Gość karol681 02.09.2003 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 [jestem zainteresowany opinią na temat kotłów no ekogroszek z podajnikiem. jakiej firmy .][/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 02.09.2003 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 i jaki jest koszt takiego pieca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość karol681 02.09.2003 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Mam ofertę pieca 2,4kW z firmy starachowickiej Zębiec koszt ok.5400,00natomiast znajmy polecał mi kocioł z podajnikiem Zywiec -podobno kosztował 6600 też ok.2,4 kW. Natomiast interesuje mnie opinia na temat urzytkowania,sprawności i ich ew.awaryjności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 02.09.2003 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 2,5 kw?a ile taki groszek moze kosztowac? cena jest bardziej przystepna niz olejowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.09.2003 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 2,5 kw? a ile taki groszek moze kosztowac? cena jest bardziej przystepna niz olejowych. w tamtym sezonie grzewczym znajomy płacił ok 360,00/ t ale przywieźli mu chyba z 8 t jednorazowo W instrukcji obsł.kotła Zębiec piszą ,że zużycie opału to 1,2-4kg/h w zależności do nastawionej temperatury. znajomy miał nastawiony piec na 44stC( i woda w bojlerze płaszczowym musiała być mieszana z zimną do kąpieli )rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 02.09.2003 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Hey, u mnie w listopadzie będą montować HEFa z Olesna (albo Lublińca?) - 25 KW z podajnikiem ślimakowym, na eko groszek. Koszt pieca 6,5 K, cała kotłownia 11 K. Węgiel bezpośrednio z kopalni ma kosztować ok. 370 PLN za tonę. Co mi się podoba w tej instalacji, to funkcja "lato" w kotle - wówczas grzeje on tylko CWU i trzeba dokładać do niego raz na 2 tygodnie (podobno, ale słyszałem już tę opinię z różnych źródeł) - wtedy odpada problem z bojlerem lub przepływowym ogrzewaczem wody latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenka 03.09.2003 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Mam może takie trochę naiwne pytanie ale czy na taki piec na groszek węglowy można ogrzewać również ciepłą wodę w lecie czy stosuje się jakieś inne rozwiązanie. Nie mam możliwości podłączenia do gazu miejskiego a instalowanie pieca na gaz z butli i na ogrzewanie węglem wydaje się być trochę kosztowne ....Czy ktoś już ma doświadczenie w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 03.09.2003 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Magdalenka, spójrz na mój post powyżej - przynajmniej tak mnie zapewnia instalator, ale od innych użytkowników słyszałem, że to się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenka 03.09.2003 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 tylko jestem jeszcze ciekawa jak to się sprawuje w rzeczywistości.... Halo czy jest jakis użytkownik takiego letniego ogrzewania wody ??? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts