rysiek1000 21.03.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Wymieniam pokrycie dachowe z blachy na dachówkę. Była słaba izolacja, deski, papa jak i blacha. Potrzebuję zerwać deski i wymienić izolację. Pytanie brzmi : czy lepiej położyć ponownie deski, papę, łaty i dachówki czy bez desek folię, łaty i dachówkę. Z góry dzięki za wszelkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pismag 21.03.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Lepsza i bezproblemowa w przyszłości będzie wersja; deski, papa, łaty i dachówka. Pamiętaj tylko o szczelinie wentylacyjnej między ociepleniem a deskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan12 22.03.2008 02:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Popieram przedmówcę, folia- nie wiadomo co z nią będzie za dwadzieścia lat, a deski i papa już sprawdzone i z pewnością wytrzymają znacznie dłużej. Kolejny plus dla desek to, to że w jakiś sposób usztywniają konstrukcję dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 22.03.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 a minus taki że obciążają dodatkowo jeśli masz pod to wszystko więźbę przygotowaną to daj te deski z papą i dachówka , jeśli masz lichą więźbę to deski se odpuść U siebie mam wszystko co możliwe tzn. ddeski, papa, folia , kontr łaty, łaty i dachówka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 22.03.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 A jak to jest z tym deskowaniem - deski bić stroną dordzeniowa do góry czy do dołu ? Bo ja biłem do dołu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 22.03.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 że co ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 22.03.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Wyjaśniam. Napotkałem się na kilka teorii jak i dlaczego się deskuje pod papę_gont bo taki wariant przyjąłem.Jedni mówią że deski bite stroną dordzeniową do góry jak wyschną to się mogą tak wygiąć ( w kierunku rdzenia) że potrafią "wyłazić z gwożdziami .Znalazłem nawet taki film instruktażowy chyba icopal-a który mówi jak te deski bić.Zaznaczam że ma to znaczenie gdy mamy za szerokie deski takie pow.13-14 cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 22.03.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 http://www.icopal.pl/index.php?page=filmy-instruktazowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent56 22.03.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Prawą stroną do góry (dordzeniową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 22.03.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Czym wobec tego bedzie skutkowało to że zadeskowałem "prawą" stroną w dół ( miałem b.wąskie deski 8-9do13cm, dach dwuspadowy 140m 30stopni na płd a na płn 17stopni).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 22.03.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 tylko która strona to prawa mam 320 m2 dachu za deskowanego jak leciało , deski różne od 10cm do 28cm włącznie , jeśli ktoś uważa że wykonawca będzie zwracał na to uwagę to może sie mylić u siebie sam deskowałem i nie zwróciłem na to uwagi , w sumie to pierwszy raz słyszę o takiej głupocie , no ale czego to ludzie nie wymyślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 22.03.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 No DOCENT56 pisał że prawa to dordzeniowa.Dla mnie to też wsio ryba dlatego żuciłem pytanko bo mnie zdiwił jeden cieśla który się do tego przyczepił. Jakby to miało większe znaczenie od szerokości desek , które jak będą przybite mokre to sie naprawdę wyginają schnąc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan12 22.03.2008 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 No DOCENT56 pisał że prawa to dordzeniowa.Dla mnie to też wsio ryba dlatego żuciłem pytanko bo mnie zdiwił jeden cieśla który się do tego przyczepił. Jakby to miało większe znaczenie od szerokości desek , które jak będą przybite mokre to sie naprawdę wyginają schnąc.Pozdrawiam Ten cieśla, to jakiś dziwny majster!! Większość wykonawców chce zrobić swoje w jak najkrótszym czasie, wziąść kase i przeskoczyć na kolejną budowę. Dziwny gość. Nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent56 23.03.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Którym samochodem chcielibyście jeżdzić Mercedesem czy trabantem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent56 23.03.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Zgodnie z teorią względności kaźda głupota zadziwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 23.03.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Większość wykonawców chce zrobić swoje w jak najkrótszym czasie, wziąść kase i przeskoczyć na kolejną budowę. jest takie przyslowie " Śpiesz się powoli " kazdy wie , jaka jest wiekszosc wykonawcow i dlaczego tak przeskakują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts