Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

test psychologiczny

JANINKI-AMORKI82

Recommended Posts

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

i dupa blada... bo 1-den razy 9-c nigdy nie da dwu-cyfrowej liczby :roll: skonczylam zanim zaczelam :wink:

ps. narzedzie bylo zielona wiertarka (ostatnio zakupiona), siostre jak Zocha zabijalam przecietnie co pare dni wiec nie zrobilo to na mnie wiekszego wrazenia, 5F-ow tylko ze 6-tego nie moglam sie doszukac :roll:

To nie musi być dwucyfrowa liczba :D

Jeżeli wyjdzie Ci liczba dwucyfrowa dodaj do siebie te cyfry.

Czyli może być dwucyfrowa, ale nie musi :D

Jeszcze taka stara zagadka, może już była nie wiem.

http://freeweb.siol.net/danej/riverIQGame.swf

Zaczyna się niebieskim okrągłym po prawej

Z A S A D Y:

-Trzeba przetransportować wszystkich na drugą stronę

- Tratwa zabiera tylko 2 osoby

- sterować tratwą potrafią jedynie: ojciec, matka i policjant

- matka nie może przebywać z synami bez ojca

- ojciec nie może przebywać z córkami bez matki

- złodziej nie może przebywać z członkami rodziny bez policjanta

pomyslalam o ... niebieskiej konewce co jest troche bez sensu bo czy konewka jest narzedziem???? :)

Jak uzmysłowilam sobie ze chyba nie to faktycznie pomyslalam o ... siekierze . (ale juz ... czerwonej ....)

No i sama nie wiem :)

Test o psychopatce znalam wczesniej ale o ile pamietam nie wyszlo mi z testu ze nia jestem :)

4-D : DoMinikana - mArengo - Ananas....

(ale przyznam sie tez ze znalam wczesniej ten test :wink: )

mnie tez wyszły niebieski astry...oczywiście w Danii

Państwo na podaną literę, na trzecią literę państwa kolor, na drugą literę koloru kwiat , czyli niebieskie astry są niemożliwe w wym wypadku. Przeczytaj jeszcze raz dokładnie treść . Jeśli niebieski i w Danii to tylko irysy lub inne kwiaty na literę i :D .

i pupa blada... bo 1-den razy 9-c nigdy nie da dwu-cyfrowej liczby :roll: skonczylam zanim zaczelam :wink:

ps. narzedzie bylo zielona wiertarka (ostatnio zakupiona), siostre jak Zocha zabijalam przecietnie co pare dni wiec nie zrobilo to na mnie wiekszego wrazenia, 5F-ow tylko ze 6-tego nie moglam sie doszukac :roll:

Jeżeli wyjdzie Ci liczba dwucyfrowa dodaj do siebie te cyfry.

bo jeżeli nie(1x9=9, 9-5=4) to i tak niebieskie irysy rosną w Danii :D

czerwony młotek ale....

pomyslałam o kolejnym pogrzebie (na usprawiedliwienie-czytam masę kryminałów:)))

6F-ale maz tego nie docenia:)

a tak szczerze-6f nie zauważają geniusze a osoby drobiazgowe. Znam podobny test. Ja np nie ogarniam czasem pewnych calości za to zauważam szczegoły. Opisując jakąs osobę rzadko pamiętam wzrost posturę itd. a np krzywą dolną trójkę:)

• 2 weeks później...

Łatwo wykazać, że suma cyfr dowolnej (nie tylko dwucyfrowej) wielokrotności liczby 9 jes podzielna przez 9.

Łatwo także wykazać, że suma cyfr każdej max 2 cyfrowej wielokrotności liczby 9 jest mniejsza od 10.

Uwzględniając pierwszy warunek otrzymamy, że może być to tylko 9 (bo tylko 9 jest podzielne przez 9 i jednocześnie jest mniejsze niż 10).

A więc ciąg dalszy jest już oczywisty i nie może wyjść inaczej.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Widzę, że całkiem normalny jestem :o :D

No cóż, komturowa jest psychologiem.