Agnicha 18.03.2002 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 Czy słyszeliście o takim produkcie jak styropian z przyklejona papą, który służy ociepleniu dachu?Nie, nie, nie myślcie, że ja wpadłam na taki pomysł. Kolega prosił mnie żebym zapytała, bo nie może tego znaleźć. Prawdopodobnie stosują to hipermarkety do ocieplenia swoich dachów. Czy ktoś coś wie? Gdzie to można dostać? Djacie jakiś namiar: adres, strona www, czy coś innegopozdrowieniaAgnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.03.2002 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 Słyszałem, ale myślałem, że to do ocieplania fundamentów lub podłogi. A co Ty budujesz hipermarket? Ja nie lubię styropianu, a pomysły by dawać sobie coś takiego w dachu między krokwiami budzą moje bezgraniczne Pisane już było na Forum, a trudności docięcia tego do przestrzeni między krokwiami (zwłaszcza jak nie są idealnie równoległe) i zagrożeniu temperaturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 18.03.2002 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 Tego nie stosuje sie dachy strome czyli do ocieplen miedzy krokwiami tylko na dachy plaskie, stropodachy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 18.03.2002 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 Interesowałam się tym tematem. Nie masz racji Pitbull to też stosuje się na dachy strome. W którymś egzemplarzu "Mojego Domu" był dosyć spory artykuł na ten temat. Pokazane były trzy możliwości: płyty apricell (brak ich w Polsce produkt niemiecki), które miały nawet z jednej strony płyty MDF lub tym podobne, płyty styropianowe pokryte z jednej strony papą oraz typowy dach ociepłany styropianem na zasadzie thermomuru a na to dachówki. Agnicha1704 zobacz na stronie firmy Sukiennik. Ja dodatkowo sprawdzę w domu co to była za firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 18.03.2002 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 Dzięki Hary za namiar. Frankai - wczytaj się - to dla kolegi - ja takich numerów nie przewiduję na swoim dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arthee 19.03.2002 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2002 Czego to ludzie nie wymysla? Owszem slyszalem, mostki termiczne zapewnione. Nie polecam!Szkoda nerwow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 20.03.2002 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Sprostuję - znalazłam co potrzebowałam, ale zdecydownie poleciłam koledze wełne mineralną. Faktycznie chodziło o stropodach (czego w pierwszym momencie nie wiedziałam). Jakikolwiek to nie byłby dach to poleciłam wełnę. Zobaczymy na co w ostatecznym rozrachunku zdecyduje się mój kolega Serdecznie dziękuję za wypowiedzi pozdrowienia Agnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 20.03.2002 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Hary, w dachu stromym nie jest to chyba podstawowe ocireplenie tzn miedzy krokwiami tylko na krokwiach jako podkłąd pod dachówki zamiast łat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts