borysj5 21.03.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Witam.Otóż kupiłem (przez internet w ciemno) finishparkiet 11mm grubosci z drewna IROKO i tu zaczynają sie schody. Na zdjęciu parkiet wyglądał na ciemny z czerwonawym odcieniem a w domu juz po rozpakowaniu jest raczej jasny z brązowym lub żółtym (zależy od klepki) odcieniem i NIE PASUJE MI DO WNĘTRZA co zrobić ?Czy można go jakoś polakierować z barwnikiem ?Czy lakierownie fishparkietu w ogóle ma sens ?Czy można go polakierowć bez cyklinowania ? (tylko zmatowić)Czy w ogóle można kupić koloryzujący lakier ew. barwnik do lakieru Zależy mi żeby nie cyklinować tej podłogi ponieważ warstwa drewna IROKO to tylko 4mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 21.03.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 istnieje taka opcja ale oczywiscie juz po ułożeniu zgłoś sie do firmy adler z krakowa maja całą gamę lakierów koloryzowanych przysla ci próbniki...a na finisza nie ma sie co obrazac bo próbniki w egzotach nigdy nie oddaja rzeczywistego koloru to jest drewno produkt naturalny i z egzotami tak własnie jest ze sa bardzo zróżnicowane kolorystyczniei jeszcze jedno musiałbyś a) przeprowadzić próby przyczepności (na zmatowionej powierzchni)b) z tym już musi sobie radzic parkieciarz a raczej wykonujemy takie usługi bardzo niechetnie.... P.S robiłem kiedys cos podobnego ale pracy i strachu czy klient bedzie zadowolony wiele.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borysj5 21.03.2008 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 UFFFF to już jest jakiś krok, aż mi się micha cieszy bo faktura drewna jest super tylko ten kolor ech. Myslałem już że przyjdzie mi sprzedać tą podłogę a szkoda. Znalazłem ich stronę w necie, skontaktuje się z nimi bo w produktach nie widze takich barwników. Więcej nic w ciemno nie kupie. Jeszcze pytanie : z jakim lakierem te barwniki pomieszać ? Bo przecież cała barwa będzie w lakierze to chyba on powinien być jakiś super hiper czy jak? Pytam bo nikt mi tego nie zrobi już dzwoniłem i faktycznie nikt nie jest zainteresowany taką robotą więc będę lakierował sam. P.S robiłem kiedys cos podobnego ale pracy i strachu czy klient bedzie zadowolony wiele.. I jak wyszło u tego klienta ? Dało się znacznie odejść od barwy początkowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 21.03.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 pośle ci na priv co i jak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fulmenwar 02.04.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam. Otóż kupiłem (przez internet w ciemno) finishparkiet 11mm grubosci z drewna IROKO i tu zaczynają sie schody. Na zdjęciu parkiet wyglądał na ciemny z czerwonawym odcieniem a w domu juz po rozpakowaniu jest raczej jasny z brązowym lub żółtym (zależy od klepki) odcieniem i NIE PASUJE MI DO WNĘTRZA co zrobić ? Czy można go jakoś polakierować z barwnikiem ? Czy lakierownie fishparkietu w ogóle ma sens ? Czy można go polakierowć bez cyklinowania ? (tylko zmatowić) Czy w ogóle można kupić koloryzujący lakier ew. barwnik do lakieru Zależy mi żeby nie cyklinować tej podłogi ponieważ warstwa drewna IROKO to tylko 4mm Drogi nabywco finishparkietu Iroko...nieprzejmuj się tym faktem, że nabyłeś jasne drewno a na zdjęciu było ciemne, ponieważ oba kolory są prawdziwe !!! Po pół roku albo nieco dłużej kolor położonego parkietu będzie odpowiadał temu ze zdjęcia. Iroko jest gatunkiem podlegającym silnemu utlenianiu - ciemnieniu. Naprawdę niewarto wierzyć w cuda związane barwnikami - to to samo gdybyś pokrył parkiet farbą olejną !!! )). Mam w tym drobne doświadczenie, szczególnie w egzotykach z racji swojego zajęcia - prowadzenia sklepu internetowego oraz prac związanych z procesami układania parkietów. Pozdrawiam i życzę dobrego humoru w temacie iroko oraz zasięgnięcia rady fachowca w pierszym rzędzie - to on odpowiada za swoje słowa, które nie mogą być oparte na domysłach...płacicie wreszcie za coś drodzy klienci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 03.04.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Sama prawda oprócz tego że będzie odpowiadał ze zdj...przyciemnieje z pewnością i to dość mocno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts