litex 18.03.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 WitamCo sadzicie na temat ocieplenia domu 15 cm warstwa styropianu. Czy jest to w ogole potrzebne. Czy stosuje sie tak. Jaka roznica jesli 10cm a 15 będzie. Nie zrobi sie z domu konserwy?Dom postawiony z piustaka MAX-aProsze o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 18.03.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam Nie zrobi sie z domu konserwy? Prosze o odpowiedz. Wylegną się 30 cm larwy a w ogródku objawi się Szatan. Nie nie zrobi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 18.03.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 a nie lepiej U-220 i 20cm styro osobiście nie spotkałem się z konserwami ze styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 18.03.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Nie zrobisz konserwy, tylko termos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 18.03.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Jaka roznica jesli 10cm a 15 będzie. różnica między 10cm a 15cm będzie wynosić 5cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 18.03.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam Nie zrobi sie z domu konserwy? Prosze o odpowiedz. Wylegną się 30 cm larwy a w ogródku objawi się Szatan. ... ! super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 18.03.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Konserwy nie są ocieplane więc z 10 cm będzie Ci bliżej do konserwy niż z 15 cm, daj więc 15 cm jeśli nie chcesz mieć konserwy. Acha i są z blachy, i tu problem bo max to ceramika ale gdzieś już tu na forum widziałem metalowy dom. Daj 12 cm i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 18.03.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Robicie sobie jaja a litex naprawdę nie wie. Na początek ostrożnie zapytam: co to znaczy "konserwa" ? Trudno mi sobie wyobrazić jak pogrubienie styropianu z 10 do 15cm może zamienić dom w "konserwę". ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 18.03.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Robicie sobie jaja a litex naprawdę nie wie. Na początek ostrożnie zapytam: co to znaczy "konserwa" ? Trudno mi sobie wyobrazić jak pogrubienie styropianu z 10 do 15cm może zamienić dom w "konserwę". ? pozdrawiam Może w 15 siedzi Transformers i się zmienia w tą konserwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 18.03.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Eee.. czuję tu wpływ wierzeń o oddychaniu ścian. Ściana przez 10cm styropianu oddycha pełną piersią a przez 15cm już się dusi. A mieszkańcy razem z nią. Ale może autor wątku ma na myśli coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 18.03.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Eee.. czuję tu wpływ wierzeń o oddychaniu ścian. Ściana przez 10cm styropianu oddycha pełną piersią a przez 15cm już się dusi. A mieszkańcy razem z nią. Ale może autor wątku ma na myśli coś innego ? napewno to ze robi sie w domu tak gorąco, że sie same konserwy otwieraja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 18.03.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 ok pośmialiśmy się - a może tak dla odmiany trochę merytoryczniej? Będzie co prawda ciężko bo nie wiadomo jakiej grubości ta ściana. Ale w ciemno mogę doradzić że dla MAXa 10cm styro to za mało. Ja dla PTH24cm daje 15cm styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
litex 18.03.2008 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 no dziekuje ze odpowiedz tych osob ktore podeszly do tematu jak dzieci.. konserwy - chodzi mi o to ze nie bedzie dom oddcyhal bo spotkalem sie z opiniami ze po 2-3 latach grzyby wyskocza bo za grubo stryopianem dom oblozony. mur jest stawiany max220 strona dluzsza czyli jak dobrze pamietm 29 cm grub sciany bedzie duzo ludzi sie smieje nie osobiscie do mnie, tylko jak inni mowia ze chca dom ocieplic 15cm styropianem... ze to strata kasy itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 18.03.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 spokojnie daj 15cm dawanie 10cm to strata kasy - bo robocizna kosztuje tyle samo a 10cm to mało... a czy będzie grzyb to zależy od tego jak sprawną będziesz miał wentylację aha - domy nie mają układu oddechowego i nie oddychają (te bez styropianu też nie mają)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 18.03.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 konserwy - chodzi mi o to ze nie bedzie dom oddcyhal bo spotkalem sie z opiniami ze po 2-3 latach grzyby wyskocza bo za grubo stryopianem dom oblozony. a ja słyszałem, że jak się nie myje, to grzyba się dostaje w pewnych okolicach, jak się nie je, to umiera, jak nie podlewa to usycha, i pewnie jeszcze wiele innych "jak się nie..." to samo z chałupą, jak się nie... to ... no dziekuje ze odpowiedz tych osob ktore podeszly do tematu jak dzieci. niezamaco a jak poszukasz na forum to coś na temat znajdziesz, polecam hasło "wentylacja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 18.03.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 no dziekuje ze odpowiedz tych osob ktore podeszly do tematu jak dzieci.. Jak dzieci to są osoby z których opiniami się spotkałeś w temacie "konserw". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 18.03.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 no 15 cm styropianu?? Przeciez ścianu musi..... musi... zapomniałem.... jeść? spać? wydalać? No co musi ściana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSIN 18.03.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 napić się!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
litex 18.03.2008 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 pierwek, wentylacja jest z kazdego pomieszczenie prowadzona - to wiecej niz projekt przewiduje... zalozylismy z zona ze lepiej bedzie jesli z kazdego pomieszczenia bedzie taka kratka wentylacyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
litex 18.03.2008 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 moglibyscie przestac pisac z ironia.. tylko jak ktos chce cos pomoc to niechce napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts