Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Goleniów - początek budowy

fuchsler

Recommended Posts

Zaczynam "zabierać się" za budowę domu w systemie kanadyjskim w okolicy Goleniowa (zachodniopomorskie:)). Czy ktoś zna orientacyjne koszty architektów, geodetów, projektantów instalacji na tym terenie. Na jakie trudności mogę się tutaj natknąć, chodzi mi zarówno o urzędników jak też instytucje typu ENEA, Gazownia itp. Proszę o rady jak tych trudności uniknąć

ale tupet , chłopie weź papiery i pochodź trochę to sie dowiesz co są za problemy,

Każdy inwestor ma inne problemy przy danej inwestycji, wiec nie licz, że znajdziesz na to lek na forum.

Jeśli masz lenia to zleć to odpowiedniej osobie , ona ci to załatwi ,oczywiście nic za darmo , u mnie miało to kosztować 1500zl , dlatego załatwiłem sam , praktycznie zajęło mi to jeden dzień ,

co tak ostro Panowie, przeca napisał

Zaczynam "zabierać się" ...

Czy ktoś zna orientacyjne koszty architektów, geodetów, projektantów instalacji na tym terenie. Na jakie trudności mogę się tutaj natknąć...

ano możesz natknąć się na klopoty w postaci trenujących tam chłopaków

http://www.infowsparcie.net/wria/images/gryfice_26br/sks_byd2000.jpg

co tak ostro Panowie, przeca napisał

Zaczynam "zabierać się" ...

Czy ktoś zna orientacyjne koszty architektów, geodetów, projektantów instalacji na tym terenie. Na jakie trudności mogę się tutaj natknąć...

ano możesz natknąć się na klopoty w postaci trenujących tam chłopaków

http://www.infowsparcie.net/wria/images/gryfice_26br/sks_byd2000.jpg

O to jest najlepsza grupa zdejmująca humus - 5 min i po sprawie łopatą dno krateru wyrownac i zalewac ;)

ino za zrobienie dziury pod szambo koło domu kosztuje więcej ;)

Zaczynam "zabierać się" za budowę domu w systemie kanadyjskim w okolicy Goleniowa (zachodniopomorskie:)). Czy ktoś zna orientacyjne koszty architektów, geodetów, projektantów instalacji na tym terenie. Na jakie trudności mogę się tutaj natknąć, chodzi mi zarówno o urzędników jak też instytucje typu ENEA, Gazownia itp. Proszę o rady jak tych trudności uniknąć

A gdzie konkretnie będziesz się budować?

Trudnością jedną z podstawowych jest przede wszystkim oczekiwanie na dokumenty, przy czym ja sama tego nie załatwialam, zrobienie całej dokumentacji do PnB zlecilismy. dość dlugo czekaliśmy na projekt z Enea. zaczelismy załatwiac dokumentacje około sierpnia i dopiero po świetach zlozymy dokumenty do PnB.

co do cen to nie umiem Ci konkretnie powiedziec, bo to sie zmienia. Pytaj ile chcą i ewentualnie sie targuj.

Moja rada - uzbrój się w cierpliwość! :) i powodzenia!

"Szukasz opinii? Chcesz wiedzieć

jakie rozwiązania wybierają inni?

Skorzystaj z FORUM. "

...

i potem się klika i wchodzi na forum..ale co niektórzy są tu tak długo że prawie z niego nie wychodzą i nie wiedzą co pisze na drzwiach. :lol:

Jest dokładnie tak, jak napisałeś. Trochę obserwuję to forum i zauważam to samo. Jest grupa starych forumowiczów, którzy tworzą tzw. "lożę szyderców". I biada temu, który akurat niechcący się nawinie. Panowie, krótki apel - nie chcecie pomóc osobie o to proszącej? to nie piszcie nic. Inaczej nikt tu już nie będzie zaglądał i pozostanie Wam ponaigrywać się z siebie samych.

Jest dokładnie tak, jak napisałeś. Trochę obserwuję to forum i zauważam to samo. Jest grupa starych forumowiczów, którzy tworzą tzw. "lożę szyderców". I biada temu, który akurat niechcący się nawinie. Panowie, krótki apel - nie chcecie pomóc osobie o to proszącej? to nie piszcie nic. Inaczej nikt tu już nie będzie zaglądał i pozostanie Wam ponaigrywać się z siebie samych.

popatrz na swój avatar, jest tam w okolicach pewne miejsce, generalnie (nie tylko Twoje) takie uwagi mniej więcej tam można chować

szukanie nie boli, często pomaga, wiele wyjaśnia

a kupy w stylu takiego postu zasługują na wskazane wcześniej miejsce

no i sam nie przybliżyłeś Pytającego ani o krok do wymarzonego domu

popatrz na swój avatar, jest tam w okolicach pewne miejsce, generalnie (nie tylko Twoje) takie uwagi mniej więcej tam można chować

szukanie nie boli, często pomaga, wiele wyjaśnia

a kupy w stylu takiego postu zasługują na wskazane wcześniej miejsce

no i sam nie przybliżyłeś Pytającego ani o krok do wymarzonego domu

Niestety większość z Twoich ponadsześciutysięcy postów też można w to miejsce wsadzić.

Pytającego nie przybliżyłem ale też nie zniechęciłem. Skoro nie mogłem pomóc to przynajmniej nie wypisywałem głupot w Twoim przaśnym stylu.