zł/m2 Też długo szukaliśmy jasnych płytek, gres porządny to co najmniej 300zł za m2, chociaż pewno taki też czerwone wino odbarwi I nam się spodobały te płytki Zirconio - szlus więcej nie szukamy, bo chyba pół roku wybrzydzania wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAAW 19.04.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Hej na początek gratulujemy KAczki no i oczywiście postępów budowlanych. Witamy w klubie Inwestorów tracących nerwy podczas budowy domu - spokojnie - to norma, że nie zawsze jest idealnie, w końcu to są chyba właśnie uroki... inaczej to tak nudno by było ? u nas też były przygody(między innymi) z nieszczelnymi rurami: i to nie była tylko kwestia wymiany nidy ale kucia płytek i posadzki. Pocieszyłam Was? A na koniec prośba o nowe fotki.. zwłaszcza schodów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 19.04.2009 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Kristofuros witam u mnie cena 300zł/m2 gresu to zdecydowanie nie dla mnie, jedyny gres, który wpadł mi w oko to Arkesia Paradyża 100 zł/m2 i generalnie ten rozważam z gatunku polerowanych, ale cały czas szukamy czegoś innego. AAAW pamiętam to wasze skuwanie płytek... Nerwy są, ale jak mawia główny bohater mojego syna: "Damy radę"!!!! Schody mają już górą barierkę i bardzo mi się podobają, potrzymam jeszcze was w niepewności i potem dam foty całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts