Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

C.O i hydraulika -dobra cena?

lukas3339

Recommended Posts

Woda: kuchnia, dwie łazienki, garaż, ogród.

Kanalizacja

Podłogowe: dwie łazienkach, kuchna, wiatrołap (koło 25m2).

Kaloryfery coś koło 14 szt.

Kotłownia + kwasówka w kominie

Wejście z wodą do budynku bo budowlańcy nie zrobili + troche walenia młotem bo inny hydraulik robiąc kanalizę pod chudziakiem zrobił mi pion na środku przedpokoju :evil: .

robocizna 5500

Mniej więcej taką ofertę dostałem od trzech hydraulików +/- 500 pln. Odliczając 1200 za kotłownie, której w Twojej ofercie nie ma + kanalizę wychodzi cena "warszawska".

Tak więc Twoja propozycja jest poprostu cenę rynkową. Ani jakoś tanio ani przerażająco drogo :wink:

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
kurcze jakie niskie ceny. Na jakim ja świecie żyję; U mnie zrobienie kotlowni: piec na ekogroszek 35KW 8500zł + rury zbiornik buforowy całły osprzęt, regulatory, czujniki+ robocizna 12500, dalej podłogówka ogrzewanie ścienne (bez grzejników) rozprowadzenie rur 22500zł, kanaliza z geberitami 4 szt. 11500zl. razem . = 55.000zł :o , acha dom metraż podłóg na dole 130m2, poddasze 100m2. Jestem przerażona!!!

• 5 weeks później...

Buduję w bliskich okolicach Warszawy. Hydraulik za położenie instalacji CO, i wod.-kan. (bez montażu grzejników, pieca, baterii itp.) (z cyrkulacją) zaproponował 180 PLN/punkt (robocizna), przy czym np. grzejnik to 1 punkt, ale umywalka to 2 punkty (dopływ i odpływ).

Uważacie, że ta cena jest:

- OK

- raczej wysoka

- wysoka

- bardzo wysoka

?

Bardzo dziękuję za opinię kogoś, kto orientuje się w cenach w okolicach Warszawy lepiej ode mnie.

Buduję w bliskich okolicach Warszawy. Hydraulik za położenie instalacji CO, i wod.-kan. (bez montażu grzejników, pieca, baterii itp.) (z cyrkulacją) zaproponował 180 PLN/punkt (robocizna), przy czym np. grzejnik to 1 punkt, ale umywalka to 2 punkty (dopływ i odpływ).

Uważacie, że ta cena jest:

- OK

- raczej wysoka

- wysoka

- bardzo wysoka

?

Bardzo dziękuję za opinię kogoś, kto orientuje się w cenach w okolicach Warszawy lepiej ode mnie.

U mnie też 180 pln/punkt ale to za ciepła zimna woda chyba lub powieszenie grzejnika. Co do kanalizacji to bierze 80 pln za punkt. Tak ja wyprowadzali mi na góre to zapłacilem 800 pln za 10 pkt. Mam 2 kible, 3 umywalki, 2 praysznice i wanna + jakieś tam odpowietrzenie.

Pozr.