Tratwa 02.09.2003 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Mam nieużytkowe poddasze. Strop nad parterem jest ocieplony wełną. Jaką folię mogę położyć na wełnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 03.09.2003 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Nie musisz kłaść żadnej folii.Są jednak szkoły, które zakładają kładzenie folii na izolacji cieplnej, gdyż podobno ogranicza ucieczkę ciepła z izolacji. Tak więc jeżeli już położysz folię, pamiętaj by była to filia wysokoparoprzepuszczalna - dla lepszej ucieczki wilgoci z izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 03.09.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Polozylbym folie przede wszystkim po to, zeby ograniczyc kurzenie sie i pylenie welny mineralnej. Wela nie powinna lezec nieoslonieta, gdyz jest rakotworcza.Co do paroprzepuszczalnosci, to zgoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magus 17.01.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Pozwole sobie odgrzac watek Czy cos tanszego od folii wysoko-paroprzepuszczalnej sie nada na ograniczenie pylenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 17.01.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Czy cos tanszego od folii wysoko-paroprzepuszczalnej sie nada na ograniczenie pylenia? np.agrowłóknina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magus 17.01.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Wlasnie myslalem o agrowlokninie albo geowlokninie, ale mam watpliwosci czy to ma wystarczajaca trwalosc. I czy faktycznie te najtansze zastrzymaja pylenie z welny ... (chodzi o gestosc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts