aroko 18.03.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam Problem jak w temacie, ale przybliżę szczegóły. W pokoju mam zamiar połączyć aneks kuchenny wyłożony płytkami z parkietem w reszcie pomieszczenia. Problemem jest różnica w grubości płytek i parkietu. Wynosi jakieś 1-1,5 cm. I chciałbym go jakoś zniwelować. Jakie rozwiązanie jest najlepsze? Czy macie jakieś doświadczenie w tej kwestii? Pomieszczenie ma ok. 18m2 w tym aneks będzie zajmował jakieś 3-4 m2 więc powierzchnia nie jest zatrważająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 18.03.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Może być klej o małym skurczu np Atlasa ale musisz popytać bo nie pamiętam nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aroko 18.03.2008 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Może być klej o małym skurczu np Atlasa ale musisz popytać bo nie pamiętam nazwy. Jest taki klej ATLAS CAL N. Ma większą grubość warstwy sklejania - do 2 cm. To wiem, nie wiem tylko co jest lepsze... Przy okazji dodam ze chcialbym sam polozyc plytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 18.03.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Taka różnica to dla zwykłego kleju to może być . Poprostu będzie dłużej schnąc . Ewentualnie rozprowadź warstwę kleju odczekaj dobe i potem przyklejaj terakote . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 18.03.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Taka różnica to dla zwykłego kleju to może być . Poprostu będzie dłużej schnąc . Ewentualnie rozprowadź warstwę kleju odczekaj dobe i potem przyklejaj terakote . Kolega raczy pisac bzdury . Prosze zajrzec do karty technicznej zwyklego kleju . Zwykly klej aktualnie jest cienkowarstwowy . A wiec przy klejach tanszych - 3mm , przy drozszych - 5mm . A odpowiadajac autorowi watka - uzyj kleju grubo warstwowego , np: Mapei Keraflex Maxi - 3 - 15mm , lub Mapei Mapeklej Maxi od 10 do 30mm warstwy kleju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 18.03.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Może być klej o małym skurczu np Atlasa ale musisz popytać bo nie pamiętam nazwy. Jest taki klej ATLAS CAL N. Ma większą grubość warstwy sklejania - do 2 cm. To wiem, nie wiem tylko co jest lepsze... Przy okazji dodam ze chcialbym sam polozyc plytki Bardzo dobry klej na płytki o duzym formacie,idealnie "rozpływa" sie pod płytką,nie zostawia pustych miejsc. Lub jak pisze vadiol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aroko 18.03.2008 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Dzieki wielkie. A wiec zapominam o dodatkowej wylewce. Kleimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 19.03.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 w takich rozwiązaniach stosuje się parkiety 16 mm a nie 22 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 19.03.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 U mnie był podobny problem i to na 60 m2, zastosowaliśmy klej grubowarstwowy Terranovy. Po trzech latach mogę chyba śmiało powiedzieć, że się sprawdził ( w dodatku na podłogówce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aroko 20.03.2008 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 No to juz sie prawie na pewno zdecydowalem Rozwazalem parkiet 16mm, ale wolalbym go uniknac. Mieszkanie bede mial na parterze, nad garazem i piwnicami, wiec chcialbym to jakos pozadnie zaizolowac. Wydaje mi sie ze 22mm bardziej sie bedzie sprawdzac niz 16mm. A tak przy okazji, zakladajac ze izolacja przeciwwilgociowa jest prawidlowo zrobiona pod posadzka, to czy powinno sie podloze w moim przypadku jeszcze jakos specjalnie zaizolowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 20.03.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 A tak przy okazji, zakladajac ze izolacja przeciwwilgociowa jest prawidlowo zrobiona pod posadzka, to czy powinno sie podloze w moim przypadku jeszcze jakos specjalnie zaizolowac? Nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts