marcell 18.03.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam.Jaką polecacie wylewkę samopoziomującą? Muszę ją wylać na ok. 80 m2 pow. Chciałem coś stosunkowo nie bardzo drogiego a dobrego. Ktoś poleca mi Atlas SAM 200. Czy Atlas się sprawdzi? Jest bardzo duża rozbieżność cenowa tych mas (25-80zł)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 19.03.2008 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 ile trzeba dolać i pod co przygotować podłoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 19.03.2008 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 dobra rezi ja potrzebuje wylać pokój , strop teriva , nie chce go obciążać dodatkową wylewką i myślę żeby wylać cienko ,samopoziomująca .Strop jest bardzo równy , warstwa 1cm -2cm powinna sprawę załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 19.03.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 dobra rezi ja potrzebuje wylać pokój , strop teriva , nie chce go obciążać dodatkową wylewką i myślę żeby wylać cienko ,samopoziomująca . Strop jest bardzo równy , warstwa 1cm -2cm powinna sprawę załatwić. najważnieze pytanie - co na wylewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 19.03.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Jeśli chcesz mieć parkiet to raczej wylej wylewkę samopoziomującą. Jeśli np panele to raczej przy tak niewielkich różnicach poziomów daj lepszy podkład, który powinien wyrównać tak niewielkie różnice. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcell 19.03.2008 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Potrzebuję czegoś uniwersalnego - ta wylewka będzie pod różne podłoża (panele, gres, terakota). Co do grubości to ok.2-3 cm. maksymalnie. Chciałem jedną masą "załatwić" wszystkie pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.03.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 ....Strop jest bardzo równy ... to po co Ci wogole wylewka? Pod gers, terakote spokojnie do 10 mm wyrównasz klejem - wyjdzie taniej niż całość wyrównywać Pod panele dasz odpowiedniej grubości podkłady wygłuszające - i znów wyjdzie taniej niż wylewka Sam200 nadaje sie do grubości powyzej 10mm - przetestowane organoleptyczne przeze mnie - Atlas mówi o minimum 20mm Inne np. Kreista - grubość wylewki od 1mm w gore ale za portfel trzymać sie musisz Jak są jakieś doły - najlepiej po prostu je zaszpachlować niż od razu po całym stropie wyrównywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 18.06.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 a czy taka wylewka samopoziomująca nadaje się do zalania ogrzewania podłogowego ? jaką zastosować grubość ? ile "cm" powinno być nad rurkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 18.06.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Gdzieś, ktoś zadał podobne pytanie - im grubsza warstwa betonu nad "podłogówką" tym jej większa bezwładność, tzn. wolniej się nagrzewa ale i wolniej stygnie. Zobacz w sklepie (np. bardzo duży wybór w Castoramie, przynajmniej w Gdańsku) na konkretnym opakowaniu wylewki czy można ją wylewać na ogrzewanie podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaki79 11.10.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Podepnę się do pytania- Zastanawiam się jaką wylewkę mogę zastosować na nierówne podłoże (stare budownictwo- zdarta wylewka). - Grubość warstwy -1-3cm (więc już sporo). - Powierzchnia ok 45m2.- Na wylewce będzie kładziony parkiet (przemysłowy) i płytki. Rozważam zastosowanie wylewki firmy UZIN, konkretnie NC 170 albo NC 195. Czy możecie polecić produkty jakichś innych firm? Wymienione przeze mnie niestety nie należą do najtańszych:rolleyes:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts