Lidka i Janusz 20.03.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Czy ktoś robił z Was podbitkę z płyt OSB. Płyty w formie paneli(pióro , wpust),jeżeli tak to jak się sprawdzają? Czy można je malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 20.03.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 są tacy i sobie chwalą .... proponuje poszukac przez SZUKAJ .... tak podbitka jest najczeciej tynkowana i daje b.ladny efekt, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.03.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Mój mąż się nastawia na zrobienie podbitki w ten sposób. Jestem ciekawa co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 20.03.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Czy ktoś robił z Was podbitkę z płyt OSB. Płyty w formie paneli(pióro , wpust),jeżeli tak to jak się sprawdzają? Czy można je malować? Płyta OSB to dobry wybór. Można ją malować, tynkować i ocieplać styropianem lub wełną. Przed tymi zabiegami należy ją tylko pomalować CERPLASTEM, dla uzyskania idealnej przyczepności. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.03.2008 01:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 sprawdza się ok ale musi być pokryty tynkiem już kiedys publikowałem nasz zdjęcia przeszukaj forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 21.03.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Czy ktoś robił z Was podbitkę z płyt OSB. Płyty w formie paneli(pióro , wpust),jeżeli tak to jak się sprawdzają? Czy można je malować? Płyta OSB to dobry wybór. Można ją malować, tynkować i ocieplać styropianem lub wełną. Przed tymi zabiegami należy ją tylko pomalować CERPLASTEM, dla uzyskania idealnej przyczepności. Pozdrawiam. Zamiast ocieplać OSB do tego klej i siatka może lepiej zastosować taką płytę http://www.knaufinsulation.pl/produkty/we%c5%82na_drzewna_heraklith/heratekta_m3.aspx Jedna osoba na forum miała tak zrobione i otynkowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.03.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 sprawdza się ok ale musi być pokryty tynkiem Dlaczego musi być pokryta tynkiem? Znajomy położył sobie podpitkę z OSB i tylko ją pomalował na jakiś brązowy kolor. Co innego, że widać całą strukturę OSB, ale nie dyskutuje się o tym kto co lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzak 61 22.03.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 sprawdza się ok ale musi być pokryty tynkiem Dlaczego musi być pokryta tynkiem? Znajomy położył sobie podpitkę z OSB i tylko ją pomalował na jakiś brązowy kolor. Co innego, że widać całą strukturę OSB, ale nie dyskutuje się o tym kto co lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 24.03.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Podłączam się do pytania, z tym, że autorom wątku chodziło nie o podbitkę z całej płyty OSB, tylko o taką na pióro i wpust. Wydaje mi sie, że wtedy dziwnie by to wyglądało jakby były otynkowane, czy ocieplone styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 29.03.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Przyłączam się do tematu. Ekipa wykonała podbitkę z osb, następnie ociepliła całość styropianem (fotka), nałożyła klej i siatkę (tego nie ma na zdjęciu). http://images43.fotosik.pl/277/3c088c3d579e170f.jpg Widoczne drewniane elementy konstrukcji dachu (krokwie? ) mają zostać pokryte blachą. I teraz zastanawiam się, czy na tym etapie nie można tego przykryć styropianem, na to klej, siatka i tynk? Wydaje mi się, że takie rozwiązanie wyglądałoby bardziej estetycznie niż kilometry blachy wokół dachu, ale są dwa 'ale': 1. Czy ocieplenie styropianem tych belek można wykonać teraz, już po tym, jak pozostałe elementy zostały wykończone (na razie bez tynków)? 2. Jak będzie się to sprawować w przyszłości? Czy na jasnym tynku nie powstaną od razu brudne zacieki od spływającej z dachu wody? Niby są rynny, ale... Będę wdzięczna za radę doświadczonych forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 30.03.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 ja mam blachę (czarny mat)i jest ok podbitka z OSB na to styro (2cm) na klej i kołki. potem siatka. na jesieni tynkuję foto w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 30.03.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 hojnorek, dzięki za odpowiedź. Rzeczywiście u Ciebie wygląda to OK, więc mam nadzieję, że i swoim domem nie będę zawiedziona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts