ARTUR_34 18.03.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 WitamPrzymierzam się do wykonania ogrodzenia od frontu domu i oczywiście z braku kasy zainteresowałem się ogrodzeniem z gotowych elementów betonowych, barwionych i "udających" piaskowiec (np. takie jak na stronie http://www.abakjoniec.eu). Koszt samych elementów na 39 metrów ogrodzenia to 2 900,00 zł, a klinkieru wyliczono mi na prawie 6 000,00 zł.Stąd moje pytanie, czy pomijając wątek estetyczny (wiadomo, że klinkier będzie wyglądał lepiej niż to to) pakować się w to ? Jak z trwałością takich elementów, czy np. nie wyblakną po jakimś czasie ? Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję.PozdrawiamArtur z Gorzowa Wlkp. (przepraszam... od miesiąca już z Baczyny koło Gorzowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 18.03.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam! nie jestem za klinkierem, moje ogrodzenie będzie albo wsiowe drewniane albo wsiowe z naturalnego kamienia-piaskowca + drewno. W Galicji jest zakaz budowy betonowych prefabrykowanych ogrodzeń i ja to popieram. Wybór należy do Ciebie. Poszukaj na forum i zobacz jakie ładne ogrodzenia robią forumowicze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 18.03.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Ja wiem ,że wszystko jest kwestią gustu ale taki beton to ohyda.Lepiej samemu zrobić siatke i posadzić tuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 18.03.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 taki trochę Oświęcim potem wychodzi.Wstajesz rano, przeciagasz sie, patrzysz za okno - a tu betonowa ściana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 18.03.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 taki trochę Oświęcim potem wychodzi.Wstajesz rano, przeciagasz sie, patrzysz za okno - a tu betonowa ściana Czytam komentarze i ..... ludzie, tam nie ma betonowego płotu. Autor podał adres http://www.abakjoniec.eu i przed komentowaniem może by tak tam zajrzeć ???? To są tylko betonowe słupki, natomiast wypełnieniem są drewniane segmenty. ARTUR_34, mam z podobnego materiału mam cokół wokół domu (już ok. 13 lat) i nic się nie dzieje. Mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 19.03.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Ja bede robił cos podobnego. U mnie pod Tarnowem jest firma co robi takie rzeczy. Ja mam 45 m ogrodzenia, robie 3 słybki betonowe a reszta to tylko murek z dasdzkiem i słubek metalowy co 2,5 m. Wypełnienie drewniane. Wstępnie liczyłem to koszt elementów wyniesie mnie ok 2000 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwronka 19.03.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Jest jeszcze coś co bardziej "udaje" kinkier, a nie trzeba robić fundamentu pod murkihttp://www.belux.com.pl/U mnie już stoi 40 m ogrodzenia (jeszcze bez sztachet) montowane przez producenta. Bacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTUR_34 20.03.2008 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, Panda podniósł mnie na duch, chyba się zdecyduję. Najbardziej obawiałem się, że to z czasem wyblaknie.Jeśli chodzi o koszt to tak jak pisałem koszt samych elementów betonowych bez podmurówki, bez prętów i betonu, którym trzeba zalać w środku te elementy i oczywiście bez robocizny to 2 900,00 zł.Do bwronka: bardzo ładne te ogrodzenia z firmy Belux, Dziękuję. Sprawdzę u nich ile to może kosztować, ale obawiam się, że koszt transportubędzie duży... PozdrawiamArtur z Baczyny k/Gorzowa Wlkp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 21.03.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Sprawdzę u nich ile to może kosztować, ale obawiam się, że koszt transportu będzie duży... Pozdrawiam Artur z Baczyny k/Gorzowa Wlkp. Tu masz też podobne ogłoszenie-nie wiem czy to nie ci sami http://www.allegro.pl/item328662741_ogrodzenie_betonowe_podmurowka_klinkier.html Transport to 2zł/km. Z tego co kojarzę to firma jest chyba z Imielina. Też się przymierzam do takiego ogrodzenia,mi na 23m wyszło 2.600zł + około 500zł za beton na fundamenty,zalewkę słupków i pare prętów zbrojenia-robocizna własna. Za klinkier policzyli mi minimum 6tys. Zastanawiałem się jeszcze nad wymurowaniem płotu z kanaldów i obłożenie tego później płytkami klinkierowymi.cenowo wyszło by ciut więcej niż za elementy gotowe ale taniej niż z pełnego klinkieru.. Co do tych pierwszych betonowych płotów imitujących piaskowiec to..sorry ale beznadziejnie wyglądają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwronka 25.03.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 areq - to nie to samo co belux, (patrząc po sposobie montażu), ci "moi" są Lędzin. W tamtej okolicy jest więcej firm, jednak kiedyś mąż przejechał się po ulicy z wieloma takimi ogrodzenaimi i jakość wygląda bardzo różnie - jedne na oko wyglądają na klinkier -inne "pachną" betonem i rożnicę widać już z okna samochodu. Te z allegro też wyglądają nieźle. O beluxach mogę powiedzieć tyle, że je mam zamontowane i nie jeden z fachowców na budowie dopiero po "obmacaniu" stwierdzał, że to jednak nie klinkier (z bliska do rozpoznania, no i te wiszące murki coś do klinkieru nie pasują). Nam się opłaciło zamówić u producenta razem z montażem , bo regionalny przedstawiciel dodał sobie to ceny jakieś 40-50 % marży ( ciekawe czy jest jeszcze przedsatwicielem ?). Bardzo łatwo w tym zamontować przelotową skrzynkę na listy, polecam pamięci podczas montażu. Bacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom1606 05.10.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 A ile można wziąźć za 50 metrów ogrodzenia bet. (oczywiście mówie o robociźnie) pomóźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 05.10.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Witam! O gustach się nie dyskutuje! na szczęście w mojej gminie w Galicji jest zakaz stosowania tego typu "pięknot" i dobrze mi tak. Szkoda tylko że Wam wolno takie rzeczy stawiać! Myślę, że niedługo będziecie narzekać na swoje decyzje(mam na myśli zwolenników takich ogrodzeń). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 05.10.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 jak beton to tylko na niemieckich betoniarni nie dlatego ze lepsze jakosciowo to i cena ok ,sami ocencie kostka brukowa koisc 8 i 10 cm gruba 3,8 euro m2 gazon kraweznik 0,7 euro szt ,kratka na trawe 40*60 0,8 euro szt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzialka69 14.07.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 podaj jakis namiar na kontkat w de? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ccchudyyy 15.07.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Wg. mnie wszystko zależy od elewacji domu. klinkier był bardzo popularny pare lat temu, teraz coraz częściej ludzie robią ogrodzenia właśnie z imitacji kamienia. Aby zapobiec zarówno w 1 jak i 2 przypadku wyblaknięciu oraz w przypadku klinkieru częstych białych wykwitów wapiennych, należy dany materiał zaimpregnować.Osobiście polecam polskie produkty Silikonów Polskich. Np. SARSIL klinkier ( sama nazwa wskazuje do czego) lub w przypadku kamienia, SARSIL W lub SARSIL H14/R Jeśli chcesz ciąć koszty to posiadają również SARSIL ME-25, jest to impregnat wodny w formie koncentratu, który zdecydowanie taniej wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 15.07.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 dość kontrowersyjne stwierdzenie o przemijającej modzie na klinkier i modnym betonie imitującym cokolwiek i chyba impregnaty nie są panaceum na wykwity... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola69 25.09.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Ja mam takie ogrodzenie z gotowych kształtek betonowych. Po kilku latach nie wyblakło, ale dobrze zaimpregnowaliśmy zaraz po postawieniu. podoba się nam i obcym http://ogrodzenia.drewbet.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 25.09.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Władze które w swoim terenie zezwalają na stawianie takich betonowych szkaradzieństw powinny być sądzone za gwałt na przestrzeni wspólnej. Pomijam juz całkowity brak gustu właścicieli którzy coś takiego potrafią na swoim gruncie postawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 25.09.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Ups. Nie chodzilo mi o jolę69. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts