Marc 03.09.2003 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Moi wspaniali hydraulicy zostawili na całą noc węża ogrodowego w domu, z którego lała się woda. Rano wodę trzeba było zbierać łopatami. Ponieważ mam ułożoną folię i styropian a nad tym ogrezwanie podłogowe (w części już zalane) woda dostała się pomiędzy folię a beton (chodzi o pierwszą warstwę betonu a nie jastrych). Żeby było śmieszniej beton jest wodoszczelny, więc nie wypije wody. Mam pytanie co z tym fantem zrobić? Nie wchodzi w grę ściąganie całej podłogi bo to za duże koszty (część posadzki mam zalaną i trzeba by było kuć). Część wody wypiły już ściany ale co z resztą? Na razie nie będę kładł paneli poczekam do przyszłego lata (po upałach) i gładzi gipsowej (poczekam aż ściany się wysuszą). Czy macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość bajzi 03.09.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 zbyt dużo wody to tam sięchyba nie dostało (zależy od jakości wykonania), ale na twoim miejscu nie układałabym zwłaszcza paneli na podłodze. myślę, że w miarę upływu czasu wilgoć przejdzie do ścian, bo innej drogi nie widzę. jak otynkujesz, pojawią ci się wykwity z wody. co jakiś czas będziesz je zamalowywać i patrzeć, czy pojawią się nowe.......jak się nie pojawią, wtedy możesz kłaść posadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hippo 03.09.2003 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Zorganizuj dmuchawy, są takie do osuszania pomiesczeń. Widziałem kiedyś dmuchawy do suszenia zboża u rolników, może warto zaptać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marc 03.09.2003 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Dzięki serdeczne za odpowiedź. Na razie będę suszył w sposób naturalny (podobno w przyszłym tygodniu ma być cieplej) a później zobaczę jak bardzo ściany piją wodę (mam już tynki cementowo-wapienne, planuję gładź gipsową, która teraz chyba trochę poczeka). Problem polega na tym, że nie wiadomo ile jej jest bo tam gdzie ona się znajduje nie ma dostępu. A z panelami poczekam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 03.09.2003 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Rozważył bym kupno osuszacza elektrycznego domowego. Przyda się latem w domu. Zmniejszenie wilgotności z 80% do 50% przy temperaturach powyżej 23 stopni daje odczuwalną ulge.Moc osuszacza około 300W. Ceny nieco powyżej tysiąca.N.p. http://www.aerial.pl Jest też jakiś polski producent we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts