lettka 19.03.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Cześć, Jesteśmy na etapie projektowania nowoczesnego domu,byliśmy już na 1 wizualizacji, architekt zaproponował nam projekt, którego podstawą jest dosyć duża klatka schodowa z dwóch stron mająca zamiast ściany szyby do wysokości prawie 8 metrów. Wygląda to mniej więcej tak: http://img216.imageshack.us/img216/1733/pytgb2.jpg Cała koncepcja bardzo nam sie podoba, ale mam obawy praktyczne. Abstrahuję od tego, że ciężko byłoby myć te szyby, ale czy da się to ogrzać, czy taki dom z taką wysoką klatką i do tego przeszkloną z dwóch stron skazany jest na zimno w zimie? Reszta pomieszczeń ma standardową wysokość. Byłabym wdzięczna za wskazówki i rady.Może ktoś z Was ma taką wysoką klatkę? Pozdrawiam Arletta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 19.03.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Może ogrzewanie ścienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.03.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Może ogrzewanie ścienne? Może nadmuch ciepłego powietrza dookoła tych szyb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 19.03.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 No ale tak naprawdę to jak macie zamiar myć te szyby? Raz na dwa lata?wysięgnik, zlecenia dla straży?ja bym to zmieniła- koszt wykonania tych okien bardzo duży, no chyba że trafiliście w totolotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 19.03.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Architekt, który to wymyślił powinien podpowiedzieć jak to ogrzać. Ja myślę, że problemów nie ma - tylko ile będzie to kosztować???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 19.03.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Te okna kosztują.1.Wykonanie i towar.2.Ogrzewanie - zależy też od której strony świata.3.Pielęgnacja. Z pewnością jest efektowne jeśli nie efekciarskie.Jeśli się przy tym uprzesz to można rozważyć szyby o współczynniku 0,6,ogrzewanie - grzejnik kanałowy u "podnóża" - i znowu wraca temat KASA.Jeśli ją masz to rób jeśli niekoniecznie pomniejsz okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts