Gizela 18.03.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Kochani proszę Was o opinie na temat IMBIR z http://www.domoweklimaty.pl. Jest nowością i jeszcze w przygotowaniu ale mnie się bardzo podoba wię prosze o wszelką krytykę. Może jestem zaślepiona Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 18.03.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam!Domek ladny, ale brakuje mi w nim spizarni i powiekszylabym salon kosztem podcienia, gdzyz nie gustuje w takich 'dodatkach'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 19.03.2008 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Dziękuję za opinę. PROSZĘ o jeszcze. Może jeszcze ktoś się wypowie. A może w miejsce pokoju na dole przenieść kuchnie, kosztem łazienki na dole (tylko wc) zrobic spiżarnię a w miejscu kuchni jadalnię. salon można pozostawić lub zlikwidować zadaszenie. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 28.03.2008 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 wyciągam z ogonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 03.07.2008 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Już sie zdecydowałam prawie ale moze mi coś jeszcze doradzicie.Może zaślepiona czegoś nie widzę a trzeba Proszę opinie łaskawe duszyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragna 24.09.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam ! Jestem świeżo upiczoną fanką IMBIRU ! Moje propozycje to garaż dwustanowiskowy ; ja zabudowałabym kuchnię z pozostawieniem wejścia od strony schodów ( pokój na dole może się przydać). Następnie powiększyłabym lukarnę od frontu do tej identycznej z tyłu domu. Przesunęłabym ją lekko w lewo w stronę pralni ( tam wylądowałoby drugie okno) do linii lukarny z tyłu domu. Jadnocześnie zlikwidowałabym tę pralnię powiększając hol i dodając mu okno Pralnię z suszarnią wyniosę na strych. Dom zyskałby także, moim zdaniem ,na frontowym uroku. Reszty bym chyba nie zmieniała- bo to wręcz ideał - jest moim światełkiem w tunelu. Gizelko ! Napisz, czy realizujesz ten domek- tym bardziej,że jak czytam, też potrzebujesz podwójnego garażu ?!!! Pozdrawiam serdecznie wszystkich- jako nowa forumowiczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragna 24.09.2008 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Można pomyśleć ewentualnie o dodaniu drugich drzwi przy wjściu z garażu (przy schodkach).No i odpadłoby jedno okno połaciowe w pralni wg moich wcześniejszych planów.No i jeżeli garaż dwustanowiskowy to pewnie przydałyby się jakieś okna połaciowe na strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 25.09.2008 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Witaj, z calą pewnoscią chcę go realizować. Czekam na powstanie gotowego projektu i ruszam w przyszłym roku. Pracownia wspominala, że jesienią do zimy najpóźniej powstanie. Moje zmiany to: garaż 2 stanowiskowy (lub ptrzynajmniej poszerzenie o 1 metr taka działka). Dodatkowy pokój i gardebobę (duuuużą) zrobię nad garażem. No i zamierzam zlikwidowac pokój na dole bo 4 mi wystarczą a tam dam kuchnię i z łazienki na dole wydzielę spiżarkę. Poza tym nie planuje zmian. Może dodam kominek na tarasie (myślę intensywnie). Ten dom to naprawde ideał. Zastanów się nad tą lukarną z przodu domu. Myslę, że może zakłócić harmonię. Ta z tyłu jest ok ale i proporcje są zupełnie inne. Latać z praniem i prasować na strychu to cieżka sprawa, przynajmniej w moim przypadku bo piorę i prasuje prawie codziennie (2 dzieci, mąż i pies ufff a sama też dużo prania produkuję). Zawsze to jest wydodnie pralnia obok lazienki i pokoji bo dzieci napewno oleją strych i pranie bedzie wszędzie a nie w koszach itp. A kiedy ty masz zamiar sie rozkręcać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragna 25.09.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Ach, u nas to taka pokręcona historia , bo mieszkamy teraz w dobrze usytuowanym (czytaj- wszędzie blisko), sporym i ładnym ( jak na lata 70-te) domu wybudowanym przez rodziców. Zamarzyliśmy jednak o swoim ( tym bardziej,że wszyscy znajomi się budują i też tym żyjemy) ale zakłuło by to rodziców .Wpierw były to plany niewielkiego domku w spokojnej okolicy pod miastem, na starsze lata. No i działkę już mamy. Ale przeglądając projekty zaczęło nas pożądnie korcić by sprawę przyspieszyć. IMBIR jest dla mnie nr 1. Rzeczywiście , dobrze by było zobaczyć tę powiększoną lukarnę z frontu, na szkicu. Trochę z tym kombinowałam i wydaje mi się, że może być nieźle...choć to rzecz gustu i potrzeb. Nie ukrywam,że badziej podobają mi się dachy kopertowe ale w środku znacznie ograniczają poddasze. A dach dwuspadowy pozwala na zrealizowanie pożądnych sypiali (19 m kw !). Nad zamianą kuchni z pokojem na dole też się wczesniej zastanawiałam-gdyż pozwoliłoby to na usytuowanie kuchni z frontu domu i okno z kuchni na furtkę, a to duży plus. Kuchnię zamieniłabym na pokój wtedy- choć mój mąż nie akceptuje tej zmiany ale popracuję nad tym jeszcze Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragna 27.09.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Hej! Mam prośbę, czy mogłabyś zerknąć na projekt KASIA też z domowych klimatów. Moim zdaniem jest bardzo ciekawy, no ale i większa powierzchnia ( to akurat niekonieczne) za to ma już dwustanowiskowy garaż . Tymczasem ja zaczęłam wysyłać zapytania do biura odnośnie IMBIRU- jego metraż też się przecież powiększy jak zwiększymy garaż . KASIA ma sypialnie niiewielkie ( a przydałaby się jedna większa ). Podejrzewam jednak,że podane wymiary pokoi w IMBIRZE na poddaszu są powierzchniami podłogi -od tego trzeba by odjąć skosy. Zobaczę co odpowie projektant na moje wysłane pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 29.09.2008 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Witaj, obejrzałam sobie Kasię i myślę tak.: ma zdecydowanie wszystko jakieś takie nieuporządkowane tzn. nie umiem znaleść sie w tym domu. Ma dośc funkcjonalny parter ale juz z poddaszem gorzej. Ja osobiście nie jestem fanką antresoli (z powodu głośnych zabaw dzieci jak i chęci pewnej intymmności podczas snu) no i dość podraża to koszt odrzewania. Duże okna sa ładne ale ich mycie juz nie nalezy do przeyjemności. Gdy pada na nie światło słoneczne to każdą plamkę widać. Skosy i zawiłości (niesymetryczności) są ciężkie potem do zagospodarowania przez tzw. niefachowców takich jak my Można sobie z tym zabardzo nie poradzić. Brakuje w nim ładu i prostoty architektonicznej ale może się podobać ze względu na walory reprezentacyjne. Często jednak reprezentacja nie idzie w parze z funkcjonalnością. Ja myślę obserwując świat, że jest teraz powrót do form tradycyjnych, prostych i pieknych zarazem samych w sobie. Tak budują architekci, a dobre wzory trzeba powtarzać. Tylko 2% ludzi zajmujących sie na codzień architektura mają domy "udziwnione" wiekrzość ma praktyczne, przyjazne do mieszkania, gdzie dom jest dla nas a nie my dla domu. Mojemu meżowi sie też podobały różne "ptwory architektoniczne" ale po wielu wielu wielu rozmowach teraz patrzy na to zupełnie inaczej. IMBIR jest fajny bo .: ma malą kubaturę (aż sie zastanawiam czy to oby nie pomyłka) ogrzewanie będzie dość przyjemne dla kieszeni, ma kotłownię dużą i funkcjonalną, wysokie ścianki kolankowe, co daje takie powierzchnie jakie widać (nie będą wiele się różniły od powierzchni podług- wydaje mi się, że pracownia zawsze podaje powierzchnie użytkowe tzn. pow. 1,90 ale może tu byc inaczej, może się mylę). A wracając do KASI to bardziej przypadł mi JASMIN. Musisz szukać, jak poczujesz takie goraco w serduszku tzn. że to ten projekt. Ja tak miałam z Imbirem. Szukalam jeszcze innych ale zawsze było w nich juz nie tak. To miłość .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 03.10.2008 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 A w przyszłym tygodniu projekt bedzie juz dostępny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 27.10.2008 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Mam zamiar kupic IMBIRA może ktoś sie na temat projektu wypowie Bardzo Was proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mecia 13.07.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Aktualnie Imbir jest naszym faworytem i teraz z ciekawością czytam co piszecie Brakuje mi miejsca na stół, myślę nad zabudową tarasiku, ale boję się, żeby dom na wyglądzie nie stracił, a marzy mi się duży taras, zadaszony. Idealnie byłoby przerobić pokój na kuchnię, ale nie wyobrażam sobie domu bez dodatkowego pokoju na dole, przy małych dzieciach może być przydatny, a także będzie służył jako gabinet i pokój gościnny, a najprawdopodobniej w przyszłości także jako telewizyjny. Jedyną rzeczą jako koniecznie muszę przerobić to zmienić miejsce kominka, może uda się go zrobić między salonem a pom. gosp., może wtedy zajmie mniej miejsca w salonie. Nie mam tylko koncepcji na ustawienie mebli (z poprzedniego projektu zrezygnowałam właśnie ze względu na kominek na ścianie ze schodami. Pralnię planuję przerobić na drugą łazienkę, obok sypialni. Może zaczął już ktoś budowę, może ktoś ma jakieś zdjęcia z budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts