OK 09.04.2008 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Dzień doberek Ania, a małż to już się odzwyczaił od nowych pomysłów? Wstrzymaj się przynajmniej do porodu z tą antresolką Małgoś, Ania nie z tych, co to pretekstu potrzebują A jeśli chodzi o czynsze, to Małgoś ma rację - czynsze są tylko przy wynajmie, w mieszkaniu własnościowym płaci się tylko koszty i na fundusz remontowy. Ew. można czynszem nazwać opłatę za użytkowanie wieczyste, jeśli jest. U mnie to się nazywa 'zaliczka na koszty zarządzania' i właśnie fundusz remontowy. I takim nazewnictwem posługuje się administracja i wspólnota. 'Czynsz' to może w potocznym języku występować, bo tak krócej, ale nie w oficjalnych pismach wspólnoty A SM ma niestety obowiązek zareagować, jak są wzywani Na dodatek to jest tak, że jeśli remontują grzebki bez umowy i działalności, to oznacza, że osobiście zatrudniasz ich na czarno Więc lepiej jakby nie przyjeżdżali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.04.2008 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Dzień doberek A SM ma niestety obowiązek zareagować, jak są wzywani Na dodatek to jest tak, że jeśli remontują grzebki bez umowy i działalności, to oznacza, że osobiście zatrudniasz ich na czarno Więc lepiej jakby nie przyjeżdżali No i afery ciag dalszy - sprzataczka wczoraj nie przyszla, a dzisiaj stwierdzila, ze ona ma dzieci. Rano nie wiedziala. No i facet znowu do zarzadcy, zarzadca do mnie. Grzebki podobno posprzataly rano, mam nadzieje, ze to prawda. No kurna, to sie nigdy nie skonczy! Grzebki maja "firme", wiec jest wszystko OK. Zaczyna mnie to naprawde wkurzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.04.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 skończy się jak grzebki skończą.. no, pooglądałam w końcu mieszkanko trochę.. widzę, że antresolka już zrobiona na gotowe, gładzie położone.. czyżbyś się przymierzała do podłogi? Bo tam coś takiego na jednym zdjęciu wyczaiłam.. bialutko tam masz teraz super, bardzo ładne wnętrze, efekt będzie ekstra, jak skończysz ale najbardziej to mnie te kolce urzekły... biedne dupki gołąbkowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.04.2008 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 skończy się jak grzebki skończą.. no, pooglądałam w końcu mieszkanko trochę.. widzę, że antresolka już zrobiona na gotowe, gładzie położone.. czyżbyś się przymierzała do podłogi? Bo tam coś takiego na jednym zdjęciu wyczaiłam.. bialutko tam masz teraz super, bardzo ładne wnętrze, efekt będzie ekstra, jak skończysz ale najbardziej to mnie te kolce urzekły... biedne dupki gołąbkowe... Dzieki za wsparcie. Podloga ma sie zdarzyc, jak dobrze pojdzie, w najblizszym czasie. Parkiet bambusowy dopiero zaczeli (moze kontynuuja dzisiaj), no i ta wylewka betonowa mam nadzieje, jesli wszystkie testy wypadna pozytywnie. Cos tam zaczeli robic, zeby opanowac przebijanie regipsow na zolto i w miedzyczasie montuja geberit, przylacze pod pralke, takie tam malo ciekawe tematy. No i maja tez zrobic wklesle polki w lazience z plyt gipsowych. Wszystko jest tam teraz dosc rozpieprzone, nie bylo nawet jak stanac, zeby zdjecie zrobic... No i zaden golabek sie jeszcze nie nadzial, bo bym go widziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.04.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 a jak tam wanna? upatrzona? Kupiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.04.2008 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 a jak tam wanna? upatrzona? Kupiona? Wanna kupiona. Jest taka normalna, ze az mi wstyd . Cale 199 zl + nogi Te stalowe sa wszystkie takie same, albo kosztuja jakies gory pieniedzy, a efekt taki sam. To ja juz wole zainwestowac w plytki. No i w OBI byly tylko 3 stalowe - 150, 160 i 170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.04.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 czyli kupiłaś tą wannę stalową?i jaką?160? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.04.2008 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 czyli kupiłaś tą wannę stalową? i jaką? 160? W koncu wzielam 170, (tak, gdyby na przyklad OK mnie kiedys odwiedzila i zostala na noc ). Bede jeszcze miec 20 cm luzu na jakas polke. To chyba wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.04.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 OK wzięłąś pod uwagę.. a mnie?? w końcu mam bliżej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.04.2008 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 OK wzięłąś pod uwagę.. a mnie?? w końcu mam bliżej.. Ale Ty nie mowilas, ze jestes taka dluga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.04.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 a mówiłam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.04.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 u ciebie na pierwszej stronie.. tylko potem okazało się, ze OK jest większa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.04.2008 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 no, wielkoludem nie jestem, 174 cm.. Dlatego nie zanotowalam, ze jestes wielkoludem No to w takim razie do wanny zapraszam Was obie Poza tym wiesz, mniejszy sie do wiekszej wanny zawsze zmiesci, gorzej odwrotnie, ale jak sie nie zmiesci, to zawsze moze wziac prysznic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.04.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 ciekawe czy się obie na raz do takiej wanny zmieściłybyśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.04.2008 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 ciekawe czy się obie na raz do takiej wanny zmieściłybyśmy OK jest specjalistka od dwuosobowych - trzeba sie jej zapytac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.04.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 09.04.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Uprzejmie melduję, że jak wanna dwuosobowa, to dwie osoby wlizą spokojnie Do jednej pewnie też, tylko komuś będzie mniej wygodnie Cały widz z tymi dwuosobowymi polega na tym, że mają odpływ na środku i są symetrycznie wyprofilowane, czyli dwie osoby mogą się wygodnie oprzeć. Ot i cała filozofia W normalnej zawsze z jednej strony jest bardziej stromo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.04.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 hm... a ja mam spływ na środku i jedną stronę stromą... to w takim razie?? dwuosobowa czy nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.04.2008 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Uprzejmie melduję, że jak wanna dwuosobowa, to dwie osoby wlizą spokojnie Do jednej pewnie też, tylko komuś będzie mniej wygodnie Cały widz z tymi dwuosobowymi polega na tym, że mają odpływ na środku i są symetrycznie wyprofilowane, czyli dwie osoby mogą się wygodnie oprzeć. Ot i cała filozofia W normalnej zawsze z jednej strony jest bardziej stromo To trzeba taka pozycje jeden na drugim - tez moze byc interesujaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.04.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 no, może być... tylko woda się strasznie wychlapuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts