wierzba75 18.03.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Czy ktoś może wie jaka jest norma ugięcia okna z PCV o wysokości 2,3 m. Jeśli przyłożymy w pionie 2 metrową łatę do ramy i łata będzie idealnie przylegać na wysokości klamki, na górze i na dole pojawiają się szczeliny pomiędzy łatą a ramą, jakie one mogą być ? U mnie to jest od 2 do 4 mm , zależy od okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.03.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 weź po prostu młotek gumowy i uderz w skrzydło - wyprostuje siedlaczego tak sie dzieje? Przy montażu listew przyszybowych pod wpływem uderzenia odkształca sie nietrwale profil - ale ma kłopoty w powrotem do swego pierwotnego kształtu - hamują ten ruch uszczelki na szybieTe czynność powinien wykonać ten co szkli okna na produkcji - widocznie zapomniałJesli zaś jest to okno już użytkowane od kilku lat hmmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzba75 18.03.2008 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 weź po prostu młotek gumowy i uderz w skrzydło - wyprostuje sie dlaczego tak sie dzieje? Przy montażu listew przyszybowych pod wpływem uderzenia odkształca sie nietrwale profil - ale ma kłopoty w powrotem do swego pierwotnego kształtu - hamują ten ruch uszczelki na szybie Te czynność powinien wykonać ten co szkli okna na produkcji - widocznie zapomniał Jesli zaś jest to okno już użytkowane od kilku lat hmmm.... Dzięki za info , chce podpytać bo, jutro będę dzwonił w sprawie okien do firmy montującej okna. Okna są już rok po montażu, nie użytkowane (dom w trakcie wykańczania), dobrej firmy - Jezierski, wcześniej nie mierzyłem ale dzisiaj coś mnie naszło żeby posprawdzać. Znalazłem jeszcze problem z oknem 2 skrzydłowym, jeżeli przyłożę łatę po przekątnej to w dolnym narożniku jest ok, w słupku ok,a w górnym narożniku 1,5 cm przerwy pomiędzy łata a ramą. To chyba większy problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.03.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 nie zrozumiałem do końca Twego opisu - może jakaś fotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 19.03.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 To może ja się podczepię pod ten wątek. Mam w projekcie FIX wys 175cm X szer 330cm - jedna tafla szkła.Ma być z PCV w okleinie złoty dąb, na pd/zach elewacji. Pytałam w wielu firmach okiennych, tylko jedna (znana) skontaktowała się z konstruktorami... Stwierdzili że da się to wykonać z szybą hartowaną 6mm i że profil nie będzie się odkształcał. Czy aby napewno?? Może lepiej zrobić z drewna lub aluminium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekomin 19.03.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Znalazłem jeszcze problem z oknem 2 skrzydłowym, jeżeli przyłożę łatę po przekątnej to w dolnym narożniku jest ok, w słupku ok,a w górnym narożniku 1,5 cm przerwy pomiędzy łata a ramą. To chyba większy problem Z całym szacunkiem, ale jeśli jest taki problem, a to są nasze okna, to trzeba wzywać serwis, po to jest.. Przyczyn może być bardzo dużo, i "zdalnie" raczej trudno wystawić właściwą diagnozę. pzdr Piotrek Jezierski PPH Jezierski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzba75 19.03.2008 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Znalazłem jeszcze problem z oknem 2 skrzydłowym, jeżeli przyłożę łatę po przekątnej to w dolnym narożniku jest ok, w słupku ok,a w górnym narożniku 1,5 cm przerwy pomiędzy łata a ramą. To chyba większy problem Z całym szacunkiem, ale jeśli jest taki problem, a to są nasze okna, to trzeba wzywać serwis, po to jest.. Przyczyn może być bardzo dużo, i "zdalnie" raczej trudno wystawić właściwą diagnozę. pzdr Piotrek Jezierski PPH Jezierski Z firmą sprzedającą okna jestem juz umowiony, mają to sprawdzic/poprawic, ale wole być wstępnie przygotowany merytorycznie. Budowa nauczyła mnie ogrniczonego zaufania do ekip . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts