Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może biegi?

Monis

Recommended Posts

I nie chodzi mi o podbiegiwanie do autobusu czy tramwaju :wink:

Jest pełno klubów biegowych.. A może założyć Klub Budujących Domy? Póki co jeszcze jestem w Wawie i tu drepczę, ale mam nadzieję że pod koniec roku osiądę w Starych Babicach. Może ktoś biega w tamtych okolicach? Ma jakieś fajne trasy? Chętnie się przyłączę... :)

Ja akurat z innej części kraju, ale też lubię amatorsko pobiegać.

Biegam rano z słuchawkami na uszach, po lesie, stała trasa ok 2,5 km. Przed biegiem lekka minutowa rozgrzewka (biegne kilka minut po pobudce), po powrocie uzupełnienie płynów i prysznic. Biegam co drugi dzień.

W mojej okolicy nie mam co liczyć na bieganie w parze ;-/

• 3 weeks później...

ja biegam w pepegach firmy nike

nie rozpadaja sie ale chyba nie sa specjalnie do biegania - po prostu zwyczajne

aha - w innym watku zaproponowano mi zebym dolozyla do tego dachowke karpiówke - ale chyba nie skorzystam bo ignorant który to zaproponował zalozył z gory ze biegam dla zrzucenia zbędnych kalorii a nie dla przyjemnosci i zachowania jakiejś tam moze i małej ale kondycji :)

nie chodzi mi o firmę. dla mnie to nie ma znaczenia. i tak wszystko jest szyte w chinach albo jakiejś malezji. ważne jest żeby spełniały jakieś tam odpowiednie cechy, o których ja nie bardzo wiem. na co trzeba zwrócić uwagę.

powiedzmy, że napewno chcę mieć membranę, i mają służyć zarówno do lasu, bezdroży jak i na asfalt.

pozdro

zielona,

A moze rzucimy se na takie buty?

http://www.sciezkibiegowe.pl/page/1124/Nike

:D Podobaja mi sie ... 8)

oorbus,

Na stronie ktora podalam jest troche o technologiach stosowanych w produkcji butow. Ja generalnie biegam tylko na biezni na sali aerobowej ale buty kupilam polecane przez Nike do biegania. Przy moich zrujnowanych przez tenis kolanach i kostkach, to bardzo wazne 8) Dla zwiekszenia efektu aerobowego biegam z ciezarkami na przegubach. Zawsze to biceps ma tez zajecie ;)

Rownie dobrze moglam kupic buty Pumy czy inne i tez pewnie spisalyby sie doskonale ... no ale przywiaznie do marki u mnie najwazniejsze :lol:

Ja mam 2 pary new balance. Jedne takie podstawowe na bieganie po polach,łąkach i innych dobrze amortyzujących powierzchniach W540WF drugie miały być do ambitniejszych celów stary model W901SP. Te pierwsze mają się dobrze, drugie mają zgon. Teraz myślę o WT800BG. Niestety ja muszę patrzeć na obuwie politycznie, nb to jedyna marka , która u mnie nie kojarzy się z drechami. Odpuszczam nartę i adasie :D . Jeśli chodzi o ciuchy do biegania to mam totalny mix, tam gdzie biegam a biegam z dresiarską suczą , nie mogę uchodzić za drecha :D . Jednak dość często zdarza mi się popełnić jakiś dresiarski zestaw :D . Kiedyś biegałam regularnie, teraz tylko w sezonie wiosenno - wczesnojesiennym. Kolana a zwłaszcza lewe mam w słabej formie, ciężarki na nadgarskach obowiązkowo, jeszcze kiedyś ołów na łydę :D . Niestety łyda trzyma wymiar constans :D

dobra,

to mi podpowiedzcie jakie pepegi sobie qpić.

bo nie mam zielonego pojęcia.

takie coby mi sie nie rozpadły po 10km. :lol:

pozdro

Po wejściu do autoryzowanych sklepików typu Puma , Nike ect. zauważycie, że półeczki są zawsze oznaczone (napewno w NIKE) jakie jest zastosowanie buta - koszykówka, tenis, bieganie, football

Te do biegania, oprócz odczuwalnego komfortu po przymierzeniu jesli chodzi o ich amortyzowanie, często charakteryzują się wykonaniem. Scianki buta czesto zrobione są z siateczek, łatwo przewiewnych materiałów.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...