geiko 19.03.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 czy ktoś ma może pełny system thermo bravo, tj. łącznie z tynkiem akrylowym? Jakie sa wasze opinie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geiko 21.03.2008 03:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 podnosze temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geiko 21.03.2008 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 a jesli nie ma to czy cos slyszal na jego temat. producent jest z Jaworza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geiko 25.03.2008 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 podnosze temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 25.03.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 podnosze temat NIe podnoś. Wygląda na jakiś garażowy "system". Bez gwarancji, bez renomy, bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.03.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Nie zgadzam się, u nas w Mysłowicach robili całe osiedle ich systemem i jest ok, rozmawiałem z firma która to robiła i mówią że jest ok, ja za takie pieniądze lepszy bolixa, sredniego atlasa. Jak ktoś mieszka na śląsku niech bierze silikatowy mniej się brudzi, ja nie widzę sensu przepłacać kasy na tynk i tak po 10 latach każdy trzeba malować bo matowieje.Sam zamierzam robic dom w ich systemie, dobre ceny mają:http://www.mega1000.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geiko 29.03.2008 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Scrollek dziekuje za rzeczową odpowiedź. nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym bolixem i atlasem. czy moze o to ze lepiej wziac bolix i atlas bo sa w przyblizonej cenie, a jednak lepsze. przyznam ze tez myslalm o silikacie, ale boje sie go troche kupic. Podobno jest ciezki w obrobce (plamy itp.) i trzeba miec dobrego fachowca co mi go polozy - a z tym jak wiadomo to najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 29.03.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Nie zgadzam się, u nas w Mysłowicach robili całe osiedle ich systemem i jest ok, rozmawiałem z firma która to robiła i mówią że jest ok, ja za takie pieniądze lepszy bolixa, sredniego atlasa. Jak ktoś mieszka na śląsku niech bierze silikatowy mniej się brudzi, ja nie widzę sensu przepłacać kasy na tynk i tak po 10 latach każdy trzeba malować bo matowieje. Sam zamierzam robic dom w ich systemie, dobre ceny mają: http://www.mega1000.pl/ Czy jest ok to się okaże za 3 lata. Pracowałem z materiałąmi ,które po 10 latach nie matowiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.04.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Też tak może być, w sobote jade do pewnej firmy w k-ce proponują mi system WEBER TERRANOVA i Ceresit (ciekawe który lepszy)Akryl w tym systemie + styropian 10cm 28zł. Co do silkatów i silikonów to nie wiem. W sobote odpiszę a musze już wybrac bo fachowcy wchodza 15 maja a chcę miec materiał u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masterluk 06.04.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Osiedle na którym mieszkam w Poznaniu jest właśnie prawie całe ocieplane w tym systemie i pracownicy budowlani bardzo chwalą ten system, podobno wykonują tym systemem od ponad 3 lat i nie ma problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annanadia 15.04.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam, wczoraj firma właśnie skończyła u mnie docieplenie tym systemem, wykonawca nie znał tego systemu trochę się obawiał co do jakości a ja z nim ale po wykonaniu poprosił o namiar na firmę gdzie to kupiłam bo jak powiedział kleje i tynki są bardzo dobre, cały system zakupiłam w firmie Twój Dom Docieplenia i do Łodzi mi dowieźli, ja też jestem zadowolona kolor i struktura jest super a cena..., zaoszczędziłam ponad 1500zł na całym dociepleniu w porównaniu do materiałów dostępnych na moim rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_azmodan_ 17.05.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 W okolicach Rybnika sprzedaje ten system firma DORADO na ul. Żorskiej obok Prakitkera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blair7 22.06.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Polecam sysytem, jestem z niego zadowolony i tez oszczedzilem pieniadze. Polecili mi go fachowcy ktorzy robili elewacje na moim domu. W okolicach Nowego Sącza mozna kupic system w firmie Przyjazny Dom na Lwowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykns 01.06.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Polecam sysytem, jestem z niego zadowolony i tez oszczedzilem pieniadze. Polecili mi go fachowcy ktorzy robili elewacje na moim domu. W okolicach Nowego Sącza mozna kupic system w firmie Przyjazny Dom na Lwowskiej polecam również u mnie też fachowcy byli z niego zadowoleni dobrze sie naklada i w ogóle tylko ze ja kupiłem w N .Sączu na nawojowskiej w trans-budzie idzie sie z chłopakami dogadac polecam wszystkim dobre rabaty. transport na miejsce itd wszystko git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GIENKA14 05.07.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Polecam system TERMO-BRAVO. Mój domek wyszedł pięknie. Wybrałam kolor 10061 baranek 1mm. Towar i wykonawstwo kupiłam w firmie TERMO-HOME w Warszawa-Miedzeszyn przy ulicy Patriotów 135. Polecam z czystym sumieniem tą firmę. Wykonali kawał dobrej roboty (skomplikowany dom , pełno zakamarków. ) Zrobili to profesjonalnie i czysto. Wracając do samego tynku TERMO-BRAVO to zdecydowałam się ponieważ wskazano mi kilka adresów pod którymi mogłam sobie zobaczyć gotowe domki wykonane na tym systemie. Oczywiście wcześniej sprawdziłam ceny innych firm, krótko mówiąc miedzy np. Ceresitem, Kabe a TERMO-BRAVO to jest przepaść np. (ceresit silikon baranek 1mm wiaderko 25kg 190 złotych a cena Termo-Bravo dokładnie tego samego produktu 131 złotych. Czyli 190 pln (ceresit) - 131 pln (termo-bravo) czyli 59 złotych różnicy na jednym wiaderku . 59 pln razy 24 wiaderka potrzebne na wykonanie mojego domu daje nam 1416 zł zaoszczędzone na samym tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 28.07.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Jakiś marketingowiec ma nas tu za głupków. Co parę miesięcy pisze z nowego konta że system jest super hiper i do tego tani. Sorry ale nie wierzę, że ktoś specjalnie założył sobie konto na forum żeby napisać jednego pochwalnego posta nt system TB porównując jeszcze dokładnie ceny z konkurencją. Po prostu żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.08.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 heh... a ja nawet ostatnio z nimi rozmawialem.... byl chlopak u nas mnie w firmie(sam go zaprosilem),i juz mialem wprowadzac do dystrybucji... taka chwila slabosci jakas mnie ogarnela ....no i sie zreflektowalem.... postawili mnie do pionu moi klienci od lat - wykonawcy elewacji (zaden nie chcial ryzykowac, a jeden mial stycznosc z ich produktami)Opamietalem sie - nie zejde ponizej jakosci Caparola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil540 13.08.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam, wczoraj firma właśnie skończyła u mnie docieplenie tym systemem, wykonawca nie znał tego systemu trochę się obawiał co do jakości a ja z nim ale po wykonaniu poprosił o namiar na firmę gdzie to kupiłam bo jak powiedział kleje i tynki są bardzo dobre, cały system zakupiłam w firmie Twój Dom Docieplenia i do Łodzi mi dowieźli, ja też jestem zadowolona kolor i struktura jest super a cena..., zaoszczędziłam ponad 1500zł na całym dociepleniu w porównaniu do materiałów dostępnych na moim rynku. Witam wszystkim. Wczoraj właśnie zakończyła mi ocieplanie firma właśnie tym systemem. Nie mogę powiedzieć nic złego bo nie mieli problemów z przyklejeniem płyt do ścian i klejem i wogóle. Jedno co to zaproponowali mi żebym zamiast przyklejać klejem styropian przyklejił go na piance TYTAN EOS bo miałem stary tynk. Nie wiem czy to lepiej czy nie ale różnica wyszła niewielka więc się zgodziłem. Co do ceny to za ocieplenie policzyli mi 39zł materiał + tynk silikatowy, styropian 10cm. Firma WOJBUD z Żywca młoda firma ale sprawna i szybka. Jak ktoś chce mogę wysłać namiary. System jak najbardziej polecam. A za 2-3 lata napiszę jeszcze jedną informację co się dzieje, czy matowieje czy coś jest nie tak. Ale myślę że nie powinno być problemu. Polecam system TERMO-BRAVO. Mój domek wyszedł pięknie. Wybrałam kolor 10061 baranek 1mm. Towar i wykonawstwo kupiłam w firmie TERMO-HOME w Warszawa-Miedzeszyn przy ulicy Patriotów 135. Polecam z czystym sumieniem tą firmę. Wykonali kawał dobrej roboty (skomplikowany dom , pełno zakamarków. ) Zrobili to profesjonalnie i czysto. Wracając do samego tynku TERMO-BRAVO to zdecydowałam się ponieważ wskazano mi kilka adresów pod którymi mogłam sobie zobaczyć gotowe domki wykonane na tym systemie. Oczywiście wcześniej sprawdziłam ceny innych firm, krótko mówiąc miedzy np. Ceresitem, Kabe a TERMO-BRAVO to jest przepaść np. (ceresit silikon baranek 1mm wiaderko 25kg 190 złotych a cena Termo-Bravo dokładnie tego samego produktu 131 złotych. Czyli 190 pln (ceresit) - 131 pln (termo-bravo) czyli 59 złotych różnicy na jednym wiaderku . 59 pln razy 24 wiaderka potrzebne na wykonanie mojego domu daje nam 1416 zł zaoszczędzone na samym tynku. polecam również u mnie też fachowcy byli z niego zadowoleni dobrze sie naklada i w ogóle tylko ze ja kupiłem w N .Sączu na nawojowskiej w trans-budzie idzie sie z chłopakami dogadac polecam wszystkim dobre rabaty. transport na miejsce itd wszystko git Polecam sysytem, jestem z niego zadowolony i tez oszczedzilem pieniadze. Polecili mi go fachowcy ktorzy robili elewacje na moim domu. W okolicach Nowego Sącza mozna kupic system w firmie Przyjazny Dom na Lwowskiej Jaki to tynk(silikat, silikon, akryl)? Jak się "trzyma" ocieplenie/tynk po tym czasie? Proszę o podzielenie się opinią osobę która już od jakiegoś czasu posiada ocieplenie zrobione systemem termo bravo. Pozdrawiam Edytowane 13 Sierpnia 2012 przez kamil540 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowaniec 13.02.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 OSTRZEŻENIE!!!! – dla wszystkich, którzy planują robić elewację w systemie TermoBravo!!! Niestety skorzystałem z usług samego producenta, mającego swoją siedzibę w Jaworzu k/Bielska- Białej. Zamówiłem materiały na cały system z dociepleniem i tynkiem silikonowym. Gdy przyjechał do mnie kierowca, okazało się, że brakuje styropianu, listwy startowe nie takie jak trzeba i ich także brakuje. Po rozładowaniu całego samochodu (własnoręcznie) dowiedziałem się, że nie dostanę faktury. Otrzymałem tylko dokument WZ oraz oświadczenie kierowcy, że taka faktura przyjdzie do mnie pocztą. Do dzisiaj jej nie otrzymałem! Dzwoniłem do sprzedawcy i ten również zapewniał mnie, że musiało dojść od pomyłki i na pewno przyślą mi tą fakturę. Niestety zostałem OSZUKANY przez firmę TERMO BRAVO !!! Jestem zły, ponieważ bez faktury nie mogę odliczyć sobie VAT. Sam materiał jakimś super z kosmosu materiałem nie jest. Nie należy do złych ale zachwycać się nie ma czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykonawca2004 24.03.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Witam ja jakiś czas robiłem na tym tynku TERMO BRAVO na akrylu i silikonie tynki bardzo dobre nie blakną a co najlepsze stosunkowo tanie. W 2007 roku zrobiłem pierwszą elewacje na tym tynku i do tej pory się bardzo dobrze trzyma nie blaknie i nie pęka jakość porównywalna do BOLIX ,GRRENPLAST,ale dużo tańsze.W podobnych pieniążkach można kupić ansera i kosbuda ale nie polecam lubią pękać a kosbud się odbarwia.Dodam jeszcze że zrobiłem na tym tynku około 25 domków i żadnej reklamacji POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts