Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wylewka/masa samopoziomująca - jaką wybrać?

Recommended Posts

....Strop jest bardzo równy ...

to po co Ci wogole wylewka?

Pod gers, terakote spokojnie do 10 mm wyrównasz klejem - wyjdzie taniej niż całość wyrównywać

Pod panele dasz odpowiedniej grubości podkłady wygłuszające - i znów wyjdzie taniej niż wylewka

Sam200 nadaje sie do grubości powyzej 10mm - przetestowane organoleptyczne :lol: przeze mnie - Atlas mówi o minimum 20mm

Inne np. Kreista - grubość wylewki od 1mm w gore ale za portfel trzymać sie musisz :lol:

Jak są jakieś doły - najlepiej po prostu je zaszpachlować niż od razu po całym stropie wyrównywać

• 2 months później...

Gdzieś, ktoś zadał podobne pytanie - im grubsza warstwa betonu nad "podłogówką" tym jej większa bezwładność, tzn. wolniej się nagrzewa ale i wolniej stygnie.

Zobacz w sklepie (np. bardzo duży wybór w Castoramie, przynajmniej w Gdańsku) na konkretnym opakowaniu wylewki czy można ją wylewać na ogrzewanie podłogowe.

• 2 years później...

Podepnę się do pytania-

Zastanawiam się jaką wylewkę mogę zastosować na nierówne podłoże (stare budownictwo- zdarta wylewka).

- Grubość warstwy -1-3cm (więc już sporo).

- Powierzchnia ok 45m2.

- Na wylewce będzie kładziony parkiet (przemysłowy) i płytki.

Rozważam zastosowanie wylewki firmy UZIN, konkretnie NC 170 albo NC 195. Czy możecie polecić produkty jakichś innych firm? Wymienione przeze mnie niestety nie należą do najtańszych:rolleyes:.