Capricorn 20.03.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Sto lat temu miałam go w domu. I teraz znów go chcę. Znalazłam na allegro jeden okaz, ale w zestawie, który mnie dosć średnio interesuje. Chcę miec tego mojego, i już. a trochę trudno szukać, gdy się nie wie, czego własciwie szukam. Gdyby ktoś był w stanie podać mi nazwę sukulenta ze zdjecia wstawionego do tej aukcji, byłabym wdzięczna. Pierwszy rząd, pierwszy z prawej - tej w biało-zielone prążki: http://www.allegro.pl/item328939322_zestaw_kaktusy_6_szt.html z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete 20.03.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Wydaje mi sie , że to haworsja, jak i w drugim rzędzie po lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 20.03.2008 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Dziękuję. Z wikipedii wzięłam nazwy gatunków haworsji, o takie: Gatunki (wybór) * Haworthia glauca * Haworthia maraisii * Haworthia mirabilis * Haworthia pilifera * Haworthia pygmaea * Haworthia retusa * Haworthia truncata * Haworthia venosa * Haworthia viscosa Wygooglowałam zdjecia każdego z w/w gatunków. Bardzo jest podobny ten mój tajemniczy sukulent do viscosy, ale viscosa nie w prążki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 20.03.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 ja myslalam ze takie "kaktusy" to aloes albo agawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 20.03.2008 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 agawa tutaj - to chyba jednak nie to samo... http://www.allegro.pl/item331941920_kaktusy_kaktus_agave_agava_aloes_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 20.03.2008 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 podpowiedziano mi w innym miejscu, że to GASTERIA. Sprawdziłam dokładnie - i mam: GASTERIA bicolor v. liliputana. Ha, to jeszcze tylko muszę to gdzieś nabyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 30.04.2008 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Kto szuka ten znajdzie Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts