Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzień doberek :D

Ania, a małż to już się odzwyczaił od nowych pomysłów? :lol: Wstrzymaj się przynajmniej do porodu z tą antresolką :wink:

Małgoś, Ania nie z tych, co to pretekstu potrzebują :lol: :lol: :lol:

A jeśli chodzi o czynsze, to Małgoś ma rację - czynsze są tylko przy wynajmie, w mieszkaniu własnościowym płaci się tylko koszty i na fundusz remontowy. Ew. można czynszem nazwać opłatę za użytkowanie wieczyste, jeśli jest. U mnie to się nazywa 'zaliczka na koszty zarządzania' i właśnie fundusz remontowy. I takim nazewnictwem posługuje się administracja i wspólnota. 'Czynsz' to może w potocznym języku występować, bo tak krócej, ale nie w oficjalnych pismach wspólnoty :wink:

A SM ma niestety obowiązek zareagować, jak są wzywani :roll: Na dodatek to jest tak, że jeśli remontują grzebki bez umowy i działalności, to oznacza, że osobiście zatrudniasz ich na czarno :roll: Więc lepiej jakby nie przyjeżdżali :wink:

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień doberek :D A SM ma niestety obowiązek zareagować, jak są wzywani :roll: Na dodatek to jest tak, że jeśli remontują grzebki bez umowy i działalności, to oznacza, że osobiście zatrudniasz ich na czarno :roll: Więc lepiej jakby nie przyjeżdżali :wink:

No i afery ciag dalszy - sprzataczka wczoraj nie przyszla, a dzisiaj stwierdzila, ze ona ma dzieci. Rano nie wiedziala.:evil: No i facet znowu do zarzadcy, zarzadca do mnie. Grzebki podobno posprzataly rano, mam nadzieje, ze to prawda. No kurna, to sie nigdy nie skonczy!

Grzebki maja "firme", wiec jest wszystko OK. Zaczyna mnie to naprawde wkurzac :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

skończy się jak grzebki skończą..

:wink: :wink:

no, pooglądałam w końcu mieszkanko :roll:

trochę..

widzę, że antresolka już zrobiona na gotowe, gładzie położone..

czyżbyś się przymierzała do podłogi?

Bo tam coś takiego na jednym zdjęciu wyczaiłam..

bialutko tam masz teraz :lol: :lol:

super, bardzo ładne wnętrze, efekt będzie ekstra, jak skończysz :wink:

ale najbardziej to mnie te kolce urzekły...

biedne dupki gołąbkowe...

:lol: :lol: :lol: :lol:

skończy się jak grzebki skończą..

:wink: :wink:

no, pooglądałam w końcu mieszkanko :roll:

trochę..

widzę, że antresolka już zrobiona na gotowe, gładzie położone..

czyżbyś się przymierzała do podłogi?

Bo tam coś takiego na jednym zdjęciu wyczaiłam..

bialutko tam masz teraz :lol: :lol:

super, bardzo ładne wnętrze, efekt będzie ekstra, jak skończysz :wink:

ale najbardziej to mnie te kolce urzekły...

biedne dupki gołąbkowe...

Dzieki za wsparcie. :D Podloga ma sie zdarzyc, jak dobrze pojdzie, w najblizszym czasie. Parkiet bambusowy dopiero zaczeli (moze kontynuuja dzisiaj), no i ta wylewka betonowa mam nadzieje, jesli wszystkie testy wypadna pozytywnie. Cos tam zaczeli robic, zeby opanowac przebijanie regipsow na zolto i w miedzyczasie montuja geberit, przylacze pod pralke, takie tam malo ciekawe tematy. No i maja tez zrobic wklesle polki w lazience z plyt gipsowych. Wszystko jest tam teraz dosc rozpieprzone, nie bylo nawet jak stanac, zeby zdjecie zrobic...

No i zaden golabek sie jeszcze nie nadzial, bo bym go widziala :roll:

a jak tam wanna?

upatrzona?

Kupiona?

Wanna kupiona. Jest taka normalna, ze az mi wstyd :oops: . Cale 199 zl + nogi :D Te stalowe sa wszystkie takie same, albo kosztuja jakies gory pieniedzy, a efekt taki sam. To ja juz wole zainwestowac w plytki. No i w OBI byly tylko 3 stalowe - 150, 160 i 170 :lol:

Uprzejmie melduję, że jak wanna dwuosobowa, to dwie osoby wlizą spokojnie :lol: Do jednej pewnie też, tylko komuś będzie mniej wygodnie :wink:

Cały widz z tymi dwuosobowymi polega na tym, że mają odpływ na środku i są symetrycznie wyprofilowane, czyli dwie osoby mogą się wygodnie oprzeć. Ot i cała filozofia :lol: W normalnej zawsze z jednej strony jest bardziej stromo :roll:

Uprzejmie melduję, że jak wanna dwuosobowa, to dwie osoby wlizą spokojnie :lol: Do jednej pewnie też, tylko komuś będzie mniej wygodnie :wink:

Cały widz z tymi dwuosobowymi polega na tym, że mają odpływ na środku i są symetrycznie wyprofilowane, czyli dwie osoby mogą się wygodnie oprzeć. Ot i cała filozofia :lol: W normalnej zawsze z jednej strony jest bardziej stromo :roll:

To trzeba taka pozycje jeden na drugim - tez moze byc interesujaco :oops: