monikaa13 18.03.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Projektu szukamy już dobrych parę lat i jakoś powoli i ciężko nam idzie.Aktualnie podoba nam się projekt z kuchnią 9m2, jadalnią 9m2 otwartą na salon 28m2Myślicie, że kuchnia jest za mała???Kuchnia nie byłaby całkowicie otwarta na salon, byłoby tam tylko okno, tzn taka dziura między kuchnią a salonem Zawsze szukaliśmy projketu z kuchnią ok. 10-11m2 Może się wypowiedzą ci co już mieszkają? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 18.03.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam Naprawdę trochę dziwią mnie takie pytania przecież to zależy od ciebie. Jeżeli dużo gotujesz i przyjmujesz często gości to raczej musisz mieć dużą i wygodną kuchnię. Ja w niej nie spędzam zbyt wiele czasu choć lubię gotować - niestety brak czasu. Nie ma ustalonych norm na wielkość pomieszczeń. Dla mnie 9m2 jest ok. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 18.03.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Obecna kuchnia otwarta na salon ma ponad 10m. W starym domu to około 16m -musiałam naprawdę sie nabiegać i sprzątać było co. Jeszcze wcześniej miałam kuchnie w kwadracie 3*3 tzn 9 m- i ta była idealna- dokładnie wszystko pod ręką. Jednak rozmiary kuchni zależą zapewne od naszych indywidualnych potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futuro 18.03.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Ja użytkuję obecnie dużą kuchnie, ponad 11m2 i powiem szczerze, że jeśli byłaby mniejsza, to byłoby po prostu wygodniej, teraz jest większa przestrzeń w kuchni i nie przeszkadza mi to jakoś, wiadomo sprzątania dużo jak w każdym miejscu. Taki jest plus małej kuchni, że wszystko ma się pod ręką i nie biega się niepotrzebnie. Odnowienie kuchni nie kosztuje znów przesadnie dużo, nie to co większa ceny horrendalne To oczywiście zależy od każdego pojedynczego użytkownika i jego preferencji, ale jestem raczej za mniejszą kuchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 18.03.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Obecnie ma 9m2 i jest ok.W nowym domu będzie 12m ale w prostokącie więc też będzie ok.To zależy od układu pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 18.03.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Hmmm, ja z kolei mam inaczej... W mieszkaniu mam 9m2 i uważam, ze to klitka, chociaż w kwadracie i bardzo ustawna... W domu mam 16m2 otwarta na salon 30m2. Gdybym mogła ja powiekszyc, to chetnie bym to zrobiła... Marzy mi sie taka kuchnia 25m2, z wielką wyspą na środku, żeby było dużo przestrzeni, dużo dolnych szafek, stół/barek śniadaniowy... Hmmm, pomarzyć można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 19.03.2008 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Marzy mi sie taka kuchnia 25m2, z wielką wyspą na środku, żeby było dużo przestrzeni, dużo dolnych szafek, stół/barek śniadaniowy... Hmmm, pomarzyć można mamy ok 25 m2 z wyspą centralną 2,5x1,8 kuchnia twarta na salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 19.03.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Marzy mi sie taka kuchnia 25m2, z wielką wyspą na środku, żeby było dużo przestrzeni, dużo dolnych szafek, stół/barek śniadaniowy... Hmmm, pomarzyć można mamy ok 25 m2 z wyspą centralną 2,5x1,8 kuchnia twarta na salon wiem Rezi, wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 19.03.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 U mnie będzie 8 metrów w prostokącie, otwarta na pokój dzienny (25 metrów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 19.03.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 U mnie kuchnia z jadalnią 23m2 otwarta na salon 44m2,dla mnie trochę za duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 19.03.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 U mnie kuchnia zamknięta pow. koło 9,00 m2 ze spiżarnią pow. ok. 2 m2. Dla nas wystarczająca choć brakuje mi miejsca na maluśki stoliczek, który jednak nie jest nezbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 19.03.2008 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 no wiem, ze to indywidualna sprawa, a więc tak ja nie cierpię gotować, ale mój mąż tak i tak czytam sobie tu na forum, że fajni emieć dużą kuchnię, bo wtedy można sobie posiedzieć pogadać w kuchni, przy stoliku, a chyba w takiej 9m2 się nie da, jak myśliciekuchnia ma wymiary 3x3spiżarni nie ma, jest z każdej strony zamknięta a na jadalnię ma okno, tzn dziurę w ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 19.03.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 To naprawdę dobry rozmiar kuchni. Meble należy odpowiednio rozplanowac i nie masz sie co obawiać. Miałam taką kuchnie i była akuratna. Kuchnia 20m -moze dla kogos dobra- jednak nachodzić to sie trzeba, koszt samej kuchni olbrzymi - no i zapewne sprzydałaby sie Pani Sprząjąca. Dobrego wyboru życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 19.03.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Ja mam kuchnię o wymiarach 4,20 na 3,10. I wiesz co? Jak wstawili meble to od razu stwierdziłam, ze będzie za duża. Po prostu od płyty (i lodówki) do piekarnika mam ponad 2 metry. To jest dużo. Byc moze gdyby była wyspa byłoby inaczej. Mam stoliczek przymocowany do ściany (1,30 na 0,60). I jest dobrze, bo tam jemy posiłki.Uważam, ze kuchnia powinna by mniejsza, bo nie ma tyle chodzenia. W mieszkaniu maiłam 2,20 na 3,20 i było wszystko pod ręką. Kuchnia w kształcie prostokąta np. 2,50 x 3,50 byłaby super.Dlatego 9 m2 to jest idealna kuchnia. a gości przyjmuje się w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 19.03.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 ja mam 16m2 i dla mnie wlasnie taka jest idealna. Częściowo otwarta na salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 20.03.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 kuchnia w ksztalcie U, ponad 7mb blatu, polaczona z hallem wiec trudno jednoznacznie wyliczyc pow., ale mozna przyjac ze ma okolo 16-18m2, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 20.03.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 U mnie bedzie kuchnia ok 18 m2 robimy ja z garazu:) Zawsze chcielismy duza kuchnie a ta w projekcie byla malutka wiec zrezygnowalismy z niej i przenieslismy na miejsce garazu:) Nie wiem jeszcze jak to bedzie wygladac w praktyce ale zobaczymy: Najwyzej bede miala dziwny dom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts