Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

docieplenie systemem termo bravo

Recommended Posts

heh... a ja nawet ostatnio z nimi rozmawialem.... byl chlopak u nas mnie w firmie(sam go zaprosilem),

i juz mialem wprowadzac do dystrybucji... taka chwila slabosci jakas mnie ogarnela ....

no i sie zreflektowalem.... postawili mnie do pionu moi klienci od lat - wykonawcy elewacji (zaden nie chcial ryzykowac, a jeden mial stycznosc z ich produktami)

Opamietalem sie - nie zejde ponizej jakosci Caparola

Witam wiem żę ten post jest stary ale poszukuje namiaru na dystrybutora termo bravo bo kiedyś tym robiłem ale dystrybutor zamkną skład a teraz nie mogę tego dostać w moim regionie a chciałbym robić jeszcze na tym bo szczerze nawet się to trzyma żadnych reklamacji na to nie miałem od 2007r a zrobiłem na tym przeszło 20 domków a jeśli chodzi o jakość to jest porównywalna do BOLIXA Greenplasta a na caparolu nie robiłem to nie wiem

hmmm ...

4 posty zachwalajace tego jakze rewelacyjnego producenta....

a nieprosciej zadzwonic do nich i powiedziec ze szukasz dystrybutora u siebie?

43-384 Jaworze

ul.Turystyczna 144

tel/fax (033) 8 173 900

e-mail : [email protected]

a zapewne i bezposrednio Ci sprzedadza.

• 1 year później...

Dzisiaj przyszło mi akurat przypomnienie że kiedyś brałam udział w tym temacie, więc coś dodam :

Jak widać we wcześniejszych wpisach 6 lat temu firma wykonała nam elewacje tym system i nadal jest super nic nie pęka kolor trzyma, troszkę tylko się zabrudził od drogi sąsiada ale planujemy umyć myjką w tym roku.

Poleciłam kilku znajomym i sąsiadom którzy robili ocieplenie skorzystali i też są zadowoleni.

Więc polecam zdecydowanie warto zaoszczędzić a zarazem mieć sprawdzony materiał.

• 10 months później...

Jestem wykonawcą elewacji, głównie ocieplenia budynków. Od początku działalności robiliśmy na Ceresicie. W tym roku wpadłem na pomysł żeby może spróbować czegoś tańszego a również dobrego. Akurat całe szczęście robiłem elewację dla siebie, 400 m2. Tynk silikonowy TermoBravo bezpośrednio z jaworza. Wszystko ładnie pięknie, dopóki tynk nie wyschnął. Wyszły przetarcia na całej powierzchni ściany, plamy, brak ziarna, bardzo słaby pigment, kamień się ścierał do jasnego. Generalnie tragedia. Kolor ciemniejszy już trochę lepiej wyszedł ale również to nie było to, do czego byliśmy przyzwyczajeni.

Frontową ścianę budynku wykonaliśmy już na Ceresicie, żeby uniknąć niespodzianek. Wyszła prawidłowo, nie ma plam , ani braku kruszywa na ścianie.

Termobravo nie uwzględniło reklamacji, stwierdzili że wszystko jest ok :) co dziwne bo gołym okiem widać różnice w jakości tynku na ścianie, tym bardziej że są dwie firmy na budynku.

I proszę mi nie mówić, że przetarliśmy ziarno, bo to bzdura. Kamień który sypie się jak piasek, słaby barwnik, świadczy to tylko o tym, że te tynki są bardzo słabej jakości !

Ceresit nie jest tynkiem wysokich lotów ale nigdy mi sie nie zdarzyły plamy z braku kamienia na elewacji.

Sprawa trafi do sądu, a dla zainteresowanych moge podac adres elewacji :)