grzegorzdziedzic 21.03.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 MAm do ułożenia 100m2 płytek ceramicznychw pomieszczeniu 10m x 10mPomieszczenie nie jest ogrzewane podłoga jest na gruncie. Jeszcze nie układałem takich dużych powieszchni i nie wiem jaką zastosować dylatacje (czy wogule stosować) i w jakich odstępach taką dylatacje należy stosować. Plytki prawdopodobnie układane będą w karo. dziękuję za ewentualna pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 21.03.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 a posadzka jest dylatowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 21.03.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 no właśnie z tym układaniem w karo.... na posadzce byly zrobione dylatacje , po ułozeniu płytek w karo nie dało się zrobić dylatacji zgodnie z ich przebiegiem w wylewce, więc nie zrobiłem nic, układałem jak leci , przecinając pasami kafli te dylatacje na posadzce , jak narazie nic się nie dzieje złego prawie rok od ułożenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzdziedzic 25.03.2008 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Posacka nie jest dylatowana !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turcin 25.03.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 W takim przypadku powinna zostać podzielona na co najmniej 4 części np. na krzyż. Podłogę trzeba zdylatować jeżeli: - powierzchnia jej jest większa niż 40m- jeden z boków jest dłuższy niż 8 metrów- jeżeli stosunek boków prostopadłych jest większy niż 2:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kociamama 25.03.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 ...Podłogę trzeba zdylatować jeżeli:... No właśnie. Mam ten sam problem co Pawelurb. Jak zdylatować podłogę, gdy chcę mieć terakotę ułożoną w karo? Dziękuję za pomoc. Zuza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laziale 26.03.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 nie ma podziału na caro czy nie caro należy posadzkę przeciąć wzdłuż lini np.caro co najmniej 1cm i wypełnić jakąś masą aco do płytek to dylatację robi się z listew miedzianych lub mosiężnych itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.03.2008 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 nie ma podziału na caro czy nie caro należy posadzkę przeciąć wzdłuż lini np.caro co najmniej 1cm i wypełnić jakąś masą aco do płytek to dylatację robi się z listew miedzianych lub mosiężnych itd dylatacje można obejść stosując maty lub płyty rodzielające stosuje się je zwłaszcza tam gdzie podział płytek jest nie do przyjęcia ze względów estetycznych wyobraż sobie ze na 110 m2 gresu na ogrzewaniu podłogowym , 4 różne płyty posadzkowe - nie ma dylatacji i nic nie pęka , nawet na fugach nie ma mikropęknięc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda158 06.10.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Proszę o informację co to są te płyty lub maty rozdzielające, czy to można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts